معماری ساختمان تجاری مسکونی دنا، گروه طراحی معماری سایه
معماری: گروه طراحی معماری سایه
مشاور معماری و شهرسازی: سید رضی علوی نژاد
معماران مسئول: سیدرضی علوی نژاد، بهاره رجایی
همکار طراحی: زینب عریانی
طراحی داخلی: سیدرضی علوی نژاد، پریسا نامیان، محمدحسن هژبریان
همکار طراحیداخلی: الهه احمدی
مجری: محمد امیر جمشیدیان طهرانی، مجتبی حمزوی
مشاوره و نظارت حین اجرای معماری: سیدرضی علوی نژاد، محمدحسن هژبریان
موقعیت: ایران، شیراز
مساحت زمین: ۳۷۰۰ مترمربع
مساحت زیر بنا: ۲۵۳۴۵ مترمربع
سال: ۱۴۰۲
عکاس پروژه: آرش اختران
شرح پروژه معماری ساختمان تجاری مسکونی دنا از زبان معمار
طراحی پروژه های معماری عصر ما، در گیر و دار قوانین شهری، کاهش حس تعلق به مکان و کم توجهی به مفهوم زندگی را به دنبال داشته است. نگاه انحصار طلبانه به مقولهی فروش مترمربعها سود و صرفه را به آخرین پناهگاهمان گره زده است. واحدهای مسکونی، بالاخص در پروژههای انبوهسازی عمدتا از کیفیت زیستی مطلوب برخوردار نیستند؛ بنابراین توجه و خلاقیت طراح میبایست به سمت خلق فضاهای کیفی در بستر فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی معطوف باشد.
پروژهی تجاری-مسکونی برج دنا دارای ۱۱۴ واحد مسکونی و سه واحد تجاری است که در زمینی به مساحت ۳۷۰۰ مترمربع در بلوار آفرینش شیراز واقع شده است. طراحی پروژه در قالب آلترناتیوهای متفاوت، در چارچوب قوانین شهرسازی اما با نگاهی نقادانه صورت گرفت. ابتدا با داخل کشاندن حجم و فاصله گرفتن از جدارههای جانبی، نورگیری مستقیم در جهت ارتقاء کیفی فضاهای داخلی و ایجاد سیمای شهری مناسب در منطقه حاصل گردید. همچنین این فاصله باعث ایجاد لوپ حرکتی یک طرفه برای تردد خودروها و به عنوان مسیر خدماتی در نظر گرفته شد.
از دیگر ایدههای قابل توجه پروژه ایجاد فضای باز میانی به مساحت حدود ۱۵۰ مترمربع به جای استفاده از نورگیرهای متعدد و خرد است که موجبات ارتقاء کیفیت فضای سبز، نورگیری و تهویهی مناسب و همچنین ایجاد عمق دید بهتر را فراهم آورده است.
با توجه به اینکه زمین پروژه در همسایگی پارکی بزرگ و زمین فوتبال قرار گرفته، ایجاد حجم منفی در نمای اصلی علاوه بر تنوع فرمی باعث ایجاد حس سرزندگی و دیدهای زیبا و مناسب به باغات و منطقهی پیرامون شده است.
این پروژه در منطقهی متوسط و در حال توسعهی شهر شیراز واقع شده است. اما بر خلاف رویهی جاری طراحی پروژه های انبوهسازی در این دست مناطق، پروژه از امکانات خاصی مانند سالن اجتماعات، فضای باشگاه، استخر، سونا و جکوزی در فضاهای مشاعی برخوردار است. با توجه به حجم انبوه سازی در منطقه و با در نظر گرفتن این نکته که این پروژه از اولین ساختمانهای اجرا شده در منطقه است، باعث بالا رفتن سطح کیفی و اجتماعی منطقه و همچنین کیفیت زیستهی ساکنین گردیده است.
از دیگر ایدههای طراحان که در جدارهی خارجی حجم قابل توجه است، استفاده از پنجرههای مدولار و غیر همراستا جهت ایجاد هویت متفاوت برای واحدها است که این تنوع در نحوهی قرارگیری صفحات عمودی چوبی و دیوارههای مجوف نیز دیده میشود. با توجه به تعداد زیاد بازشوها در ۱۱ طبقه ارتفاع قابهای وسیع سفید رنگ برای ایجاد لفاف حجمی مناسب در جهت ایجاد وحدت فرمی به کار رفته است.
این مجتمع در سه طبقهی زیرزمین شامل پارکینگ، باشگاه، فضای استخر و سرایداری، دو طبقه ی تجاری، هشت طبقه مسکونی هرکدام شامل چهارده واحد، دو پنت هاوس در آخرین طبقه و فضاهای سبز در تراسها، فضای باز مرکزی و حیاط های پنت هاوس طراحی گردیده که در طراحی پلان طبقات، چهار مفصل برای تفکیک عرصه های ورودی هر همسایگی تعریف شده است.
از امتیازات اجرایی پروژه، دیتیل نمای خشک و طراحی رانر آلومینیوم برای همسطحسازی مصالح چوب و سرامیک پرسلان نما است. برای ایجاد دهانههای وسیع، خصوصا در فضاهای تجاری در اجرای سقف از یوبوت فوم استفاده گردیده و همچنین در راستای بهینهسازی مصرف انرژی به کارگیری هبلکس در اجرای دیوارچینی و پلیاورتان پاششی زیر نما از مزایای دیگر اجرایی پروژه است.
در ادامه خط معمار شما را به دیدن سایر تصاویر معماری ساختمان مسکونی دنا دعوت می نماید.
پلان ها، دیاگرام، سکشن و غیره.
تحریریه خط معمار
منبع: اقتباسی از دانشنامه هنرمعماری
تعداد بازدید: 36