طراحی و چیدمان منزل ۱۲۰ متری
در این بخش خط معمار قصد دارد تا نمونه ای فوق العاده از طراحی و چیدمان منزل ۱۲۰ متری را برای کاربران عزیزش به اشتراک بگذارد. این آپارتمان در یکی از شهر های برزیل قرار گرفته است. به تصاویر که نگاه می کنیم حضور سبک مدرن و صنعتی را به وضوح حس می کنیم. در ادامه به شرح کامل بازسازی این پروژه خواهیم پرداخت.
سازه ی این ساختمان بتنی بوده و دارای پلانی ساده و کاربردی متناسب با نیازهای کارفرما می باشد. وجود پنجره های بزرگ در سراسر این آپارتمان حضور نور طبیعی در فضای داخلی را فراهم می آورد. این آپارتمان به دلیل ساختار ساده و ستون های اندکش، از پتانسیل های زیادی برخوردار بوده و باعث شد تا طراحان جهت ایجاد فضایی با پلان باز آزادانه تر عمل کنند. بنابراین ویژگی ساختمان به طراحان این امکان را می داد تا به سادگی خواسته های کارفرما را در طی بازسازی پروژه اجرا سازند. کارفرمای پروژه که زوجی جوان بودند، از طراحان می خواستند تا فضایی مدرن با پلان باز طراحی کنند که علاوه بر تهویه ی مطبوع، پرنور نیز باشد.
پیش از بازسازی، این آپارتمان ۱۲۰ متری دارای سه اتاق خواب، یک آشپزخانه با پلان بسته، سالن پذیرایی و یک لاندری بود که متناسب با نیازهای این زوج نبود. از این رو آن ها می خواستند تا خانه خود را بر اساس نیازهای خود بازسازی کنند. در طی بازسازی پروژه، طراحان اتاق سوم را حذف کرده و به اتاق غذاخوری تبدیل کردند. اتاق TV نیز جایگزین اتاق دوم شده و با استفاده از پارتیشن های فلزی و شیشه ای از سایر بخش ها جدا شدند. طراحان حمام و سرویس بهداشتی را در اتاق خواب قرار دادند. آن ها این بخش را به واسطه ی یک پارتیشن شفاف شیشه ای از هم جدا ساخته و از این طریق توانستند این بخش را روشن تر ساخته و از لحاظ بصری با یکدیگر مرتبط سازند. همچنین آن ها فضای لاندری را به حداقل رسانده و بدین ترتیب توانستند فضای بیش تری را به آشپزخانه اختصاص دهند. طراحان آشپزخانه را نیز جهت ارتباط بیش تر با سایر فضاهای عمومی و یکپارچه تر دیده شدن، با پلان باز طراحی کردند. در مرکز آپارتمان دفترکار خانگی قرار داده شده است. این بخش دسترسی مستقیم به فضای عمومی را دارد.
ویژگی های اصلی و کلیدی در این پروژه یکپارچگی بصری و طراحی با پلان باز می باشد. چالش اصلی هم ایجاد ارتباط مستحکم بین فضاها در عین حفظ حریم خصوصی است. با توجه به این چالش اصلی، طراحان استفاده از پارتیشن های فلزی و شیشه ای را به عنوان راه حل ارائه دادند که به تقسیم فضایی می پرداخت و در عین حال مانع از دید و ورود نور طبیعی در فضا نمی شد. همچنین آن ها برای تأمین حریم خصوصی در اتاق خواب از پرده استفاده کردند.
قفسه فلزی مرتفع به عنوان یک عنصر چند منظوره عمل می کند. اول این که همچون یک دیوار، دفتر کار خانگی را در بر می گیرد و همچنین عناصر تزئینی و گیاهان را در خود جای می دهد. این عنصر استمرار بین همه فضاها را تقویت می کند و به آپارتمان شخصیت و هویت می بخشد.
رنگ غالب در کل پروژه خاکستری می باشد و در تنالیته های مختلف در سراسر خانه به کار رفته است. تنالیته های مختلف خاکستری بستری برای به کار بردن سایر تنالیته های رنگی فراهم می آورد که گرمی را به فضا آورده و سردی ناشی از فضای بتنی را در هم می شکند. طراحان جهت ایجاد تعادل در فضا از متریال طبیعی استفاده نموده اند. گچ سیمان به کار رفته در دیوارها، کف و سقف یاد آور خانه های روستیک می باشد.
طراحان متریال های متعدد را به رنگ خاکستری انتخاب کرده اند. در میان این متریال می توان به بتن، کاشی های به کار رفته در آشپزخانه، چوب و تابلو های نقاشی اشاره کرد که دارای بافت های متنوعی می باشند. پارتیشن های فلزی هم به رنگ مشکی رنگ آمیزی شده اند. این تضاد رنگی در فضا باعث برجسته تر دیده شدن پارتیشن ها می شود.
با توجه به این که کارفرمای پروژه بخشی از کارهای اداری خود را در منزل انجام می داد، از طراحان خواست تا در عین حفظ نور طبیعی در فضا و یکپارچگی با فضاهای عمومی، امکان عایق بندی صوتی در این بخش وجود داشته باشد. موقعیت قرارگیری این دفترکار در مرکز خانه و پارتیشن های شیشه ای باعث می شود تا افراد بتوانند به طور همزمان بر تمامی بخش ها تسلط داشته باشند.
در ادامه با دیدن تصاویر چیدمان منزل ۱۲۰ متری خط معمار را همراهی کنید.
پلان ها، دیاگرام، سکشن و غیره.
در این بخش به چیدمان منزل ۱۲۰ متری پرداختیم.
تحریریه خط معمار
نگارنده: مینا مقدم
شرکت معماری آوگون
منبع: Archdaily
تعداد بازدید: 899