نگاهی به برترین پروژه های طراحی نمای داخلی رستوران های ایرانی در سال های اخیر
در طی چند سالی که گذشت خط معمار همواره پروژه های مختلفی از طراحی نمای داخلی رستوران و کافی شاپ های برتر در سراسر ایران و جهان را برای کاربران همیشگی اش به اشتراک گذاشت. در میان نمونه هایی اجرا شده در ایران، طراحان از سبک ها و متریال مختلفی برای برجسته سازی پروژه هایشان استفاده نموده اند. این پروژه ها در وبسایت خط معمار به صورت پراکنده ارائه شده و ممکن است که شما کاربران عزیز به سادگی نتوانید به تمامی پروژه های نمای داخلی رستوران ها و کافی شاپ ها دسترسی یابید. از این رو خط معمار قصد دارد تا در این مقاله تمامی رستوران های طراحی شده در چند سال اخیر توسط معماران ایرانی را جمع آوری کرده و در اختیار شما عزیزان قرار دهد. در این پروژه ها علاوه بر معرفی آثار، توضیحاتی مختصر راجع به سبک طراحی، متریال به کار رفته، و چالش هایی که طراحان در طی طراحی و اجرای آن روبرو بودند را توضیح داده و همچنین لینک مقاله ها را قرار خواهد داد. اکنون در ادامه ی مطلب این پروژه ها را معرفی خواهیم کرد. خط معمار را همراه باشید:
۱ _ طراحی رستوران زنجیره ای پرشیکا، استودیو آینده
پروژه ی رستوران زنجیره ای پرشیکا با متراژ ۳۵۰ مترمربع در منطقه ی گیشای تهران قرار دارد و توسط استودیو آینده طراحی شده است. کارفرمای این پروژه تصمیم داشت تا فضایی جهت ارائه ی غذا در دو مجموعه ی جمعیتی که شامل دانشگاه ها به ویژه خوابگاه های دانشجویی و به علاوه رستوران های بین راهی بوده _ و معمولا از استاندارد و کیفیت کافی برخوردار نیستند_ ایجاد کند.
۲ _ طراحی داخلی رستوران دکتر کالری، الهام سلطانی
پروژه ی حاضر شامل طراحی نمای داخلی یک فست فود می باشد که در اصفهان قرار گرفته و دارای متراژ ۴۰ مترمربع می باشد. طراحی داخلی این رستوران را الهام سلطانی دهنوی انجام داده است. هدف اصلی کارفرما پذیرایی از مشتریان در فضایی گرم و صمیمی در زمانی کوتاه و محدود بود. در جهت دستیابی به خواسته های کارفرما، طراحان از یک پالت غنی از متریال و رنگ های طبیعی و پوشش گیاهی سرسبز استفاده نمودند. ایده اصلی از فرش ایرانی، ساختار تشکیل دهنده آن و بزرگ ترین منبع الهام بخش آن یعنی طبیعت گرفته شد. این طرح شامل نوارهایی با رنگ های سنتی ایرانی است که از نمای بیرون شروع شده و در فضای داخلی با متریال مختلف ادامه می یابد.
۳ _ طراحی کافه رستوران گرتا، گروه معماری پایاپیرنگ
کافه رستوران گرتا در استان شیراز قرار گرفته و دارای مساحتی حدود ۳۰۹ مترمربع می باشد. کارفرمایان می خواستند تا رستورانشان فضایی فراتر از مکان سرو غذا بوده و به محیطی برای جمع های کوچک فرهنگی و همچنین برای علاقه مندان به مطالعه و گفتگو تبدیل شود.
۴ _ طراحی رستوران باروژ، پویا صیادی
رستوران باروژ با طراحی خاص و منحصر به فردش در منطقه ی یوسف آباد تهران قرار گرفته است و موفق به کسب رتبهی نخست مشترک بخش رستوران، فست فود و کافی شاپ در اولین جایزهی ملی آجر در معماری معاصر ایران شده است. در طراحی این رستوران طراح با توجه به خواسته ی کارفرما از متریال ارزان قیمتی چون آجر استفاده نموده و با نحوه ی چیدمان خاص و منحصر به فرد آن، تجربه ای لذت بخش و به یاد ماندنی را پس از صرف غذا برای افراد ایجاد کرده است.
۵ _ طراحی فودکورت پالادیوم، علی بهزادی
پروژه ی فوق، طراحی داخلی فودکورت در مرکز خرید پالادیوم تهران می باشد که در سال ۱۳۹۳ توسط علی بهزادی طراحی شده است. همانطور که کارشناسان مطرح می کنند، فود کورت پالادیوم، اولین فودکورت تخصصی ایران به حساب می آمد.
۶ _ طراحی گذر-رستوران تاوه، گروه معماری پایاپیرنگ
رستوران تاوه جزو پروژه های برتر طراحی رستوران بوده و موفق به کسب مدال بهترین پروژه ی طراحی داخلی سال ۱۳۹۸ (رتبه نخست) در دسته ی رستوران، فست فود و کافه ها بوده است. این رستوران نام خود را از تاوه ( ظرفی است که در آن نان می پزند) بر گرفته است و ما در تمامی بخش های داخلی این رستوران به عنوان یک عنصر تزئینی به کار رفته است.
۷ _ طراحی کافه رستوران مدرن روزمزه ، گروه معماری کاما دیزاین
طراحی داخلی کافه رستوران روزمزه را که در شهر گرگان قرار دارد، دفتر معماری کاما دیزاین انجام داده است. طراحان در طراحی این پروژه تصمیم گرفتند تا فضایی سنتی مدرن طراحی کنند که از هرگونه تشریفات و هیاهو به دور باشد. آن ها نقش و رنگ را جایگزین فرم های پیچیده کردند تا در این بازسازی تخریب را به حداقل برسانند.
