ویلای درویش آباد، پویا خزائلی پارسا
ویلای درویش آباد، پویا خزائلی پارسا
معمار: پویا خزائلی پارسا
موقعیت: ایران. مازندران
کارفرما: نسترن شهبازی
سازه: پیمان خضری
مساحت: ۲۴۰ متر مربع
سال: ۲۰۱۰
عکاس: محسن جزایری، مهرداد عمرانی
از زبان معمار پروژه:
این پروژه ادغام بین معماری سنتی ایران و حفظ جنبه مدرن معماری است که فضایی معماری گونه با المان های معماری سنتی ایران و معماری مدرن خلق کرده است. این سازه چگونگی ترکیب فضایی مدرن و سنتی را در معماری، متفاوت از آنچه تا به حال ساخته شده است، را نشان می دهد.
ایده:
من همیشه فکر می کردم چیزعجیبی در مردم کشورهایی نظیر ایران وجود دارد. مردمی که دارای تاریخ ۴۰۰۰ سال در فرهنگ و معماری بودند و در یک دوره کوتاه بعد از مدرنیسم همه چیز تغییر کرد. فرهنگی که گم شده است، مدرنیسمی که چیزی از آن نمی دانیم و فقط مدرن شده ایم!
چیزی که من تلاش کردم انجام دهم، ایجاد یک معماری جدید با کیفیتی جدید بود که نه ایرانی و نه مدرن است ولی در عین حال کیفیت هر دو معماری را داراست. برای توضیح بیشتر، در این خانه فضای آزاد در طبقه همکف، همانند فضاهای آزاد در معماری مدرن، را داریم. در طرف دیگر، در طبقه دوم، فضایی را داریم که با دیوار احاطه شده است. این فضا به سمت مرکز و در جهت عمودی و جلو به آسمان و زمین باز می شود. چیزی که شما می توانید در معماری سنتی ایرانی ببینید. اما قسمت جالب این خانه فضای میانی است.(طبقه اول) در حقیقت مابین فضای مدرن طبقه هم کف و فضای سنتی طبقه دو، فضایی در وسط ایجاد می شود که در عین داشتن ویژگی هر دو طبقه، کاراکتر خاص خودش را دارد.
چند سوال ایجاد می شود:
چگونه دو فضا، دیالوگی را شروع می کنند؟ توسط فانوس شیشه ای و نوری که منتقل می کنند.
آیا می توان این کیفیت جدید فضای ایجاد شده در وسط (طبقه اول) را تغییر داد تا بیشتر شبیه طبقه همکف یا بیشتر شبیه به طبقه دوم باشد؟ درب تاشو، در طبقه اول این عناصر را کنترل می کند. در حقیقت اگر این درب های تاشو بسته شوند، ما فضای مرکزی را با نوری در وسط و ارتباطی را در جهت عمودی داریم. اما وقتی این درب های تاشو باز شوند ما ارتباطی افقی و فضایی آزاد خواهیم داشت.
در ادامه با ما برای دیدن تصاویر این ویلا همراه باشید.
پلان ها، دیگرام ها، سکشن ها و …
تحریریه خط معمار
شرکت معماری آوگون
منبع: architizer
تعداد بازدید: 5,996