طراحی رستوران خط آسمان ، گروه معماری اکنون
معماری: گروه معماران اکنون
معماران مسئول: همایون همرنگ، مرتضی محرابی
طراحی و دکوراسیون داخلی: همایون همرنگ، مرتضی محرابی
موقعیت: ایران، مازندران
مساحت کل: ۴۴۰ متر مربع
مساحت زیربنا: ۳۹۰ متر مربع
سال آغاز پروژه:۱۳۹۶
سال اتمام پروژه: ۱۳۹۷
عکاسی پروژه: همایون همرنگ، وحید حسن عباسی
شرح پروژه
در این بخش در خط معمار قصد معرفی و بررسی طراحی رستوران خط آسمان را داریم. این پروژه شامل بازسازی رستوران خط آسمان می باشد که بر سطح زمینی به مساحت ۴۴۰ مترمربع در منطقه ی تنکابن در مازندران واقع شده است. طراحان پس از این که پروژه به آن ها ارجاع شد، مطالعات و بررسی های میدانی لازم را انجام دادند. با در نظر گرفتن موقعیت قرارگیری این رستوران در نقطه ی عطف و جداره ی شهر تصمیم گرفتند تا بازتابی واضح و کلی از خط آسمان شهر(تنکابن، واقع در بخش غربی استان مازندران) را به طرز اتفاقی و با کاربرد متریال و مصالحی رایج و آشنا همچون چوب ایجاد کنند تا حداقل خاطره ی شهرهایی با سقفهای شیروانی را حفظ کنند.
همانطور که در ابتدا اشاره کردیم، این پروژه شامل بازسازی یک ساختمان قدیمی بود که در انتهای یک زمین قرار گرفته بود. فضای میان ساختمان تا ابتدای زمین خالی وبدون استفاده بود. بدین ترتیب طراحان با در نظر گرفتن برنامه فیزیکی فعلی و خواسته های کارفرما مبنی بر حفظ ساختار بنا و عدم تغییر در پلان ها و تخریب ساختمان، بنای اصلی موجود را که دارای ارتفاعی ۷ متری بود به عنوان بلندترین جداره فرض کرده و به واسطه ی الگویی مناسب و شایسته ازسقف چوبی و شیروانی پوشش داده و بواسطه ی مکانیسمی الکتریکی بخشی از جداره چوبی را به عنوان نورگیر درب ورودی باز و بسته شونده و متحرک ساختند.
آن ها در قسمت ورودی سردری با الگوی سقف های شیروانی با استفاده از چوب در ارتفاع ٣ متر قرار دادند. همچنین در فضای میان سردر ورودی تا ساختمان اصلی کلبههایی کوچک و بزرگ در ارتفاع حدود ٤ متر جانمایی کردند. بدین ترتیب کاربران در حین مشاهده ی مجموعه حسی چون نگاه به شهری با سقف های کوتاه و بلند را داشتته باشند.
اکنون در ادامه خط معمار شما را به دیدن سایر تصاویر طراحی رستوران خط آسمان دعوت می نماید.
پلان ها، دیاگرام، سکشن و غیره.
تحریریه خط معمار
نگارنده: مینا مقدم
منبع: Aoapedia.ir
اقتباسی از دانشنامه هنرمعماری
تعداد بازدید: 563