نگاهی به پروژه های چیدمان داخلی کافه رستوران ایرانی در سال های اخیر
در این بخش از خط معمار با معرفی پروژه های برتر چیدمان داخلی کافه رستوران در سال های اخیر در ایران همراه کاربران گرامی هستیم. در این پروژه ها اطلاعاتی راجع به موقعیت قرارگیری، سبک کاری و اهداف اصلی طراحی به طور خلاصه شرح داده می شود. علاوه بر این جهت دسترسی آسان کاربران به کل مقاله لینک مطلب را قرار داده ایم. اکنون شما را به مطالعه ی پروژه ها و دیدن تصاویر چیدمان داخلی کافه رستوران ها دعوت می نماییم:
۱ _ طراحی و دیزاین کافه رستوران ژیوار، استودیوی طراحی معماری ژیوار
کافه رستوران ژیوار بر روی سایتی در محوطه ی یک باغ قدیمی در استان اصفهان قرار دارد و اطراف آن را انبوهی از درختان فرا گرفته است. متراژ این کافه حدود ۷۰ متر مربع است و یکی از ویژگی های شاخص آن وجود یک تک درخت در فضای داخلی می باشد. اهداف اصلی طراحی این کافه ایجاد فضایی محصور، دنج و خلوت بود. فضایی که امکان گفتگو، یادآوری خاطرات، خوردن و آشامیدن را برای کاربران فراهم می آورد. بنابراین ایده اصلی توجه به طبیعت به خصوص فضای سبز و درختان می باشد.
۲ _ طراحی داخلی کافه رُلر ، استودیو معماری سین
این کافه رستوران در شهر شیراز قرار داشته و توسط استودیو معماری سین طراحی شده است. طراحان در این پروژه استعداد های نهفته ی بنا را به کار گرفتند. از جمله می توان به مقاوم سازی سقف طاق ضربی آجر مربوط به دوره ی پهلوی دوم و استفاده از زیبایی ذاتی سازه ی خشتی در سقف اشاره کرد. روح بی بدیل هنر آجرچینی ایرانی در ساختمان دیروز در کنار معماری و دکوراسیون داخلی امروزی به خوبی نمایان شده و می توان ظرافت و زیبایی را در ترکیب معماری “سنتی و مدرن” به وضوح مشاهده کرد. نمایان شدن آجر سنتی در سقف کافه در کنار نورپردازی و تجلی مفهوم “اکسپوز” در طراحی ساختار تأسیسات، به این موضوع اشاره ی مستقیم دارد.
۳ _ طراحی کافه رستوران بوبو ، ادیب خائز و رامتین طاهریان
کافه رستوران بوبو نمونه ای فوق العاده از طراحی داخلی یک کافی شاپ می باشد. این پروژه با متراژ ۷۰ مترمربع در تهران قرار گرفته است. ایده اصلی در طراحی این پروژه، پیداکردن راهی برای ترکیب عناصر سقف و پارتیشن بود، به طوری که کاملا منسجم و یکپارچه، کیفیت فضایی داخل کافه را تعریف کند.
۴ _ طراحی کافه رستوران گرتا، گروه معماری پایاپیرنگ
این کافه رستوران در شیراز قرار دارد. خواسته ی اصلی کارفرمایان این بود که طراحان فضایی فراتر از یک رستوران برای آن ها طراحی کنند و فضا به محیطی برای جمع های کوچک فرهنگی و همچنین برای علاقه مندان به مطالعه و گفتگو تبدیل شود. یکی از چالش هایی که طراحان با آن روبرو بودند محدودیت در زمان اجرا بود.
۵ _ دکوراسیون سنتی-مدرن کافی شاپ هریک، استودیو آرکا طرح کارا
کافی شاپ هریک در نزدیکی میدان هفت تیر تهران در یکی از خیابان های قدیمی منطقه به نام مشاهیر قرار گرفته است. طراحان در نظر داشتند تا در طی بازسازی پروژه بین معماری زمان حال و گذشته تداخل ایجاد کنند که خود پیچیدگی های بیشمار و متعددی برایشان در طراحی اولیه ایجاد می کرد. به سبب وجود چوب در دیوارها و سقف قدیمی پروژه، طراحان تصمیم گرفتند تا از چوب در طراحی نما و دکوراسیون داخلی استفاده کنند. در در طراحی داخلی و اجرای نمای این پروژه حدود ۱۰۸۰ قطعه چوبی ترمو به ابعاد ۴×۴ استفاده شده است.
۶ _ طراحی کافه و گالری کاراکتر، گروه معماری اوجان
کافه رستوران کاراکتر در منطقه ی مهرشهر کرج قرار گرفته و توسط گروه معماری اوجان طراحی شده است. در طی طراحی این پروژه طراحان سعی بر این داشتند تا کمترین میزان خسارت و تغییرات در ساختمان ایجاد شود. علاوه براین قصد داشتند تا با استفاده از ایده ی انعطاف پذیر برای بازشوهای قوس دار، پروژه را تکمیل سازند. طراحان به تعریف مجدد “ساباط” که یکی از عناصر اصلی در گذرگاه های تاریخی یزد است، پرداختند و عمق بازشوها را تغییر داده و یک کشیدگی به شکل طاق ایجاد کردند.
۷ _ طراحی کافه رستوران مدرن روزمزه ، گروه معماری کاما دیزاین
هدف اصلی کارفرما در طراحی این پروژه ایجاد فضایی متفاوت از سایر رستوران ها بود که افراد را از روزمرگی هایشان به دور کند. محیطی که نه از جنس تشریفات، بلکه ارائه فضایی از جنس آرامش و خاطراتی که از گذشته ها زنده می شد و یا خاطرات خوشی که در لحظه ایجاد می شد، بود. از دیگر اهداف نیز می توان به ایجاد فضایی دنج و آرام برای فکر کردن و گرد هم جمع شدن و تجربه غذاهای لذیذ و سالم خانگی اشاره کرد. این پروژه باید به گونه ای چون خانه های گرم وصمیمی ایرانی با رویکردی مدرن از طریق طرح و نقش طراحی می شد.
۸ _ طراحی داخلی کافه داربست ، امیرحسین اشعری
کافه داربست دارای زیربنایی حدود ۲۷۰ متر می باشد و در مجموعه فرهنگی سینمایی خلیج فارس شیراز قرار گرفته است. هدف اصلی در طراحی این کافی شاپ به سبب موقعیت قرارگیری اش در این مجموعه فرهنگی، افزایش تعامل مردمی در راستای رسیدن به پایداری اجتماعی است. یکی دیگر از خواسته های کارفرما نیز امکان تأسیس شعبه های دیگر برای این کافه بود. در جهت دست یابی به این اهداف، طراحان از داربست و الوار به عنوان بدنه اصلی پروژه و همچنین یک عنصر هویت بخش در دکوراسیون داخلی این کافه استفاده کردند.
۹ _ طراحی داخلی رستوران بارونه ، دفتر معماری “را “
کافه رستوران بارونه فضایی است که مخاطبینش به دنبال آرامش و دوری از مسائل و دغدغه های روزمره و بازگشت به خود هستند. متریال به کار رفته در پروژه تا حد ممکن اساسی و برخی از آن ها قابل بازیافت می باشند. مهم ترین عملکردهای این متریال این است که حس حریم خصوصی را در مخاطب با نورپردازی خاص برای هر میز ایجاد می کنند. یک فضای جداگانه ای در میان این نورها، سیالیت فضا، وجود دارد که در آشپزخانه قابل مشاهده می باشد.
۱۰ _ طراحی داخلی کافه فردوسی ، دفتر معماری اشعری
مساحت این کافی شاپ حدود ۳۶۰ متر مربع می باشد. این کافه بخشی از مجتمع خلیج فارس در شیراز می باشد. هدف اصلی چیدمان داخلی کافه رستوران، ایجاد پایداری محیطی، اجتماعی و اقتصادی است. از متریال و اشیای زائد موجود در محل فعلی پروژه برای طراحی این فضای داخلی کافی شاپ استفاده شد. این کافه توسط دفتر معماری اشعری طراحی شده است.
۱۱ _ طراحی داخلی کافه قاف ، استودیو آرش مدنی
در چیدمان داخلی کافی رستوران قاف، آجر، حرف اول و آخر را می زند. متریالی که به رنگ سفید و با بصورت دکوراتیو مورد بهره برداری قرار گرفته است. آنچه مشخص است، این است که طراحان کوشیده اند تا حد امکان فضایی گرم و صمیمی خلق نمایند.
۱۱ _ طراحی داخلی کافه بلانش، امین آقاسی زاده و مهدی عباس زاده
یکی از مهم ترین چالش ها در چیدمان داخلی کافه رستوران ، محدودیت های بازسازی و مشکلات ساختاری ساختمان بود. به علاوه ستون ها، نبود نور کافی و از همه مهم تر تبدیل ساختمان مسکونی به فضای تجاری، نیز از مشکلات پروژه بود. یکی از مهم ترین نکاتی که در طراحی این کافه اهمیت داشت حضور گیاهان طبیعی در داخل فضا بود، به طوری که کاربر در هر زاویه بتواند پوشش گیاهی را ببیند.
۱۲ _ طراحی کافه جاسمیر، محمد کانی سواران
در این بخش به شرح چیدمان داخلی کافه رستوران ایرانی در سال های اخیر پرداختیم.
تحریریه خط معمار
نگارنده: مینا مقدم
شرکت معماری آوگون
منبع: Archline
تعداد بازدید: 977