معماری خانه – آپارتمان لواسان، دفتر مشاور آتی زیست
طراحی ویلا لواسان (معماری خانه-آپارتمان لواسان)
معماری: دفتر مشاور آتی زیست
موقعیت: ایران، تهران، لواسان
معمار مسئول: احسان مالکی
تیم طراحی: یکتا آفرین، لیلا بیجاری، شیما زهرایی، حسن عابدی
مساحت: ۵۲۰ متر مربع
سال آغاز پروژه: ۱۳۹۴
سال اتمام پروژه: ۱۳۹۵
عکاس: استودیو دید
مهندسی سازه: محمدرضا گودرزی
مهندس برق: علیرضا شادبخش
اجرا: عین الله گودرزی
مدیر اجرا: علیرضا پورکاظم
شهر لواسان
شهر لواسان حدودا در ۱۱ کیلومتری شمال شرق تهران قرار گرفته و از گذشته های دور به عنوان یکی از نزدیک ترین مناطق ییلاقی و خوش آب و هوای تهران به شمار می آید. در واقع باید گفت لواسان دره ای ییلاقی در دامنه های جنوبی کوه های البرز است که به دلیل داشتن چشم اندازهای بکر و زیبا از رودخانه جاجرود و دریاچه سد لتیان شهرت دارد. از دیرباز به دلیل آب و هوای خوب و نزدیکی این منطقه به تهران مورد توجه شهروندان تهرانی قرار گرفته و از این رو در این منطقه خوش آب و هوا، خرید زمین و ساخت ویلا رونق یافت. در بخش های مختلف خط معمار نمونه های مختلفی از ویلاها و آپارتمان های ساخته شده در این منطقه را برای شما کاربران گرامی به اشتراک گذاشت. در این بخش نیز قصد دارد تا نمونه ای دیگر از پروژه های موفق که شامل طراحی خانه- آپارتمان لواسان را برای شما به اشترک بگذارد. این پروژه در مجاورت آرامستان منطقه قرار گرفته و طراحان سعی داشتند تا این پروژه از این ضلعش دیدی به آرامستان نداشته باشد. در ادامه به شرح پروژه می پردازیم.
شرح پروژه
پروژه معماری خانه-آپارتمان لواسان در واقع یک آپارتمانی است که متعلق به چهار خواهر است که هر یک دارای یک طبقه ی جداگانه هستند. این پروژه در لواسان قرار گرفته است. درخواست اصلی کارفرمایان ایجاد دیالوگی منطقی مبتنی بر اصول فرهنگی معماری ایرانی در جهت رسیدن به یک خانه دوستانه و خانوادگی و همچنین تعبیری مدرن از خانه بود. این پروژه در مجاورت آرامستان روستای توک مزرعه قرار داشت (در این قبرستان آرامگاه افراد سرشناسی چون عباس کیارستمی قرار داشت) و از این رو طراحان را با شرایط خاصی روبرو می ساخت.
بنابراین این پروژه تحت تأثیر نیروها و پتانسیل های مختلفی قرار گرفت که در ادامه از جهات مختلف به آن اشاره خواهیم کرد:
_ طراحان جهت ایجاد جوّ معماری ایرانی نگرانی هایی در مورد فضاهای باز و بسته داشتند. در معماری بومی، حیاط درست نقطه تعامل و ارتباطات ساکنین و رویدادهای مشترک آن ها می باشد. در این پروژه طراحان سعی داشتند تا هر چهار واحد این ساختمان خانوادگی را به واسطه تراس هایی که دارای عمق های مختلف بودند به یکدیگر متصل سازند (پیوستگی در عین مستقل بودن). ایده ای که می توانست روایت هایی از زندگی سنتی را در چنین ساختمان مدرنی بیان کند. افزون بر این تراس های داخلی، هر واحد دارای تراس های خصوصی نیز می باشد.
_ علی رغم این که این بنا در ارتفاع قرار گرفته و از چشم انداز منطقه ی لواسان و دریاچه ی زیبا بهره می برد، قرارگیری آرامستان در ضلع غربی سایت، طراحان را بدین واداشت تا در این ضلع از ساختمان هیچ گونه بازشویی قرار ندهند. با توجه به این موضوع طراحان یک چرخش در حجم کلی ساختمان را پیشنهاد دادند که علاوه بر بهره بردن از زیبایی، امکان استفاده از بازشوهای گسترده ای را برای کاربران فراهم می آورد و آن ها می توانستند از چشم اندازی زیبا بهره ببرند بدون این که با منظره آرامستان روبرو شوند. با استفاده از این چرخش و همچنین تراس های بیرون زده، طراحان می خواستند وضعیتی را ایجاد کنند تا هیچ گونه دید مستقیمی از ساختمان های اطراف وجود نداشته باشد و حریم خصوصی را در فضاهایی چون استخر و حیاط فراهم آورد.
_ یکی از چالش هایی که طراحان در این پروژه با آن روبرو بودند، قرارگیری آن در شیب ۴۵ درصدی بود که طراحان با در نظر گرفتن طراحی سازه و ترکیب آن با معماری، در ساختمان تفکیک فضایی ایجاد کردند.
_ با توجه به موقعیت قرارگیری پروژه، طراحان ایده هایی را در رابطه با انتخاب متریال ارائه دادند و از متریال بومی مانند سنگ لاشه، آجر و چوب استفاده کرده و از این منظر ساختمان حاضر به محیط زیست اطرافش احترام قائل شده است. قطعا متریال به کار رفته احساسات و تخیل را که نتیجه ادراکات ناخودآگاه است را بر می انگیزد و دارای حسی از حضور و تعامل است.
_ طراحان با به کار بردن متریالی چون کاشی های آبی و فیروزه ای در قسمت حیاط و ورودی حسی از خانه های ایرانی را برای کاربران فراهم آورده است.
_ در ضلع شمالی سایت، گودالی با ارتفاع ۱۰ متر وجود دارد. این ویژگی به طراحان این فرصت را داد تا یک حیاط خلوت برای افزایش نور طبیعی در فضای داخلی، طراحی کنند. این دیوار نزدیکترین دیوار به آرامگاه عباس کیارستمی است.
_ استخر این ساختمان به گونه ای طراحی شده است که کاربران می توانند دید وسیعی از دریاچه داشته باشند و این بخش چنان به نظر می رسد که استخر انتهایی ندارد و امتداد آن به دریاچه و طبیعت متصل گشته است.
در ادامه با دیدن تصاویر طراحی ویلا لواسان خط معمار را همراهی کنید.
پلان ها، دیاگرام، سکشن و غیره.
در این بخش به طراحی ویلا لواسان پرداختیم.
تحریریه خط معمار
نگارنده: مینا مقدم
شرکت معماری آوگون
منبع: Archdaily
تعداد بازدید: 1,721