طراحی نمای بیرونی و فضای داخلی مشاور املاک
در این بخش خط معمار قصد شرح و معرفی نمونه ای از طراحی نمای بیرونی و فضای داخلی مشاور املاک در ژاپن را دارد. این دفتر مشاوره املاک فضایی به متراژ ۱۲۶ مترمربع از یک ساختمان اداری را به خود اختصاص داده است که در خیابان اصلی قرار گرفته است. یک از ویژگی های منحصر به فرد این پروژه قرار گرفتن آن در طبقه ی همکف ساختمان می باشد. موقعیت قرارگیری این دفترکار به گونه ای است که کف آن با سطح خیابان همتراز می باشد. این موضوع باعث شده تا درون و بیرون ساختمان یکپارچه و متصل به هم به نظر آید و بیرون نیز جزئی از فضای داخلی و نمای پروژه به حساب آید.
نمای شیشه ای این دفتر مشاور املاک باعث شده تا کارمندان درحین کار کردن از چشم انداز فضای بیرونی نیز بهره ببرند. همانطور که طراحان و کارشناسان توصیه می کنند، نور طبیعی در فضای کار امری مهم و ضروری می باشد. نور طبیعی در فضای کاری برای لامت جسمی و روانی کارمندان لازم می باشد. در این پروژه نیز علاوه بر بهره مندی از چشم انداز بیرونی، وجود نمای شیشه ای حضور نور خورشید را در طول روز برای فضای داخلی فراهم می سازد. این امر موجب کاهش مصرف انرژی شده و فضایی گرم و صمیمانه ای را ایجاد می کند.
یکی از شاخصه های اصلی در طراحی این دفتر املاک موقعیت قرارگیری آن در طبقه ی همکف بود که باعث ایجاد تداوم فضا و سیالیت شده بود. طراحان تصمیم داشتند تا فضایی مدرن و به روزی را برای این دفتر مشاور املاک طراحی کنند تا علاوه بر زیبا بودن، برای کاربرانش کاربردی باشد. با توجه به ماهیت کاربری اش این فضا نیاز به یک کانتر پذیرش، فضایی برای برگزاری جلسات و یک میزی که امکان ملاقات رودر رو با مشتری را فراهم سازد، داشت. در این میان ممکن است که برخی از مراجعه کنندگان دارای کودک باشند. از این رو نیز فضایی برای آن ها در نظر گرفته شده است.
این دفتر مشاور املاک در منطقه ای شلوغ و پر رفت و آمدی از شهر قرار داشت، بنابراین نمای بیرونی دفتر مشاور املاک حاضر باید به گونه ای طراحی می شد که نگاه کاربران را به خود جلب کرده و موجب توقف و دعوت به فضای داخلی آن نماید.
عمده متریال به کار رفته در کف این فضا خاک و بتن می باشد. طراحان برای پوشش کف سالن مانند عنصری تزئینی برخورد کرده اند و شما طرح های سیال و منحنی شکلی را مشاهده خواهید کرد. طرح های کف به کار رفته در فضای داخلی به صورت مسطح بوده. اما نقوشی که در بیرون (بخش پیاده رو) به کار رفته برجسته بوده و باعث می شود تا از دور سه بعدی به نظر برسد.
استفاده از فرم منحنی در کانتر پذیرش تداوم و سیالیت اشاره دارد. استفاده از سطوح چوبی در بخش های مختلف دیوار و هم چنین کانتر و رنگ خاکی به کار رفته در سطح کف، در مقابل سردی حاصل از بتن و رنگ سفید دیوارها تعادل بصری ایجاد می نماید. حضور گیاهان طبیعی نیز یک از نقاط جذاب در این پروژه می باشد. گیاهان طبیعی علاوه بر مطبوع ساختن فضای داخلی، حسی از آرامش و نزدیک شدن در طبیعت را برای کاربران ایجاد می کنند.
اکنون در ادامه خط معمار شما را به دیدن سایر تصاویر دعوت می نماید.
نگارنده: مینا مقدم
شرکت معماری آوگون
منبع: Archdaily
تعداد بازدید: 950