معماری ساختمان اداری سالار ، گروه معماری پاسبانی

معماری ساختمان اداری سالار

نمای ساختمان اداری چشم سالار

معماری: گروه معماری پاسبانی

معمار مسئول: کنعان پاسبانی

تیم طراحی: علیرضا پیرهاشمی، سما یوسفی، شهاب بلوردی، نسرین اقتصادی، مهسا الهی

موقعیت: ایران، تهران

مساحت: ۳۶۲۵ مترمربع

سال: ۱۳۹۶

عکاس: علی دقیق

شرح پروژه

پروژه ی معماری ساختمان اداری سالار در منطقه ی محمودیه تهران قرار دارد. این ساختمان در زمینی به مساحت ۶۸۸ مترمربع قرار گرفته و شامل دو طبقه ی زیر زمین و پنج طبقه واحد بر روی طبقه ی همکف می باشد. در هر طبقه نیز چهار واحد مسکونی با متراژ ۸۰-۱۴۰ مترمربعی جایگذاری شده است.

ویژگی های طرح پروژه: زمین این بنای اداری از تجمیع دو پلاک تو در تو به صورت یک فرم L شکل گرفته بود. این ویژگی و جهت تردد در طول گذر و رسش به ساختمان موجب شد تا نمای آن سیال و به صورت لایه های لغزنده روی هم به کشیدگی به داخل ملک ایجاد شود. از یک سو با بررسی کردن در نماهای جداره ی گذر، وجود اغتشاش و نبود هماهنگی در بدنه ی نما باعث شد تا طراحان آجر را به عنوان متریال اصلی برای پوشش نمای این ساختمان انتخاب کنند. آن ها در راستای تاکید بر بخش ورودی در بدنه اصلی، چینش آجر را به صورت دندان موشی تغییر دادند و  برای تأکید بر شاخصه ی ورودی از آجر لعاب دار استفاده نمودند. تفکیک لایه های نما توسط جداره های شفاف و خط آسمان متغیر و به هم پیوستگی  لایه های لغزنده به واسطه ی اجرای آجر بصورت بافت پس و پیش با پهنای ارتفاع ۲ طبقه در نزدیکی خط آسمان بنا و همچنین استفاده از عناصر الحاقی افقی، ایجاد شد.

همانطور که طراحان اشاره می کنند، به صداقت در معماری پایبند بوده و نمود کاربری یک بنا را در فرم و نمای بیرونی آن می بینند. یکی از دغدغه های اصلی معماران در طی طراحی این پروژه، عدم تفکیک کاربری و بهره برداری بصورت موقعیت اداری بود. از طرفی دیگر ابعاد نامشخص حاصل از تجمیع دو پلاک شیب زمین ، عرض کم گذر و … همگی مواردی بود که افزون برخواسته های کارفرما، طراحان با آن روبرو بودند.

موقعیت قرارگیری زمین نسبت به گذر موجب شد تا حجم ساختمان از فرم یک پلاک شهری فاصله گرفته (حجم ناپیوسته شهری) و نمود بیشتری داشته باشد و طراحان از این موقعیت و پتانسیل موجود، برای شکل گیری فرم کلی بنا بهره مند گشتند.
بدنه شهری ناپیوسته و حجم خاص بنا و سوی دیگر پرهیز از نمایش نمای سیمانی “نمای مرسوم پشتی بناهای شهری” در نهایت فرم کنج شمالی را شکل داد که معرف سالار گردید، زیرا اولین دید هر بیننده از بنا این کنج می باشد. لغزش لایه ها چشم بیننده را به دنبال خود تا داخل نمای جنوبی (حیاط جنوبی) می کشد، از این رو  پیوستگی خاص نما، در معرفی حجم بنا بیشترین تاثیر را دارد.

اکنون خط معمار در ادامه شما را به دیدن سایر تصاویر معماری ساختمان اداری سالار دعوت می نماید.

تحریریه خط معمار

نگارنده: مینا مقدم

منبع: Aoapedia.ir

اقتباسی از دانشنامه هنرمعماری

تعداد بازدید: 512

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *