معماری ویلای بتنی در طبیعت اثر مهران خوشرو
معماران: اولگوکو
معمار اصلی: مهران خوشرو
تیم طراحی: ریحانه میرفتاب، ثمین مصطفایی، سروش زیدانیان، بیتا ابوطالبی
طراحی گرافیک: مهسا اسماعیلی
سازه و تاسیسات: افشین مسعودی
مدیر ساخت: فرید بهبهانی
مهندسی برق: کامران نراقی پور
مهندسی مکانیک: پدرام احمدی
عکس ها: استودیو دید، محمد حسن اتفاق
مساحت: ۳۳۵ متر مربع
سال: ۲۰۲۲
موقعیت: امامه، تهران، ایران
یکی از معضلات حومه سازی در ایران، توسعه غیر مجاز است. و این عملا جای شهرسازی را گرفته و باغ های حاشیه شهر را به شدت تهدید می کند. از سوی دیگر تورم و مشکلات اقتصادی فضای زندگی را به کالای سرمایه ای تبدیل کرده و ساخت و ساز بیشتر را تحت هر شرایطی سودآور کرده است. این باعث می شود که تیپولوژی ویلا به آپارتمان تبدیل شود. بنابراین یکی از چالش های این پروژه تامین حریم خصوصی در محله ای بود که حاصل باغ های تبدیل شده به آپارتمان بوده است.
انتخاب شیوه زندگی در طبیعت در معماری ویلایی
در این اقامتگاه، مردم اجازه دارند شیوه دیگری از زندگی جمعی را تجربه کنند که آنها را قادر می سازد بیشتر با طبیعتی که در شهر طرد شده است روبرو شوند. از این رو سه غار مجزا به مساحت ۷۰ متر مربع در اطراف حفره ای در مرکز زمین حفر شده که نیازهای این کمپ اقامتی را تامین می کند. غار اول شامل اتاق خواب ها، غار دوم برای زندگی و غار سوم حوض و آب و برق است. انسان در حین حرکت بین ساختمان ها طبیعت را احساس می کند و تجربه هر فضا را مستقل و منحصر به فرد می کند.
بازیابی ویژگی های حریم خصوصی و عمومی در معماری ویلایی
ساختمان عمومی از حداکثر نور و دید بهره می برد. برعکس، ساختمان اتاق خواب واقع در سمت دیگر حیاط دارای حداقل نور است تا تفاوت زیادی بین زندگی اجتماعی و خصوصی با بیشترین حریم خصوصی نشان دهد. حیاط اندرونی از طریق ایوانی وسیع خاک تپه را به سمت منظره روستای مقابل در غرب خالی می کند تا در تمام فصول سال از میان درختان باغ دیده شود. به این ترتیب فضاهای باز و نیمه باز از نور و مناظر طبیعی بدون قرار گرفتن در معرض اشراف بهره می برند و خود پروژه چشم انداز طبیعی را برای همسایگان حفظ می کند
تصاویر
در ادامه خط معمار شما را به دیدن سایر تصاویر از پروژه معماری ویلای بتنی در طبیعت اثر مهران خوشرو دعوت می نماید.
پلان ها، دیاگرام، سکشن و غیره.
تحریریه خط معمار
نگارنده: ماریه عطایی
منبع: archdaily
تعداد بازدید: 1,055
از دیدن این شاهکار سیر نمیشم!
درود بر طراح و سازندگان و مالک خوش ذوق.
امیدوارم جایزه اول معماری بهترین طرح سالو ببره.