انواع راه پله داخل ساختمان

راه پله داخل ساختمان

انواع پله های ساختمانی

راه پله ها همواره بخشی غیرقابل تغییر از یک ساختمان محسوب می شوند. این عنصر چه بخشی از یک ساختمان نوساز باشد یا یک پروژه بازسازی، تصور تغییر زاویه، جهت یا حتی نحوه قرارگیری پله ها دشوار است، بنابراین انتخاب نوع مناسب می تواند نکته ای کلیدی در نظر گرفته شود. در اینجا خط معمار چندین راه مختلف برای انتخاب مناسب راه پله داخل ساختمان ها ارائه خواهد داد.

راه پله های مستقیم

راه پله داخل ساختمان

انواع پله های ساختمانی

پله های مستقیم مانند این پله های چوبی که در تصویر بالا مشاهده می کنید، توسط دیوار صاف در هر دو طرف تثبیت شده اند – ارتفاع آن فقط در امتداد یک محور قرار دارد، بنابراین در جانمایی آن از فضای خطی بیشتری نسبت به پله هایی که فرم منحنی یا گوشه دارند استفاده کنید. این بدان معناست که، با این حال می توان آن ها را به یک سو هدایت کرد و بدین ترتیب به معماران اجازه می دهد آزادی بیشتری را در هنگام چیدمان سطح بالایی داشته باشند. اصطلاح مستقیم به معنای ساده، حداقل از نظر پلکانی است. آن ها دارای مسیری منظم و آج های مربعی بوده و نسبت به سایر انواع پله ها استفاده و نصب آنها آسان تر است. با این حال، کارشناسان اشاره می کنند که این نوع پله ها خسته کننده ترین نوع پله ها هستند.

پله های نبشی

راه پله داخل ساختمان

انواع پله های ساختمانی

انواع مختلف پله های نبشی به طراحان اجازه می دهند تا آنها را در گوشه های از پلان به صورت فشرده جانمایی کنند. از فزم های ساده آن می توان به انواع L-، U- و حتی S اشاره کرد. یک راه پله L شکل، مانند تصویر بالا، دارای یک چرخش ۹۰ درجه در هر نقطه است. در حالی که پله های U شکل دو چرخش ۹۰ درجه ای انجام می دهند. پله های S شکل بسیار کمیاب تر به یک سمت منحنی می شوند، سپس از نقطه شروع خود دور می شوند. پله های S شکل در همان جهتی پیش می‌روند که یک راه پله مستقیم حرکت می کند، اما با فرمی نرم تر و از نظر بصری زیبایی شناختی تر. با حضور بصری خود، پله های نبشی نیز می توانند برای افزایش حریم خصوصی و ایمنی بین طبقات با ایجاد فاصله کم مورد استفاده قرار گیرند.

پله های پیچی

راه پله داخل ساختمان

انواع پله های ساختمانی

در یک راه پله مستقیم، هر آج (پله) دارای لبه ای با زاویه ۹۰ درجه است. اما استفاده از پله های ۹۰ درجه در راه پله های پیچ دار فضای زیادی را می‌طلبد. از این رو در این نوع پله دو آج × ۴۵ درجه یا سه آج ۳۰ درجه – را در فاصله کوتاه تری ایجاد می‌کنند.

اما هشدار داده شود. هرچه زاویه چرخش بسته تر باشد، عمق کمتری در قسمت داخلی انحنا خواهید داشت و پایین آمدن به صورت ایمن از پله ها دشوارتر می شود.

پله های حلزونی یا اسپیرال

راه پله داخل ساختمان

انواع پله های ساختمانی

راه پله حلزونی و یا راه پله اسپیرال به پله ای اطلاق می شود که کف پله ها در طول یک لوله نسبتا ضخیم (مانند تصاویر بالا) چرخیده و افراد برای بالارفتن از آن بر روی محیط (شعاع بیرونی دایره) پله حرکت می کنند. این نوع از پله ها در واقع مانند پله های معمولی دو طبقه و یا دو سطح را به یکدیگر وصل می کند.

پله های باز یا بسته

راه پله داخل ساختمان

انواع پله های ساختمانی

به پله های مانند تصاویر بالا پله های باز گفته می شود. هر سطح به طور مجزا نصب شده اند و به سطح بعدی اتصال ندارند. راه پله های باز برای فضاهای مدرن و مینیمال مناسب می باشد.

پله های کنسولی

اگرچه بدون شک چشمگیرترین و امروزی ترین پلکان در نوع خود هستند، اما نصب پلکان های کنسولی بسیار پیچیده تر است و هم به یک دیوار نگهدارنده گسترده و هم به بودجه پشتیبانی گسترده نیاز دارد.

راه پله دوبازو

راه پله داخل ساختمان

انواع پله های ساختمانی

پله های دوبازو از معمول ترین انواع راه پله ها به حساب می آیند که با دو بازوی غیر هم جهت طبقات را به هم متصل می کنند.

نردبان های معماری

راه پله داخل ساختمان

انواع پله های ساختمانی

در حالی که گزینه مناسبی برای جابجایی مکرر بین طبقات نیست، نردبان های دائمی، متحرک یا تاشو می‌توانند دسترسی نامنظم را به مناطقی که کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرند، مانند فضاهای زیر شیروانی، فضاهای خواب مرتفع، یا انبارهای بالا و کتابخانه‌های خانگی فراهم کنند.

آسانسورهای خانگی

راه پله داخل ساختمان

انواع پله های ساختمانی

اگر استفاده از نردبان برای پیمایش بین سطوح به معنای فکر کردن به خارج از چارچوب است، می توان گزینه های جایگزین برای راه پله داخل ساختمان استفاده کرد. سیستم های آسانسور خانگی، به ویژه آنهایی که بر روی طراحی آسانسور پلت فرم مانند HomeLift جمع و جور کار می کنند، تقریباً به فضای کمی مانند یک راه پله مارپیچ نیاز دارند، بدون خطر یا فشار اضافی به بنا.

تحریریه خط معمار

نگارنده: مینا مقدم

شرکت معماری آوگون

منبع: Archdaily

تعداد بازدید: 415

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *