طراحی و معماری ویلای کوهسار ۲۵۲ ، استودیو دوازده
طراحی و معماری ویلای کوهسار ۲۵۲ ، استودیو دوازده
اطلاعات پروژه معماری ویلای کوهسار ۲۵۲
معماری: استودیو دوازده
موقعیت: ایران، البرز
مساحت: ۱۰۰۰ مترمربع
سال: ۲۰۱۹
شرح پروژه از زبان معمار
پروژه ویلای کوهسار بر روی سایتی به مساحت ۵۰۰۰ متر مربع در منطقه آریان باغشهر استان البرز قرار دارد. این ویلا به مساحت ۶۰۰ متر مربع در سه طبقه برای زوج جوانی ساخته شده که علاقه بسیاری به برگزاری میهمانی و دورهمی های دوستانه دارند. شیوه طراحی استودیو دوازده به این گونه بود که در ابتدا طراحان مدتی شروع به شناخت کارفرما و سبک زندگی آن ها کردند. علاوه براین، توپوگرافی اراضی، درگیری با جهاد کشاورزی، موقعیت آب و هوایی و چشم انداز خاص پروژه نقش اساسی در شکل گیری طرح داشت.
در طراحی ویلاهای برون شهری که اغلب برای تعطیلات آخر هفته استفاده می شود، مساحت و سطح فضاها به دلیل ارتباط بین فضاهای بیرونی و داخلی، نقش مهمی را در ایجاد حس پویایی در خانه دارند. این گونه فضاها صرفا جنبه زیبایی داشته و با پیوندهایی که در داخل ساختمان اتفاق می افتد سرو کاری ندارد و به کیفیت زندگی در خانه آسیب می رساند.
یکی از اصول مورد توجه طراحان در طراحی این پروژه، ایجاد فضاهای باکیفیت است که می تواند ساکنان را به کشف فضاها ترغیب کند و و به آن ها اجازه دهد تا لایه های مختلف معنایی را از طریق عناصر فضایی پویا تجربه کنند. این لایه های معنایی و محرک در فضا نتیجه تعامل بین فرم ها و وضعیت روشنایی محیط است که دقیقاً طراحی شده اند و با هم کار می کنند ، مانند نمایش های نور بر روی سطح دیواره داخلی از طریق شکل خاص لوسترها و جهت گیری و شکل آنها ، محل باز شدن و پنجره ها ، همه اینها عواملی هستند که تأثیر آن بر عملکرد بین بدن و آب و هوا است. این تعامل پویا ارتقا می یابد و بر تجربه ادراکی و پدیدارشناسی چه در عملکردهای زیبایی شناختی و چه در عملکردهای رفاهی تأثیر می گذارد. با توجه به درخواست کارفرما برای حفظ حریم خصوصی و دسترسی به فضای استخر و همچنین با بهره گیری از حداکثر ب نور خورشید در ضلع جنوبی ، فرم L را برای ساختمان انتخاب کرده اند و این طرح پاسخی برای محدود کردن دامنه دید همچنین دسترسی به ساختمان بود .
این فرم به طراحان کمک می کرد تا فضایی را ایجاد کنند که توسط فضای بیرونی و درونی اطراف استخر احاطه می شد. تغییر اتصال فرم L به ایوان یکی از مزایای موجود در پروژه بود، به این گونه که یک مکان پاتوق در هر ۴ فصل ایجاد می شد که شرایط مناسبی برای داشتن ارتباط فیزیکی و تصویری با ساختمان برای مهمانان دارد. چنین فضاهای عمومی هم از طریق عوامل بصری هم از طریق عوامل فیزیکی در پله های سراسر ساختمان به هم وصل می شوند تا فضایی یکپارچه برای تفریح و سرگرمی آخر هفته ایجاد کنند.
جزئیات مربوط به طراحی پله ها بسیار مهم بود. شکل متغیر پله ها تجربه ای متفاوت بود. طراحان آن ها به عنوان یک عامل ارتباطی در نظر نگرفته، بلکه به عنوان یک عامل دسترسی عمودی برای ایجاد فضاهای مختلف، با کیفیت متفاوت برای تجربه در نظر گرفته اند.
فضای اختصاصی میهمانی در زیر زمین قرار دارد، اما طراحان نمی خواستند که میهمانان حس کنند که برای جشن به زیر زمین می روند، در واقع این فضا برای کارفرما بسیار اهمیت داشت ، بنابراین طراحان یک پلتفرم ایجاد کردند تا به این فضا دسترسی جداگانه صورت گیرد و از بیرون سر و صدا به بیرون از این بخش جلوگیری کردند.
در نهایت طراحان سعی کردند به جای فضایی لوکس، با صرف بودجه ای متوسط و عدم استفاده از متریال گران فضایی جذاب را در این پروژه ایجاد کنند؛ همچنین آن ها از فضای معماری با کیفیت بالا استفاده کردند. فناوری ساخت و ساز ، سیستم های نگهداری و مواد مورد استفاده اقتصادی و در سطح متوسط بود.
در ادامه خط معمار شما را به دیدن تصاویر دعوت می نماید.
پلان ها، دیاگرام، سکشن و غیره.
در این بخش به معرفی پروژه معماری ویلای کوهسار ۲۵۲ پرداختیم.
تحریریه خط معمار
نگارنده: مینا مقدم
شرکت معماری آوگون
منبع: Architizer
تعداد بازدید: 3,062