معماری عمارت گلستان ، استوديو معماري عليرضا انسي و سعيد آراني قهرودی
معماری: استوديو معماري عليرضا انسي و سعيد آراني قهرودی
معماران مسئول: علیرضا انسی، سعید آرانی قهرودی
موقعیت: ایران، تهران
تیم طراحی: امین نادر نژاد، مهسا رحمانی
طراحی و دکوراسیون داخلی: سعید آرانی قهرودی، علیرضا انسی
مساحت زمین: ۴۲۰.۹ مترمربع
مساحت زیربنا: ۲۶۵۰ مترمربع
عکاس: گروه آرک وی
سال آغاز پروژه: ۱۳۹۶
سال اتمام پروژه: ۱۳۹۸
شرح پروژه
در این بخش از خط معمار با معرفی معماری عمارت گلستان همراه شما کاربران گرامی هستیم. سایت پروژه به ابعاد ۲۳×۱۸.۳۰ مترمربع در محله ی شاهین شمالی واقع شده است و از تجمیع دو قطعه ی جنوبی که ضلع کوچکتر رو به گذر کوچه قرار دارد، در ۹ طبقه طراحی و اجرا شده است. زیرزمین شامل، سرایداری، پارکینگ، انباری و اتاق تاسیسات است، در همکف، ورودی، لابی و پارکینگ قرار دارد، طبقات ۱ تا ۶ به واحدهای مسکونی ۲ واحدی ۳ خوابه اختصاص دارد و طبقه ی ۷، اولین واحد مسکونی ۴ خوابه ی تک واحدی در منطقه، طراحی و اجرا شده که کاملاً هوشمند است.
یکی از مسائل مهم در این پروژه، طراحی پلان هایی به صورت ۲ واحدی بود، که از قبل طراحی شده بود، ازدیاد و آشفتگی بازشوها در نما به شیوه ای بود که نوع خطوط داخلی پلان با خطوط نمای بیرون ساختمان هماهنگ نبود. پس طراحان بدنبال راهکاری برای انسجام بخشی این ناهماهنگی بودند. مسئله ی دیگر محدودیت ها و ضوابط شهرداری و آتش نشانی برای قرارگیری پلکان در نمای بیرونی ساختمان بود که باعث شد این ارتباط عمودی، بیرون زدگی در نما و خط آسمان ایجاد کند.
طراحان با قراردادن پوستهای آجری و استفاده از عناصر معماری سنتی، قاب سازی ها، بافت و گره چینی های آجری نظیر فخر و مدین در نما به مخفی کردن خطوط ناهماهنگ پرداخته و با استفاده از خطوط افقی نظیر نوارهای سیمانی، سنگ فیروزه ی ایرانی، فلاور باکس ها و نرده های CNC شده منقوش در زیر پوسته ی آجری، نمای پروژه را مانند نخ هایی پنهان به هم پیوند دادند. نقطه ی عطف پروژه، جسارت در استفاده از متریال آجر به رنگ طوسی (مدرن) و ترکیب و همجواری آن با سفیدی سیمان، سنگ فیروزه ای و سبزینگی و ورق های CNC شده منقوش در نما سازی است.
طبقه ی آخر (هفتم) ساختمان به صورت تک واحدی با هدف ساخت اولین واحد ۴ خوابه و به صورت کاملاً هوشمند در منطقه ی جنت آباد مرکزی و شاهین شمالی طراحی و اجرا گردید. از آنجایی که ذات این واحد از نظر متراژ، ارتفاع، متریال و کیفیت فضایی در طراحی داخلی شاخص تر است، در نمای بیرونی نیز با استفاده از عناصر معماری ایرانی و جزئیات بیشتر نظیر رواق با ستون و سرستون هایی متمایز از سایر طبقات بوده و این تمایز از درون و بیرون ساختمان به وضوح قابل مشاهده است. در نام پروژه به جای مجتمع مسکونی واژهی عمارت جایگرین شد که به معنای آبادانی است و به علت قرارگیری ساختمان در خیابان گلستان، بنام عمارت گلستان نامگذاری شده است.
اکنون در ادامه خط معمار شما را به دیدن سایر تصاویر پروژه ی معماری عمارت گلستان دعوت می نماید.
پلان ها، دیاگرام، سکشن و غیره.
تحریریه خط معمار
نگارنده: مینا مقدم
شرکت معماری آوگون
منبع: استوديو معماري عليرضا انسي و سعيد آراني قهرودی
تعداد بازدید: 1,123