بازسازی خانه سرو ، دفتر معماری دالان

بازسازی خانه سرو

بازسازی خانه سرو

معماری: دفتر معماری دالان

مساحت: ۴۶۶ متر مربع

سال: ۱۴۰۲

عکاس: محمد حسن اتفاق

معماران مسئول: علی شاه محمودی، مریم باقری

همکار طراحی: فرشید شبرو

طراح گرافیک: هانیه دهقان

مهندس مکانیک: مصطفی خوبیاری

مهندسان سازه: امیرحسین خواجه حسینی

مهندس برق: حسین محب‌خمس

موقعیت: ایران، یزد

شرح پروژه از زبان معمار

قدمت خانه سرو به سال ۱۹۷۰ قبل از شروع پروژه بازسازی برمی گردد. صاحب جدید خانه می خواست نظر خود را در مورد اینکه آیا خانه را نگه دارد یا خراب کند و با آپارتمان جایگزین کند، بگوییم.

هنگام بازدید از خانه به قابلیت ها و اصالت آن پی بردیم. اصالت به ما اجازه می دهد تا با سازماندهی مجدد آن، آن را با نیازهای معاصر انسان مدرن تطبیق دهیم. الگوی هندسی ۹ مربع که در کوشک خانه های روستایی رواج داشت، در اوایل دهه ۱۹۲۰ در توسعه شهر یزد به عنوان الگوی خانه های شهری در مجاورت بافت تاریخی آن با نقش حیاط در یک راستا رایج شد. با توسعه و گسترش خیابان های جدید در زمان خود.

طرح اولیه خانه سرو در دهه ۱۹۷۰ تکامل این الگو است. با آگاهی از پتانسیل این الگوی هندسی، سازمانی جدید برای خانه سرو ایجاد کردیم. این سازمان جدید علاوه بر رفع نیازهای عملکردی مشتری، کیفیتی مضاعف بین فضای داخلی و خارجی ایجاد می کند. به طور کلی، فرآیند بازسازی شامل ۳ بخش است:

۱-حفظ و مرمت

۲-کاهش حجم

۳-افزودن بر حجم ساختمان

در فرآیند حفظ و مرمت، سازه اصلی بنا حفظ و تقویت شد. آجرهای این پروژه تمیز و مرمت شدند. می توان گفت مهمترین جنبه پروژه در راستای ساماندهی و بازسازی خانه با توجه به نیاز کارفرما کاهش حجم می باشد. به گونه ای که با کاهش و حذف برخی از دیوارها از جمله دیوارهای نمای جنوبی و برخی از دیوارهای میانی و کاهش حجم راه پله موجود، ساختمان از پلان بسته به پلان نیمه باز تغییر ساختار یافت. در طبقه همکف این امر باعث شد تا خانه از نمای حیاط در لایه های دوم و سوم بهره مند شود و ارتباط بین طبقات به حداکثر برسد.

کاهش حجم را می توان حذف سقف پاراپت و کاهش ضخامت سقف میانی نامید. در فرآیند بازسازی سعی شد از آجرهای تخریب شده مجددا استفاده شود. برای گسترش توسعه پروژه، بخشی از سقف به خانه اضافه شد. این قسمت که شامل یک فضای بسته و نیمه باز است، سقف را فعال می کند زیرا در گذشته از فضای پشت بام برای خواب و مجالس شب تابستانی استفاده می شد.

به منظور جلوگیری از تابش نور خورشید از این اقلیم گرم و خشک، پروژه نما دو پوسته با ایجاد لورهای حصیری متحرک اجرا شد. این پوسته متحرک با امکان دیدن بیرون به ما امکان کنترل نور خورشید را می دهد و همچنین باعث بازی بین نور و سایه در داخل پروژه می شود.

در ادامه خط معمار شما را به دیدن سایر تصاویر دعوت می نماید.

پلان ها، دیاگرام، سکشن و غیره.

تحریریه خط معمار

منبع: Archdaily

تعداد بازدید: 363

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *