معماری ساختمان اداری ۱۳۴۵ ، آتلیه شهرسازی و معماری بائو
معماری: آتلیه شهرسازی و معماری بائو
معمار مسئول: مهدی ذاکر حقیقی
تیم طراحی: شیما معصومی، صالح سلطانی، پوریا صالحی
طراحی و معماری داخلی: آتلیه شهرسازی و معماری بائو
موقعیت: ایران، شیراز
اجرا: ساسان شاپوری نیا
مساحت زمین: ۲۴۹ متر مربع (۴۴۶ متر مربع کل زمین، ۱۹۷ متر مربع عقب نشینی)
مساحت زیربنا: ۱۷۰۰ متر مربع
سال آغاز پروژه: ۱۳۹۶
سال اتمام پروژه: ۱۳۹۹
عکاس پروژه: استودیو دید
شرح پروژه
در این بخش از خط معمار با معرفی پروژه ی معماری ساختمان اداری ۱۳۴۵ همراه کاربران عزیز و گرامی هستیم. این پروژه بر سطح زمینی به متراژ متر مربع در شهر شیراز قرار گرفته است. این ساختمان اداری مجموعه ای با هفت طبقه می باشد که پنج طبقه آن دارای کاربری اداری و دو طبقه با کاربری تجاری می باشد و در مجموع ۱۷۰۰ مترمربع مساحت زیربنای آن می باشد.
یکی از چالش های اصلی در طراحی پروژه ی حاضر با در نظر گرفتن موقعیت قرارگیری سایت پروژه در مرز اتصال باغ های باقیمانده ی قصردشت شیراز و بلوکهای شهری منطقه ی معالی آباد شیراز و به علاوه مختلف الاضلاع بودن شکل زمین، تاثیرپذیری از همجواری ها و با هدف رسیدن به حداکثر میزان تعامل میان بدنه ی شهری، طبیعت اطراف و بستر پروژه، دستیابی به فرمی موافق با شکل سایت پروژه بود.
طراحان برای رفع این مشکل، در طی مراحل و طراحی طراحی از دو باکس غیرموازی اما هم راستا با همسایگی کمک گرفتند. هر یک از این باکس ها به نشانه ی همراستایی با اضلاع بستر در راستای خودش به داخل بستر طراحی امتداد داده شدتا بدین ترتیب طراحان بتوانند تاثیر منفی مشکل موجود را کمتر سازند.
چالش بعدی که طراحان در طی پروژه ی حاضر با آن روبرو شدند، انتخاب متریال احجام بود. انتخاب متریال میبایست میان پروژه و بستر پروژه و طبیعت اطراف ارتباطی صحیح برقرار می کرد، که نتیجه ی نهایی آن موجب برقراری آرامش در محیط و انسان های اطراف می شد. طراحان برای امتداد بافت بدنه ی شهری از ضلع غربی پروژه از متریال سنتی آجر و همچنین در جهت امتداد باغ های باقیمانده ی قصردشت از شیشه برای پوستهی بیرونی ساختمان اداری ۱۳۴۵ در نظر گرفتند. حجم شفاف مجاور باغات به زیبایی در تعامل معماری با فضای سبز و طبیعت موجود نقش خود را ایفا می نماید که با تغییر جزئیات اجرایی و انتخاب ساختار مناسب در اجرای آن جهت کاهش هزینه مصرف انرژی قدم مثبتی برداشته شد.
کاربرد تنها چهار متریال اصلی در کل پروژه و حفظ ارتباط بصری سطوح بیرونی با سطوح درونی و تاکید و حفظ تمامی خطوط اصلی در سطح بیرونی و درونی و به کارگیری متریال های اصلی در ساخت احجام و تولید فضاها به عنوان عناصر اصلی نه پوسته سازی و حفظ شخصیت اصلی متریال ها همگی در راستای ساخت شخصیت مجزای احجام و ایجاد شخصیت واحد پروژه تصمیماتی بسیار موثر بودند. این یکپارچگی درونی و بیرونی باعث ایجاد حس تعلق به پروژه در مخاطبین شد.
در ادامه خط معمار شما را به دیدن سایر تصاویر معماری ساختمان اداری ۱۳۴۵ دعوت می نماید.
پلان ها، دیاگرام، سکشن و غیره.
تحریریه خط معمار
نگارنده: مینا مقدم
منبع: Aoapedia.ir
اقتباسی از دانشنامه هنرمعماری
تعداد بازدید: 993