طراحی و معماری خانه عبادی ها ، استودیو طراحی معمارساده
معماری: استودیو طراحی معمار ساده
معماران مسئول: احمد مظفری، سحرناز سلیمانی
تیم طراحی: ایمان کدخدازاده
موقعیت: ایران، تهران
مساحت: ۱۲۵۱ مترمربع
عکاس: مجید قاسمی
سال: ۱۳۹۸
شرح پروژه
در این بخش از خط معمار با معرفی پروژه طراحی و معماری خانه عبادی همراه شما کاربران گرامی هستیم. این بنای مسکونی در یکی از مناطق جنوبی استان تهران احداث گشته است. این مناطق معمولا دارای فقر معماری می باشند و متاسفانه مورد کم اقبالی و بی توجهی مسئولان نیز قرار گرفته است. در طراحی این پروژه سعی بر این شد تا یک معماری هویت محور و هم سو با بشر امروزی و در نظر گرفتن خواسته ها و نیازهای کارفرما صورت گیرد تا بدین ترتیب تا هدف اصلی هویت در معماری این مناطق هم بازگوی بصری داشته باشد.
کارفرما در ابتدا یک ساختمانی با نمای ساده ی آجری می خواست، اما شریک وی یک ساختمانی با مدرن را می پسندید. خوشبختانه با وجود اختلاف نظر موجود کارفرما نسبت به مسائل معماری آگاه بود و بدین ترتیب با توجه به خواسته های وی، طراحان اقدام به طراحی یک معماری هویت محور با در نظر گرفتن معماری ایرانی و نیاز به مسأله زیبایی شناسی روز شدند.
همانطور که می دانید آجر به عنوان یک متریال زنده به حساب می آید که با هویت انسان ایرانی در آمیخته است و احساس بودن و آرامش را به انسان انتقال می دهد. این ویژگی در پروژه ی حاضر نمود بارز دارد. وجود گره چینی ها و آجرکاری های مهری و شبکه های آجری یادآور یک سنت دیرینه در معماری ایرانی می باشد، به علاوه المان های بر روی این بنا هر یک نمودی از هویت نماهای خانههای ایرانی را به نمایش می گذارد.
طراحان بعد از تجزیه و تحلیل کردن نمای بناهای مشهود ایرانی، چون خانه های حیاط مرکزی و گودال باغچه و سایر خانه های موجود در بافت قدیم شهر تهران به دو عنصر اصلی در نما دست یافتند. اولی جرز های میان پنجره های سه دری و دیگری چارچوب مستطیل شکل، که هر دوی آن به عنوان یک عضو کاربردی در نماهای بناهای ایرانی حضور دارند. این گونه نماد پردازی موجب شکل گیری بستری جهت نمایش المان ها در این پروژه گردید تا با حضور در پوسته و تلفیق با رویکرد زیباشناسی امروزی گفتمان جدیدی از مصالح آجر در بستر شهری به نمایش در بیاورد.
در ادامه خط معمار شما را به دیدن سایر تصاویر طراحی و معماری خانه عبادی ها دعوت می نماید.
پلان ها، دیاگرام، سکشن و غیره.
تحریریه خط معمار
نگارنده: مینا مقدم
منبع: Aoapedia.ir
اقتباسی از دانشنامه هنرمعماری
تعداد بازدید: 1,680