طراحی داخلی مجموعه فرهنگی “هنرشهرآفتاب”، امیرحسین اشعری
معماری: گروه معماری اشعری و همکاران
معمار مسئول: امیرحسین اشعری
تیم طراحی: زهرا جعفری، الناز امینی خانیمنی، امیر ایرانی دوست حقیقی
نقشه فاز دو: زهرا جعفری، الناز امینی خانیمنی، امیر ایرانی دوست حقیقی، احسان شبانی
موقعیت: ایران، شیراز
مساحت زیربنا: ۱۰۷۵۰ متر مربع
طراحی و دکوراسیون داخلی: امیرحسین اشعری
اجرای پروژه: محسن خباز، هادی شرزه
اجرای سازه: چنگیز سپهر
طراحی تأسیسات: احمد رستم پور
ناظر: احسان شبانی
سال آغاز پروژه: ۱۳۹۵
سال پایان پروژه: ۱۳۹۶
عکاسان: پرهام تقی اف، استودیو دید
مشاور مبانی فکری: الناز امینی خانیمنی
گرافیست: زهرا جعفری
جوایز کسب شده: فینالیست جایزه معمار ایران ۱۳۹۸
شرح پروژه
خط معمار در این بخش قصد دارد یک نمونه طراحی مجموعه ی فرهنگی را برای کاربران گرامی اش به اشتراک بگذارد. این پروژه شامل طراحی داخلی مجموعه ی فرهنگی شهر آفتاب می باشد که در شهر شیراز قرار گرفته است. در سال های اخیر سالن های کوچک سینماها جایگزین سالن های بزرگ سینماهای سابق شده اند. علاوه بر این سالن ها، مراکزی تفریحی و تجاری نیز به فضای سینماها افزوده شده اند. به اعتقاد کارشناسان این امر برای سینما ها به عنوان فضای فرهنگی فرصتی را ایجاد می کند تا بتوانند بستری مناسب جهت تعامل شهروندان باشند.
با توجه به این موضوع می توان گفت که هدف اصلی طراحی مجموعه فرهنگی “هنرشهر آفتاب” ایجاد نقطه ی عطفی چند منظوره به عنوان مرکز تعاملات اجتماعی و رویدادهای هنری و فرهنگی می باشد. به عبارتی می توان گفت طراحان قصد داشتند تا پاتوق فرهنگی ایجاد کنند تا بتواند ارتباط میان تمامی اقشار جامعه (کودکان، سالخوردگان و معلولین و..) را آسان ساخته و موجب افزایش گفتمان شهروندان شده که نتیجه ی آن رشد و ارتقای سطح فرهنگی خواهد بود.
در این پروژه وجود یک لابی (پلتفرم فرهنگی) عنصر اتصال دهنده می باشد و به عنوان نقطه ی کانونی مجموعه می تواند نقش های مختلفی مانند
برگزاری کنسرت، رویدادهای هنری و فرهنگی مثل مراسم فرش قرمز، پخش زنده برنامههای هنری و ورزشی، جشنهای مذهبی و ملی، برنامه های مخصوص کودکان و معلولین، تئاتر، موسیقی، کنسرت، افتتاحیه مراسم و.. را داشته باشد. چند منظوره بودن چنین فضای بزرگی به واسطه ی افزودن دو پل و فضای نشیمن جمعی تقویت شد.
این پل علاوه بر این که مقیاس انسانی در فضا را متعادل می سازد، همچون یک مفصل میان بخش های مختلف عمل می کند. همچنین با ایجاد جریانی از حرکت، به مخاطبان این امکان را می دهد تا فضای موجود را از زوایای مختلف تجربه کنند.
این ارتباط ارگانیک ایجاد شده میان فضاها بر میزان عمق نفوذ ارتباط بصری و حرکتی افزوده و سهم زیادی را از فضای موجود به افراد اختصاص می دهد. جداره های شیشهای پل به افراد به ویژه کودکان و معلولین امکان دید به فضای لابی را فراهم می سازد.
فضای نشیمن جمعی موجود در لابی، امکان اقامت طولانی و انجام تعاملات اجتماعی و فرهنگی در هنگام انتظار و برگزاری رویدادهای مختلف را برای افراد فراهم می سازد. به علاوه در قسمت زیرین این نشیمن، طراحان فضایی با کیفیت متفاوت برای مهدکودک ساعتی ایجاد کرده اند.
در ادامه خط معمار شما را به دیدن سایر تصاویر دعوت می نماید.
پلا ها، دیاگرام، سکشن و غیره.
در این بخش به شرح طراحی مجموعه فرهنگی هنرشهر آفتاب پرداختیم.
تحریریه خط معمار
نگارنده: مینا مقدم
منبع: Aoapedia.ir
اقتباسی از دانشنامه هنرمعماری
تعداد بازدید: 385