طراحی کافه رستوران لولو ، سید محمدرضا امامیان شیرازی
معماری: Maze Studio
معمار مسئول: سید محمدرضا امامیان
موقعیت: ایران، مشهد
تیم طراحی: زهرا ذبیحی، بهاره اصفهانی زاده
مساحت: ۵/۱۵۷ متر مربع زیربنای فضای پروژه – ۴۰ متر مربع فضای نیمه مسقف تابستانی
عکاس: زهرا ذبیحی، بهاره اصفهانی زاده
سال: ۱۳۹۸
شرح پروژه
در این بخش خط معمار با معرفی طراحی کافه رستوران لولو همراه شما معماران و کاربران گرامی می باشد. این پروژه پیش از این که به طراحان سپرده شود، یک کافه ای دنج با سبک مدرن بود که در جداره ی غربی ساختمانی مسکونی در تراز همکف آن فعالیت داشت. ساکنین ساختمان مسکونی به صورت محدود در ایران حضور داشته زیرا تابعیت کشور دیگری بودند و از طرفی نیز صاحب کافه قصد بازسازی و توسعه ی واحد تجاری خود بود.
این پروژه درموقعیت مکانی مناسب با دسترسی و دید و چشم انداز مطلوب در شهر مشهد؛ در حاشیه بلوار خیام جنوبی و در مقابل کال خیام(مسیل) قرار گرفته بود. بر اساس چشم انداز مطلوب و مسیر پرتردد پیاده؛ کارفرما از طراحان خواست تا بخشی از فضای مجاور کال را، به صورت فضایی نیمه باز تابستانی طراحی کرده و به کافه-رستوران شخصی خود اختصاص دهد. به علاوه در همین راستا، توجه رهگذران پیاده و سواره را جلب نماید. وی می خواست از آن فضا، به عنوان فضایی عمومی و متفاوت در سطح شهر، بهره برداری کرده و همچنین موجب افزایش تعامل اجتماعی شهروندان گردد.
کارفرما جهت ارائه ی خدمات بهتر به مشتربان با در نظرگرفتن فضای نیمه باز (با متراژ حدوداً ۴۰ مترمربع)، اقدام به گرفتن مجوز این فضای شهری، از شهرداری منطقه نمود و بدین صورت تجربه ی حضور در فضایی با کیفیت از نظر حسی را برای شهروندان عادی و مشتریان خود به ایجاد کرد تا این فضا بتواند پاسخ گوی نیازهای عملکردی، اجتماعی و فرهنگی مشتریانش شود.
اولین گام در طراحی این پروژه طراحی فضای نیمه باز در دل شهر بود. طراحی این فضای نیمه باز با استفاده از سازه فلزی برای داشتن استحکام و سقف چوبی برای جلوگیری از شدت جریان باد و باران صورت گرفت. بهتر است به این نکته نیز اشاره کنیم که در بخش هایی از این سازه جهت حفظ درختان و پوشش گیاهی موجود در سایت، تغییر در فرم ریتمیک سازه صورت گرفت. افزون بر آن چه که گفته شد، الویت دیگر پروژه شفافیت بنا و نمایش عملکرد اصلی آن بود تا فعالیت های درونی پروژه و فرآیند آماده سازی، پخت و سرو غذا برای مشتریان کافه – رستوران، قابل مشاهده باشد. با توجه به درخواست کارفرما، متراژ کاربری فعلی (حدوداً معادل ۷۴.۵ مترمربع در تراز همکف)، پاسخ گوی نیازهایی که بدان اشاره کردیم نبود. بنابراین با ایده افزودن بخشی از تراس واحد مسکونی قدیمی در طبقه اول ( مساحت حدود ۸۳ متر مربع ) به به این پروژه، ادامه فرآیند بازسازی آغاز شد.
خط معمار در ادامه شما را به دیدن سایر تصایر دعوت می نماید.
پلان ها، دیاگرام، سکشن و غیره.
تحریریه خط معمار
نگارنده: مینا مقدم
منبع: Aoapedia.ir
اقتباسی از دانشنامه هنر معماری
تعداد بازدید: 1,915