معماری خانه های سروستان ، گروه معماری کلیاس کویر
معماری: گروه معماری کلیاس کویر
معمار مسئول: مهندی گرامی
موقعیت: ایران، مازندران، رویان
تیم طراحی: الهه حسن بارانی، ساغر کاظمی
مساحت کل: ۷۶۶ و ۷۲۰ مترمربع
مساحت زیربنا: ۴۵۷ و ۴۱۷ مترمربع
دکوراسیون داخلی: گروه معماری کلیاس کویر
عکاس: سیاوش باقری
سال آغاز پروژه: ۱۳۹۲
سال اتمام پروژه: ۱۳۹۴
شرح پروژه
در این بخش از خط معمار با معرفی نمونه ای دیگر از طراحی ویلا همراه شما کاربران عزیز و گرامی هستیم. این پروژه شامل معماری خانه های سروستان می باشد که در رویان قرار دارد. اکنون در ادامه به شرح پروژه از زبان معمار خواهیم پرداخت.
همانطور که طراح اشاره می کند، طراحی و معماری خانه مسکونی، به طور مستقیم با سبک زندگی کاربران آن ارتباط دارد و طراحی آن بدون شناخت و تعریف سبک و سیاق زندگی بی مفهوم می باشد. در دنیای امروزی سبک زندگی افراد دارای الگوهای متعددی می باشد. از این رو به سادگی نمی توان الگویی ثابت و از پیش تعیین شده ای را در رابطه با سبک زندگی خانواده ها تعریف نموده و به الگوهای مشخصی دست یافت. این موضوع به مراتب در رابطه با سبک زندگی در تعطیلات پیچیده تر و دشوار تر می شود. روش طراحان در راستای دستیابی به الگوهای مناسب موضوع جامع و مفصلی است که آن ها را با شیوه ی زندگی بهره برداران آشنا میکند. آغاز فرایند طراحی بدین گونه می باشد.
رویکرد اصلی طراحی
یکی از مهم ترین رویکردهای موجود برای طراحی و معماری یک خانه ” آرامش” می باشد. از این رو طراحان برای ایجاد آرامش در این ساختمان مسکونی چهار مولفه ی اصلی را در نظر گرفتند:
_ «طبیعت و اقلیم» نمایانگر کلیه ی امکانات و محدودیت های طبیعی است که طراحان در زمین پروژه با آن روبرو بودند.
_ «سبک و علاقه مندی های زندگی» طراحان را در دسترسی تعدد و تنوع فضاها، روابط فضایی و سلیقه ی حاکم بر پروژه یاری می کند.
_ «ابعاد و تناسبات» که مبنای زیبایی شناسی طراحان قرار گرفت.
_ «فناوری» که بخشی از آرامش ناشی از آسایش به دست آمده از به کارگیری فناوری است.
خانههای سروستان
پروژه ی حاضر در شهرک سروستان در جوار شهر رویان در استان مازندران واقع شده است. این پروژه شامل دو خانه در جوار هم با پلان ها و روابط فضایی مشابه و شکل ظاهری متفاوت اما در پیوستگی و هماهنگی با هم قرار دارند. در ابتدا کارفرمایان پروژه که دو دوست صمیمی بودند، از طراحان خواستند که دو خانه ی همسان در کنار یکدیگر به منظور اقامت در تعطیلات برایشان طراحی کنند. طراحان در مسیر گفتگوها به این نتیجه رسیدند که در فرایند طراحی باید از تصمیم های پیش پا افتاده پرهیز کرد و دو خانه اگر چه می توانند پلان های مشابهی داشته باشند، ولی دلیلی ندارد با متقارن سازی و شکل بیرونی همسان، از بسیاری از امکانات و دستاوردهایی که می توان در پروژه ایجاد کرد چشم پوشی کنند. خانه های سروستان، از ضلع جنوب رو به جنگل و شالیزارهای مجاور خود دارند و از ضلع شمالی به فضای شهرک سروستان اشراف دارند. شکل خانه ها به گونه ای است که سقف های شیب دار با پیش آمدگی های پیرامون، خانه ها را از باران های شدید و زاویه دار سمت شمال غربی محافظت می کند. در همین حال ایوان جنوبی هم به شالیزارها اشراف دارد و هم به فضای استخر خانه ها.
فضاهای اصلی خانه ها را می توان به سه بخش تقسیم کرد:
_ فضای عمومی که پذیرایی، ناهار خوری و بیلیارد در طبقهی همکف را شامل میشود.
_ فضای خصوصی که شامل اتاق های خواب در طبقه ی همکف و طبقهی اول است.
_ فضای نیمه عمومی که شامل آشپزخانه در طبقه ی همکف و نیز نشیمنی که از طبقه ی اول به درون فضای پذیرایی نفوذ کرده و بخشی از ارتفاع بلند پذیرایی را شکسته است.
در ادامه خط معمار شما را به دیدن سایر تصاویر دعوت می نماید.
پلان ها، دیاگرام، سکشن و غیره.
در این بخش به معرفی پروژه ی معماری خانه های سروستان پرداختیم.
تحریریه خط معمار
نگارنده: مینا مقدم
منبع: Aoapedia.ir
اقتباسی از دانشنامه هنر معماری
تعداد بازدید: 1,315