طراحی کارخانه داروسازی و واکسن سازی اپال بایو فارما، دفتر مهندسین مشاور آرک مِد

طراحی کارخانه داروسازی اپال بایو فارما

طراحی کارخانه داروسازی اپال بایو فارما

معماران مسئول: بردیا معطر، الناز کاظمی

تیم طراحی: سارا مرادی، گلشن قربانی پور، پریسا هوشنگ نیا، مهسا آفتاب سوار، لیا اسحاقی

طراحی منظر: بردیا معطر

مشاور عمران: دکتر غفاری

مشاور تاسیسات الکتریکی: محمدرضا نصیری

مشاور تاسیسات مکانیکی: ایمان یونسی

نوع سازه: فلزی

نوع سیستم تاسیساتی: تهویه مطبوع با هوارسان هایژنیک

متریال های اصلی: بتن، فلز، شیشه

نورپردازي: بردیا معطر

طراح سه بعدی: سارا مرادی، گلشن قربانی پور، لیا اسحاقی

گرافیست: علیرضا یزدی زاده، سهیل حسینی

تاریخ شروع و اتمام طراحی: ۱۴۰۱

مدیر اجرایی پروژه: مهندس حسین پور

تیم اجرایی پروژه: مهندس حسین پور و همکاران

تاریخ شروع و اتمام اجرا: قسمت اول ۱۴۰۱-۱۴۰۲ / قسمت دوم درحال اجرا

مهندس ناظر: امیر جعفرخان، ایمان یونسی، محمدرضا نصیری، بردیا معطر

شرح پروژه از زبان معمار

کارخانه‌ ای برای سلامتی

پروژه کارخانه واکسن سازی و داروسازی اپال بایو فارما با زیر بنای ۲۱۰۰۰ مترمربع در در زمینی به مساحت ۳۷.۵۰۰ مترمربع در کشور عمان، شهر مسقط و شهرک صنعتی خزائن واقع شده است. این پروژه دارای ۳ ساختمان اصلی تولید، بسته بندی و اداری می باشد.

هدف از تاسیس شرکت اپال (کارفرما) ساخت واکسن و دارو جهت محافظت از سلامتی انسان بود و همه­ ی ماجرای طراحی از محافظی بر سلامتی شروع شد و تلاش کردیم تا ضرب المثل  “از کوزه همان برون تراود که در اوست” را در طراحی مفهومی پروژه ملاک عمل قرار داده و در المان های طراحی پروژه از آن الهام بگیریم.

از طرفی پروتکل های بهداشتی در کارخانه های واکسن سازی به مراتب پیچیدگی بیشتری نسبت به بیمارستان ها دارند و سختی کار برای پرسنل در ساعات روز طاقت فرسا می باشد؛ بنابراین توجه به رضایت مندی و آسایش کارکنان از دغدغه های اصلی پروژه بود.

در این راستا تلاش بر آن شد که کارکنان از نظر نوع و سطح کار دسته بندی شوند تا بتوانیم سناریوهای لازم در جهت تامین آسایش محیطی و فراغت لازم را ایجاد کنیم. در این خصوص گروه اول از کارکنان همواره در خط تولید هستند که با توجه به فیلترهای مختلف بهداشتی به صورت محدود می توانند از کلین روم ها خارج شوند. گروهی دیگر از کارکنان در حوزه های اداری همچون مدیریت، کارشناسان مالی و اداری، کنترل کیفیت، توسعه و… فعالیت دارند که نیازمند محیطی آرام، متمرکز و استاندارد میباشند.

در همین راستا با ایجاد فاصله میان ساختمان تولید و ساختمان اداری، حیاطی در قلب مجموعه با دسترسی آسان و کوتاه از هر ۲ حوزه فراهم شد تا هر ۲ گروه بتوانند در ساعاتی مشخص از این حیاط استفاده نمایند. با توجه به اقلیم گرم کشور عمان، سایه اندازی ساختمان ها بر حیاط به خصوص از ضلع جنوبی سبب شد تا آسایش محیطی در این حیاط افزایش یابد و مفهوم حیاط و زندگی را برای کارکنان نیز حفظ کنیم.

در این پروژه در قسمت هایی از تک درخت به عنوان المانی با مفهوم زندگی استفاده شده است که با عنصری فرمی احاطه و محافظ شده است تا کانسپت اصلی پروژه در نقاط مختلف تکرار و تقویت شود.

از دیگر فاکتورهای مهمی که به آن توجه ویژه شده مدیریت و کنترل نور شدید و مستقیم آفتاب به داخل ساختمان بود. در این راستا لوورهایی موتورایز در جلوی پنجره ها پیش بینی گردید. این لوورها بر اساس جهت تابش لحظه ای نور خورشید در طول روز و در فصول مختلف به صورت اتوماتیک حرکت می نمایند و با تامین سایه و کنترل ورود  نور بهینه به داخل فضاها تا حد ممکن در مصرف انرژی صرفه جویی و از اتلاف سیستم سرمایش جلوگیری به عمل می آورد. ضمنا در پشت این لوورها پانل های ویدیو وال پیش بینی شده است که در صورت بسته شدن کامل لوورها تبدیل به تلویزیون شهری یکپارچه میشود تا در رویدادها و زمان های خاص جهت نمایش محصولات و تیزهای تبلیغاتی در محیط باز استفاده گردد..

در طراحی نما استفاده از پانل های بتنی پیش ساخته به جهت القای کاربری صنعتی پروژه و ایجاد حس صلابت و نظم کمک ساز بوده و از طرفی  در سرعت اجرای نمای پروژه تاثیرگذار بود.

در فرآیند طراحی تلاش شد تا عمق نفوذ نور به فضاها به گونه ای باشد که اکثریت آن ها از نور روز به خوبی بهره­مند شوند. در این راستا علاوه بر استفاده از کرتین وال در نما تلاش شد تا در فضاهای داخلی از پارتیشن و جداکننده های شیشه ای بین فضاها استفاده گردد؛ همچنین در مرکزی ترین قسمت های پلان که راهروهای اصلی پروژه در آن نقطه قرار دارد از نورگیرهای سقفی به جهت تامین نور طبیعی در مرکز پلان استفاده گردید. این موضوع به گونه ای طراحی شد که از لوگوی کارخانه که شامل ۳ دایره اصلی است جهت فرم نورگیرهای سقفی استفاده شود و مجددا با پیش بینی تک درخت و فضای سبز در آن بر کانسپت پروژه صحه گذاشته شد.

در ادامه خط معمار شما را به دیدن سایر تصاویر طراحی کارخانه داروسازی اپال بایو فارما دعوت می نماید.

پلان ها، دیاگرام، سکشن و غیره.

تحریریه خط معمار

منبع: دفتر مهندسین مشاور آرک مِد

تعداد بازدید: 119

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *