معماری خانه مادر، سپیده علمی
معمار مسئول: سپیده علمی
تیم طراحی: سالار کشاورز، مهسا احدی
موقعیت: ایران، کرج
مساحت: ۱۸۰ متر مربع
عکاس: استودیو دید
سال: ۱۳۹۵
شرح پروژه
در این بخش از خط معمار با معرفی پروژه ی معماری خانه مادر همراه شما کاربران عزیز و گرامی هستیم. این پروژه در مرکز شهر کرج در منطقه ای مسکونی واقع شده است. محله ای که دارای کوچه های باریک بوده و خانه های قدیمی آن با سرعت چشمگیری در حال تخریب و به آپارتمان های مسکونی با متراژ بالا و مشرف به یکدیگر به تبدیل می شوند. پروژه ی خانه ی مادر (سرو بانو) که پیش از بازسازی یکپارچه بود، می بایست در دو لایه تعریف می شد. همچنین لایه فوقانی می بایست به اندازه ی کافی برای فرزندان و نوه ها مستقل می بود. یکی از چالش های اصلی طراحان در طی طراحی این پروژه، نیاز به ایجاد ساختاری بود که به دوگانگی ایدئولوژی نسل ها پاسخگو باشد.
اولین قدم در راستای مستقل بودن حذف سطوح پلکان ارتباطی فضای داخلی و جای گذاری آن در در حیاط به منظور تأکید بیش تر، به طوری که در تعریف استقلال دو لایه، هم از داخل حیاط و هم از فضای کوچه، به عنوان یک فضای متوسط شناخته شود. پله ها به عنوان یک پلتفرم جهت تعامل افراد عمل می کنند، به ویژه در روزهایی که رویداد های مذهبی وجود دارد. با افزودن یک لایه به نما، طراحان سعی کردند تا مشکل اشراف بودن بر سایر آپارتمان ها و نور را کنترل کنند و یک رواق با کیفیت فضای مطلوب برای هر دو لایه ی خانه فراهم آوردند.
برای پناهگاه ها و نمای بیرونی پله ها، طراحان از شیشه ی فیروزه ای با طیفی از روشن به تیره استفاده نمودند تا در طول ساعات مختلف سایه داشته باشند و از طرفی دیگر یادآور نقش وقایع خانه در سطح محلی باشند. باغچه ی موجود در حیاط جهت ایجاد فضای بیش تر برای رویدادها برداشته شد و باغچه هایی با ابعاد کوچکتر در میان ستون های ایوان قرار داده شد تا بدین صورت بتوانند بواسطه ی درختان و گیاهان، میزان نور عبوری و به علاوه دید به فضای داخلی را کنترل کنند. علاوه بر این می توان گفت باغچه ها نقشی مهم و اساسی در معرفی شخصیت خانه داشتند.
در ادامه خط معمار شما را به دیدن سایر تصاویر دعوت می نماید.
پلان ها، دیاگرام، سکشن و غیره.
تحریریه خط معمار
نگارنده: مینا مقدم
شرکت معماری آوگون
منبع: Archdaily
تعداد بازدید: 2,807
سلام چندتاسوال دارم
ایده ساخت چی بوده؟
و اینکه ایا داخل خونه پلان دقیق تر دارید؟
و از معماری ایرانی و گذشته استفاده کردید در کارتون؟
دانشجو هستم ممنون میشم پاسخ بدید