طراحی و معماری ساختمان مسکونی بهشت ، گروه معماری کندو
معماری: گروه معماری کندو
معمار مسئول: بهادرکاشانی مدنی
تیم طراحی: بهاره خمیری، سپیده دادجو، مریم جوادیان، نیکتا ستاره سنج، الما میرزایی قاضی
موقعیت: ایران، تهران
مساحت: ۲۱۰۰ مترمربع
طراحی سازه: بهرنگ کاشانی مدنی
اجرا: بهراد کاشانی مدنی
عکاس: آرتم غریبی
سال: ۱۳۹۹
شرح پروژه
در این بخش خط معمار قصد دارد تا پروژه ی طراحی معماری ساختمان مسکونی بِهَشت را برای شما کاربران گرامی به اشتراک بگذارد. این پروژه توسط گروه معماری کندو طراحی شده است. اکنون در ادامه به شرح پروژه می پردازیم. واژه ی “پردیس” یا همان بهشت، به زبان عربی “فردوس” و در سایر زبان ها با نام “پارادایز” (به معنای محوطه باغ و محصور) یاد می شود. واژه ی “بهشت” یا همان واژه “وهشت” به معنی بهترین زندگی می باشد. این بهشت به صورت یک باغی سرسبز و زیبا در ذهن افراد مجسم می شده است. در ذهن مخاطب ایرانی، باغ نمادی از بهشت می باشد و از جهان بیرونش دور بوده و در درون خود آرامش و آسایش روح و جسم را دارد.
در گستره فرهنگ و هنر فارسی، باغ همچون آیینه ای است که خیال خلاق و دست های توانای مردم این خاک را نمایان می سازد؛ نمادی از باغ آرمانی آسمانی و از طرفی بخشی از جهان خاکی که به دست آدمی، مثالی از بهشت را با همه دور دستی اش در زیر پای ما نشانده است. بدین صورت در باغ ایرانی شما می توانید عصاره دریافتی بی مانند را از بیکرانه زیبایی نظاره گر باشید. در طراحی این پروژه چهار عنصر اصلی باغ و خانه ایرانی مورد توجه قرار داده شده و طراحان سعی بر آن داشته اند تا ردپای این عناصر را صورت نمادین هم در طراحی نما و هم در سایر فضاهای داخلی به تصویر بکشند و المان هایی را در فضا تعبیه سازند تا برای مخاطب تداعی کننده چهار عنصر باشد.
_ عنصر آب: آب در باغ ایرانی به صورت یک راه آب، در سراسر باغ جریان دارد و لی در خانه ایرانی به صورت حوض در مرکز حیاط قرار می گیرد.
_ دیوار: دیوار محصور که در باغ ایرانی، با حداقل آلایش و در ساده ترین حالت ممکن حضور دارد.
_ کوشک یا عمارت اصلی باغ که محلی برای سکون و آرامش است.
_ پوشش گیاهی، که از گذشته های دور برای ایرانیان تقدس خاصی داشته است. بدین ترتیب می توان گفت که هر یک از گیاهان در باغ ایرانی به نوعی دارای نماد و نشانه خاص خود است. علاوه بر این از نظر موقعیت قرارگیری، طرح كاشت، زيبايی و سودمندی مورد توجه می باشند و با اهداف مختلفی چون سايه اندازیی، محصول دهی و عنصر تزئینی در باغ ایرانی به كار می روند.
پروژه ی حاضر که شامل طراحی معماری ساختمان مسکونی بِهَشت می باشد بر روی زمینی به مساحت ۳۳۵ مترمربع در خیابان مقدس اردبیلی تهران قرار گرفته است.
زیربنای کل ساختمان ۲۱۰۰ مترمربع و زیربنای مفید آن ۱۰۷۰ مترمربع می باشد. این پروژه دارای ۵ طبقه مسکونی تک واحدی و ۳ طبقه مشاعات با کاربری لابی و پارکینگ در طبقه همکف، پارکینگ و انباری در طبقه زیرزمین اول و همچنین استخر و سالن اجتماعات در طبقه زیرزمین دوم می باشد. متراژ هر هر یک از واحدهای مسکونی ۲۱۴ متر مربع می باشد و شامل سالن پذیرایی، آشپزخانه، بالکن، یک سرویس میهمان، یک رختشویخانه، سه اتاق خواب، حمام مشترک و یک سرویس بهداشتی و حمام مستر می باشد. سیستم سازه ای این پروژه اسکلت فلزی پیچ و مهره است. همچنین سیستم سرمایش و گرمایش آن مینی چیلر می باشد.
اکنون در ادامه خط معمار شما را به دیدن سایر تصاویر پروژه طراحی و معماری ساختمان مسکونی بهشت دعوت می نماید.
پلان ها، دیاگرام، سکشن و غیره.
تحریریه خط معمار
نگارنده: مینا مقدم
منبع: Aoapedia.ir
اقتباسی از دانشنامه هنرمعماری
تعداد بازدید: 2,354
خیلی زیبا بود