ایده هایی برای چیدمان مبل و تلویزیون در پذیرایی
تلویزیون یکی از عناصر اصلی تشکیل دهنده اتاق نشیمن است، به خصوص در اکثر خانه های ایرانی که اتاق نشیمن هم مکانی برای پذیرایی از میهمانان و هم محلی برای لذت بردن اعضا از کنار هم بودن، استراحت و اوقات فراغت است. با این حال، قرار دادن این گونه تجهیزات، که از نظر اندازه بسیار متفاوت است و به خصوص ترکیب آن با بقیه فضا، همیشه آسان نیست. از این رو خط معمار در این بخش قصد دارد تا ایده هایی برای چیدمان مبل و تلویزیون در پذیرایی را به کاربران عزیز و گرامی اش ارائه دهد.
حضور تلویزیون ها در منازل از اوایل قرن بیستم آغاز شد، زمانی که John L. Baird قطعات الکترونیکی را کنار هم گذاشت و اولین نمونه اولیه تلویزیون را مونتاژ کرد. از سال ۱۹۳۰ به بعد، این تجهیزات تبدیل به یکی از اصلی ترین وسایل ارتباطی قرن شد و تأثیر گسترده ای بر فرهنگ جامعه مدرن داشت. امروزه تلویزیون به یکی از تجهیزات اصلی خانه تبدیل شده است و در حال حاضر نیاز دارد تا به صورت سازمان یافته ای در کنار سایر عناصر ومبلمان موجود در سالن پذیرایی قرار گیرد تا ترکیبی منجسم ارائه دهد.
از نظر عملی، تلویزیون اساساً نیاز به منبع تغذیه و اتصال به شبکه ای دارد که می تواند تلویزیون کابلی، اینترنت یا آنتن باشد. معمول ترین کار این است که یک دیوار را به عنوان دیوار تلویزیون در نظر بگیرید و آن را روی یک میز قرار داده و یا اینکه تلویزیون را روی دیوار نسب کنید. این دیوار معمولاً نباید در برابر منافذی باشد که نور خورشید به آن بتابد، زیرا دید تصویر را مختل می کند. اگرچه مدل های موجود امروزه از نظر کیفیت صفحه نمایش پیشرفت زیادی داشته اند، با این حال، برای تضمین دید، اطمینان از موقعیت مناسب، ورود نور و ضخامت پرده ها مهم است.
هنگامی که تلویزیون ها روی دیوارها نصب می شوند، می توان با کانتر یا قفسه همراه شد. در مورد کانترها می توان گفت که با قرار دادن سایر تجهیزات الکترونیکی و همچنین قطعات تزئینی و نورپردازی معمول است. علاوه بر این، سطح پشتی تلویزیون را می توان به دلیل جنس و همچنین رنگ آن برجسته کرد.
میزهایی که تلویزیون روی آن قرار می گیرند، می توانند به عناصر چند منظوره تبدیل شوند و به عنوان نیمکت یا حتی کابینت و کشو برای نگهداری اشیا مورد نظر تبدیل شوند.
از دیگر ایده های چیدمان مبل و تلویزیون در پذیرایی می توان تلویزیون را در میان یک عنصر سازماندهی فضا، مانند قفسه یا جلوی یک پارتیشن قرار داد. از نظر کارشناسان این راه حل جالبی است، زیرا قفسه ها و پارتیشن ها اغلب اجازه نفوذ بصری را می دهند و به ادغام این فضا با سایر فضاهای اطرافش مانند آشپزخانه، اتاق خواب، دفترکار خانگی و یا بالکن کمک می کند.
از این منظر یکپارچه سازی فضا، تلویزیون ها را نیز می توان در فضاهای چند منظوره قرار داد که از نظر کاربری با آن فضاها سازگاری دارند.
در فضاهای کوچک مانند استودیو آپارتمان ها، تلویزیون را می توان در مکان های استراتژیک قرار داد تا امکان ارتباط بصری و استفاده از فضا را فراهم کند، مثلاً نزدیک به غذاخوری یا محیط های گردشی.
تحریریه خط معمار
نگارنده: مینا مقدم
شرکت معماری آوگون
منبع: Archdaily
تعداد بازدید: 249