معماری خانه طاق سبزوار ، استودیو طراحی فرشاد مهدی زاده

معماری خانه طاق سبزوار

معماری خانه طاق سبزوار

طراح: استودیو طراحی فرشاد مهدی زاده

معمار مسئول: فرشاد مهدی زاده، هومن طالبی

تیم طراحی: حامد سمائی، آیدا سربلند

سازه: شرکت باستان پل

زیربنا: ۸۵۰ مترمربع

مساحت: ۳۰۰ مترمربع

موقعیت: ایران، سبزوار

سال: ۱۳۹۷-۱۴۰۰

جوایز و افتخارات: تقدیر ویژه Waf ، ۲۰۲۰-۲۰۲۱ در بخش خانه و ویلا

عکاس: محمدحسن اتفاق

شرح پروژه از زبان معمار

خلاصه طراحی یک آپارتمان چهار طبقه برای یک خانواده پنج نفره در زمینی به مساحت ۳۰۰ متر مربع در شهر سبزوار ایران بود. از ما خواسته شد که یک سری آپارتمان طراحی کنیم، زیرا یک طبقه برای یک خانواده پنج نفره کافی نیست. مالک یک جای پارک در زیرزمین و چهار آپارتمان بالای زمین می خواست. در واقع، آنها می خواستند فعالیت های زندگی خود را بین چهار آپارتمان تقسیم کنند. نیاز آنها ساده بود: فراهم کردن فضای کافی برای فعالیت های مختلف یک خانواده در یک خانه چهار طبقه. اما نه در چهار واحد مجزا. ایده آنها این بود که هر طبقه با یک خانه تقسیم شود. این یک فرهنگ روتین توسعه در سبزوار است. آنها چشم اندازی نداشتند که بتوانند به صورت یک مجموعه رشد کنند و فعالیت های خود را به صورت عمودی سازماندهی کنند.

سبزوار شهری کوچک مذهبی است که هیچ فعالیت و تفریح ​​در فضای عمومی قابل توجهی ندارد. شکاف محسوسی بین فضاهای عمومی و خصوصی وجود دارد. بنابراین فعالیت افراد محدود به خانه ها و فضاهای شخصی آنهاست. فرهنگ توسعه مسکونی به کیفیت نمی پردازد. خانه ها فضاهای اصلی زندگی را فراهم می کنند: اتاق نشیمن، اتاق خواب و آشپزخانه. سازه ها اغلب تراس ندارند و حیاط ها به عنوان فضای پارکینگ عمل می کنند. یکی از راهبردهای اصلی طراحی، فراهم کردن فضاهای تعاملی داخلی برای خانواده به منظور افزایش زمان مشترک با هدف جبران کمبود فضاهای عمومی شهری بود. بنابراین، برنامه‌های آپارتمان‌های چهار طبقه مجزای اصلی، به مجموعه‌ای از فضاهای نشیمن هیبریدی که با عملکردهای تعاملی و جالب احاطه شده‌اند، تبدیل شدند.

دسترسی عمودی به هدف اصلی در سازماندهی کل سازه از طریق گره زدن کارکردها و طبقات و در عین حال فراهم کردن فضاهایی که با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند تبدیل شد. در نتیجه، راه پله منفجر شد و به یک راهرو عمودی تبدیل شد که شامل لابی، گالری، تراس و محوطه ورزشی است و در نهایت شما را به دوبلکس خانه والدین می رساند. بنابراین، دسترسی عمودی به عنوان یک اتاقک راهرو عمل می کند و در فضاهای مختلف خانه رشد می کند. تنوع و رشد فضای تعاملی و انتقالی، نوعی آدرس دهی به خانه یا راهی برای توصیف موقعیت فیزیکی یک فضای داخل خانه به ارمغان می آورد. این نکته از ویژگی های مهم معماری سنتی ایران است.

فضاها و مکان‌ ها با رویدادهای خانوادگی، فعالیت‌ ها و سناریوهای مختلف زندگی نام‌ گذاری می‌ شوند و شخصیت پیدا می‌ کنند. اکنون خانواده واژگان جدیدی برای فراخوانی و نامگذاری مکان های مختلف خانه قوسی دارند. شکل قوس کمپلکس حس آدرس دادن را در سطوح مختلف افزایش می دهد. از طبقه دوم دیوارها شروع به جمع شدن، انحنا و زاویه از طرفین می کنند که نشان دهنده ارتفاعات مختلف مجموعه است. در نهایت قوس در بالای پروژه تکمیل می شود و دوبلکس را می پوشاند. سقف قوسی نمایانگر آسمان است و نشان می دهد که هیچ طبقه قابل سکونتی در بالای آن وجود ندارد.

در ادامه خط معمار شما را به دیدن سایر تصاویر معماری خانه طاق سبزوار دعوت می نماید.

پلان ها، دیاگرام، سکشن و غیره.

تحریریه خط معمار

منبع: دفتر معماری کن لن

تعداد بازدید: 243

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *