طراحی صنعتی کارخانه لبنیات دوماس

طراحی صنعتی کارخانه لبنیات دوماس

طراحی صنعتی کارخانه لبنیات دوماس

طراح معماری: سعیدمحسن یونسی (دفتر معماری متن)

شبیه سازی: پردیس صمدی – رها احمد

طراح سازه: کوروس اطاعتی

طراح  و مجری تاسیسات مکانیکی  و الکتریکی: فرامرز افشاریان

طراح خطوط تولید: جلیل حبیب وند

مجریان : بهزاد رضایی – ایرج رضایی – علی رضایی

موقعیت پروژه: ایران، تهران

کاربری صنعتی : کارخانه محصولات لبنی دوماس (ستاره کاسپین)

شامل سالن های تولید و بسته بندی، انبار و بارانداز،سردخانه، تصفیه خانه و بخش اداری و کارگری

سازه : فلزی/کامپوزیت

تاسیسات : چیلر/فن کویل

مساحت زمین: ۷۸۳۸ متر مربع

مساحت زیر بنا: ۲۰۳۱۹  متر مربع

تاریخ شروع پروژه: ۱۳۹۴

تاریخ پایان پروژه: ۱۴۰۰

در این مقاله به طراحی و معماری صنعتی خواهیم پرداخت و در این رابطه معماری صنعتی کارخانه کارخانه لبنیات دوماس معرفی و شرح داده می شود.

ایده طراحی :

معماری فضاهای صنعتی موجود در ایران غالباً در سالن‌ های سوله و تعدادی ساختمان جانبی محدود می‌ شود که اکثراً در پی تجربه صنعتگران و پیشینیان آن‌ ها شکل‌ گرفته‌ اند. این کارخانه‌ ها نه تنها از زیبایی بصری و پایداری اقلیمی بسیار فاصله دارند، فضای کار مناسبی هم برای کاربران نیستند.

چالش اصلی در کارخانه دوماس ، مساحت کم  زمین پروژه است. کارخانه لبنیات اساسا یک تولید خطی روی زمین است که در این دوماس تبدیل به کارخانه ای طبقاتی  در ۷ سطح مختلف (زیر زمین، همکف ، نیم طبقه ، اول ، نیم طبقه ، دوم ، سوم ، شده است.

در کنار آن توجه به دو موضوع اصلی :

روانشناسی محیط با : پیاده سازی اصول GMP با استانداردهای روز ، محوریت انسان و کارگر ، توجه به نور و رنگ و فضای سبز

صرفه جویی انرژی با : تبدیل دیاگرام کارخانه از افقی به عمودی ، کاهش چشمگیر حجم تاسیسات ، استفاده حداکثری از نور و هوای طبیعی ، تمرکز توده ساختمان

از محور های اصلی شکل گیری ایده طراحی این کارخانه بوده است.

هدف از طرح این کارخانه ، مجموعه ایست که با رویکرد روان‌ شناسی محیطی، فضای کاری بهتری برای کارکنان آن ایجاد کرده و در نتیجه موجب افزایش حس رضایتمندی در کارکنان آن شود. رضایتمندی بیشتر کارکنان در محیط کارخانه منجر به افزایش بهره‌ وری در کار و همچنین کاهش آسیب‌ های اجتماعی و خانوادگی خواهد شد.

نوآوری‌ ها و مزایای پروژه :

جانمایی کاربری تولید لبنیات بصورت طبقاتی

استفاده حداکثری از مساحت زمین

افزایش بهره وری تاسیسات

کاهش مصرف انرژی به واسطه تمرکز ساختمانی

توجه به روانشناسی محیط به منظور افزایش بهره وری و توجه به انسان

در  ادامه خط معمار شما را به دیدین سایر تصاویر از پروژه طراحی صنعتی کارخانه لبنیات دوماس دعوت می نماید.

تحریریه خط معمار

نگارنده: ماریه عطایی

شرکت معماری آوگون

منبع: دفتر معماری متن

تعداد بازدید: 761

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *