معماری ساختمان اداری تجاری امیر مسعود، کامیاب پرنیانچی
یررسی معماری ساختمان اداری تجاری امیر مسعود
معمار مسئول: کامیاب پرنیانچی
موقعیت: تهران، دروازه شمیران، خیابان مازندران
متراژ: ۳۵۸۰ متر مربع
طبقات: هشت طبقه، شامل دو طبقه زیرزمین، همکف و پنج طبقه روی همکف
همکار طراحی: بهادر گل پور
کاربری: اداری- تجاری
اجرا: حامد آخوندی، سامان فردمنش، کاوه مومنی و غلامرضا شفیعی
سال: ۹۵-۹۷
– کشیده شدن پوسته نما بر روی حجم
– تفکیک پوسته نما، تغییر ارتفاع و ایجاد سطوح پر و خالی
– افزودن جزئیات بیشتر و تفکیک متریال متناسب با کاربری و شخصیت سطوح و احجام
طرح بر مبنای کشیده شدن پوسته ای به روی حجم موجود شکل گرفته است. در این روند سعی شده است که به تناسبات و هماهنگی اجزاء توجه شود.”ایجاد تنوع بصری” و “حفظ خلوص طرح” بعنوان دو عامل متفاوت به نوعی مورد توجه قرار گرفته اند که نتیجه ای قابل قبول و متعادل حاصل گردد.
مصالح و تکنولوژیهای پیشنهادی
با در نظر گرفتن امکانات اجرایی کارفرما، سعی شده است از تکنولوژی و سیستم هایی استفاده گردد که به طور معمول در پروژه هایی با مقیاس مشابه قابل دسترس باشد. بدین منظور جزئیات اجرایی با دقت و حساسیت ویژه طراحی شده است. همچنین کیفیت عملیات اجرایی در مراحل مختلف مورد پایش قرار گرفته است.
استفاده از آجر به عنوان مصالح غالب ساختمان به همگونی با بافت تاریخی کمک می کند. استفاده از فلز به رنگ تیره تأکید بیشتری بر عمق سایه ها خواهد داشت. این اجزاء بعنوان مفصل هایی برای اتصال اجزاء اصلی به یکدیگر عمل می کنند.
مجموع عوامل یاد شده به نتیجه ای که از ابتدا مورد توجه تیم طراحی بوده است، می انجامد که عبارت است از پدید آمدن ساختمانی که به اندازه کافی شاخص و به اندازه کافی با محیط پیرامون هماهنگ است.
فرآیند طراحی:
ساختمان به نوعی به عنوان یک توده حجمی یکپارچه به نظر می رسد که اجزاء آن با شکاف ها و درزهایی از هم تفکیک شده اند. انسجام کلی مجموعه از طریق حرکت پیوسته مصالح از سطحی به سطح دیگر مورد تأکید قرار گرفته است.
از نظر فرم تا حدودی به مصادیق معاصر به ویژه محدوده زمانی حوالی دهه ۴۰ و ۵۰ شمسی توجه شده است زیرا نمونه های شاخص آن دوره از ویژگی هایی برخوردارند که همچنان نسبت به نمونه های التقاتی و تجمل گرایانه دهه های اخیر کیفیت مطلوب تری دارند و بعضاً معرف هویت تاریخی و فرهنگی تهران می باشند.
پلان، دیاگرام، سکشن و …
تحریریه خط معمار
شرکت معماری آوگون
منبع: http://archline.ir
تعداد بازدید: 3,241