طراحی کافه رستوران گرتا، گروه معماری پایاپیرنگ
معماری: گروه معماری پایاپیرنگ
معماران مسئول: اشکان قشقایی، سمانه متقی پیشه، پویا رنجبر
موقعیت: ایران، شیراز
مساحت: ۳۰۹ مترمربع
تیم طراحی: پریسا حسینی، الهام درویش، رسول فتح اللهی، ایمان پورابراهیم
عکاس: سمانه متقی پیشه، احمد میرزایی
سال: ۱۳۹۷
شرح پروژه از زبان معمار
گروهی از پزشکان تصمیم به راه اندازی رستورانی داشتند که از لحاظ شفافیت فرآیند آماده سازی و تهیه غذا برای مشتریان قابل اعتماد باشد. به علاوه قصد داشتند این فضا جایی فراتر از رستوران بوده و به محیطی برای جمع های کوچک فرهنگی و همچنین برای علاقه مندان به مطالعه و گفتگو تبدیل شود. یکی از چالش هایی که طراحان با آن روبرو بودند محدودیت در زمان اجرا بود. اولین ملاقات میان کارفرما و طراحان ۱۵ اسفند بود و زمانی که کارفرمایان برای افتتاحیه در نظر گرفته بودند ۱۵ اردیبهشت بود و قابل تغییر نیز نبود. مساحت فضای داخلی تقریبا ۳۰۹ مترمربع می باشد.
کاربری این فضا پیش از این فست فود بوده و تقریبا مدتی بود که بدون استفاده مانده بود. یکی دیگر از خواسته های کارفرما از بین بردن ذهنیت مشتریان از تجربه فست فود پیشین و طراحی فضایی جدید بود. از این رو در گام اول، طراحان با توجه به محدودیتی که در زمان اجرا داشتند، سعی کردند تا میان زمان گفتگو با کارفرما، طراحی و اجرای عملیات همپوشانی ایجاد کنند. بدین ترتیب طراحان زمان بیش تری را برای تمرکز در طراحی جزئیات بدست می آوردند.
پلان ها، دیاگرام، سکشن و غیره.
در این بخش به دیزاین کافه رستوران مدرن ایرانی پرداختیم.
تحریریه خط معمار
نگارنده: مینا مقدم
شرکت معماری آوگون
منبع: Architizer
تعداد بازدید: 722