۸ _ طراحی فست فود ویانا ، جعفر لطف الهی
طراحان در بازسازی این پروژه که در تهران قرار گرفته است، محدودیت زمان داشته و از این رو از مصالح خشک و پیش ساخته جهت صرفه جویی در زمان استفاده نمودند. بر این اساس بتن و چوب به عنوان دو متریال مکمل مورد استفاده قرار گرفت. متریال و رنگ های به کار رفته منعکس کننده طبیعی بودن و طراوت است که در مصالحی از قبیل بتن، چوب و چرم نمایان شده است.
۹ _ طراحی داخلی رستوران بارونه ، دفتر معماری “را “
متریال به کار رفته در طراحی این کافه رستوران تا حد امکان اساسی و برخی از آن ها قابل بازیافت می باشند. مهم ترین عملکردهای متریال به کار رفته در پروژه این است که حس حریم خصوصی را در مخاطب با نورپردازی خاص برای هر میز ایجاد می کنند. به علاوه یک فضای جداگانه ای در میان این نورها، سیالیت فضا، وجود دارد که در آشپزخانه قابل مشاهده می باشد.
۱۰ _ طراحی چایخانه تاواریش ، شرکت طرح و ساخت طرا
طراحی چایخانه ی تاواریش با توجه به موقعیت قرارگیری سایتش در منطقه ی قدیمی تهران، پروژه به سبک پست مدرن طراحی شد. ساختارشکنی و انتزاع از الگوهای اصلی آجر کاری با تأکید بر محورهای عمودی ، ایجاد کنتراست و ارتباط با خاطرات جمعی در فضاها و با اشاراتی به قوس سنتی در سقف و نما به عنوان اصلی ترین ایده برای طراحی نمای داخلی رستوران در نظر گرفته شده است.
۱۱ _ طراحی و معماری رستوران کانکریت ، حامد بدری احمدی
طراحان در طی طراحی رستوران کانکریت باتوجه به محدودیت بودجه از متریال ارزان قیمت استفاده نمودند. باید گفت که اهداف پروژه، نمایش نقش پر رنگ سازه در ساختمان بود. از این رو سازه ساختمان و تاسیسات مکانیکی به کار رفته در پروژه به صورت اکسپوز مورد استفاده قرار گرفت.
۱۲ _ معماری مجموعه رستورانی تفریحی فلای لند سعادت آباد، رامین صیقلی
ساختار مجموعه ی رستورانی فلای لند بصورت دو پوسته بتنی (سازه) و فلزی (نمای داخل و خارج) می باشد که به نوعی در غالب یک واحد صنعتی تعریف شده و ظاهری خشن و یکپارچه دارد. فضای داخل آن نیز در دو طبقه به همراه وید به یکدیگر مرتبط می شود و در انتهای آن با پنجره های شیشه ای متحرک به تراس جنوبی وصل می شود که دید بسیار خوبی به تهران دارد.
۱۳ _ طراحی داخلی رستوران لمنز ، گروه معماری کانی سواران
رستوران لمنز در منطقه ی چیذر استان تهران قرار گرفته است. کانسپت این پروژه ریشه در شکل سنتی معماری ایرانی دارد. ترکیب متریال طبیعی و غیر طبیعی مختلف چون (الگوی کاشی سنتی، سنگ سیاه، پروفیل های آهنی سیاه، کاغذ دیواری گچی سفید) ترکیبی از سطوح خشن و صاف را ارائه می دهد که احساس کشش فضایی را در جو کاملاً دنج و گرم نشان می دهد.
۱۴ _ دیزاین فست فود باگت فرمانیه ، رضا حبیب زاده
پروژه ی حاضر شامل یکی از شعبات فست فود باگت در تهران می باشد که توسط رضا حبیب زاده طراحی شده است. یکی از ویژگی های شاخص این شعبه دو طبقه بودنش و داشتن ارتفاع بلند سقف بود که به طراح اجازه ارائه خلاقیت بیش تری می داد. عمده متریال به کار رفته در طراحی این فست فود چوب می باشد و در نتیجه فضای گرم تری را نسبت به سایر شعبات ایجاد کرده است.
۱۵ _ طراحی داخلی رستوران اسی برگر، استودیو آدمون
این رستوران با متراژ ۱۱۰ متر مربع در تهران قرار گرفته است. یکی از اهداف اصلی طراحان در بازسازی این رستوران جذب مشتری بود. با توجه به اهداف اصلی کارفرما، طراحان تصمیم گرفتند تا فضایی بهم پیوسته ای که ملهم از شهر، فرهنگ، عملکرد و رویدادهای اجتماعی است، ایجاد کنند.
۱۶ _ طراحی داخلی فست فود باگت، پارسا اردم
این پروژه شامل طراحی یکی دیگر از شعبات فست فود باگت است که توسط پارسا اردم طراحی شده است. طراح در طراحی این شعبه از سبک طراحی مدرن استفاده کرده است. بکارگیری خطوط صاف در طراحی نمای داخلی رستوران ، به همراه متریال های انتخاب شده و ترکیب رنگی مورد استفاده در فضا، همگی بیانگر این مطلب هستند.
تحریریه خط معمار
نگارنده: مینا مقدم
شرکت معماری آوگون
منبع: Archline.ir
تعداد بازدید: 1,348