طراحی ساختمان اداری و نمایشگاه مجموعه تولیدی ادنا ، دفتر معماری لاین
معماری: دفتر معماری لاین
معماران مسئول: جلال دادور، ژوبین دلاوریان
تیم طراحی: مریم نریمانی، مهتاب مولایی، شاهین نامدار، سها غلامی
موقعیت: ایران، تهران
طراحی و معماری داخلی: دفتر معماری لاین
گرافیک محیطی: سارا نیک کار، ترانه بهبود
اجرا: محمود کیخائی
مساحت زمین: ۸۰۰ مترمربع
مساحت زیربنا: ۱۴۰۰ مترمربع
سال آغاز پروژه: ۱۳۹۸
سال اتمام پروژه: ۱۴۰۰
عکاس پروژه: استودیو دید
شرح پروژه
خط معمار در این بخش با معرفی و شرح پروژه ی طراحی ساختمان اداری و نمایشگاه مجموعه تولیدی ادنا می باشد. ساختمان اداری ادنا در ضلع غربی مجموعه ی تولیدی ادنا، و در محدوده ای که در طرح بالا دست پروژه برای این منظور پیش بینی شده بود، طراحی و اجرا شد. این پروژه شامل یک ساختمان چهار طبقه بود که زیر بنای آن حدود ۱۶۰۰ مترمربع بوده و دارای بخش های اداری چون (مدیریت، فروش، حسابداری، بازرگانی، اتاق جلسات) سالن غذاخوری، شوروم، تاسیسات و پارکینگ می باشد. روند کار و طراحی پروژه ی فوق با هدف پاسخ به مواردی که در ادامه شرح داده خواهد شد آغاز گشته و در روند طراحی با طرح این مسئله که چگونه یک ساختمان اداری در یک مجموعه تولیدی می تواند ویژگی های خاص و منحصربه فردی داشته باشد، ادامه یافت.
_ هندسه ی کشیده ی بستر پروژه
_ وجود فضایی بزرگ و حجیم مانند شوروم در مرکز ساختمان اداری که به دنبال آن ارتباطات داخلی و به علاوه ساماندهی پروژه تحت تاثیرش قرار می گیرد.
_ تعلق ساختمان اداری به مجموعه ی تولیدی و همجواری با آن
طراحان در روند طراحی سعی کردند تا به موارد (مورد اول و دوم) مذکور پاسخ های هوشمندانه ای بدهند و در مورد گزینه سوم پرسشی مطرح کرده و پاسخ صحیح و معمارانه به آن ایده ی طراحی را شکل دهد.
_ کشیدگی بنا در امتداد شمال-جنوب که به دنبال آن جبهه های اصلی ساختمان را در ضلع شرق و غرب تعریف کرده و همزمان دید و نورهای مزاحم را به همراه آورده که از محدودیت های بستر است. در طراحی پروژه کاهش حداقلی بازشوها در اضلاع شرقی و غربی و به کار بردن قاب های فلزی سفید رنگ بیرون زده، برای کنترل کردن نور مزاحم از گزینه های انتخابی معماران بود. در نهایت قاب های موجود همراه با گلدان های فلزی سفید رنگ با دست اندازهای شفاف موجب تلطیف و تعدیل نما شدند. به علاوه کنترل بازشوها در دو نمای شرقی و غربی با تغییر تناسبات این بازشوها باعث شده تا تمرکز و توجه ناظر را به فضاهایی مانند مدیریت مجموعه و… هدایت شوند.
_ جانمایی فضای مستقل و وسیع شوروم محصولات پلاستیکی (با سطحی نزدیک به ۵۰۰ مترمربع، در محلی از زمین که هندسه ی آن گنجایش چنین سطحی را داشت صورت گرفته است. با جانمایی شوروم، این امکان فراهم گشت تا بتوان با ایجاد گشایشی در مرکز جرم، آن را به دو قسمت تقسیم کرده و قسمتی را که به لحاظ سطح پاسخگوی نیاز این بخش بود به شوروم اختصاص داده شود.
_ تاثیرگذارترین بخش در روند طراحی با طرح این پرسش آغاز شد که تعلق ساختمان اداری به فضای تولیدی آن (که نفس وجود ساختمان اداری نیز هست) چگونه میتواند در شکلگیری کالبد ساختمان تاثیرگذار باشد.
در ادامه خط معمار شما را به دیدن سایر تصاویر طراحی ساختمان اداری و نمایشگاه مجموعه تولیدی ادنا دعوت می نماید.
پلان ها، دیاگرام، سکشن و غیره.
تحریریه خط معمار
نگترنده: مینا مقدم
منبع: Aoapedia.ir
اقتباسی از دانشنامه هنرمعماری
تعداد بازدید: 483