طراحی دکور کافی شاپ آیوی (Ivy)، ندا میرانی
معمار اصلی: ندا میرانی
موقعیت: ایران، تنکابن
تیم طراحی: محمدرضا کهزادی
متراژ: ۸۰ مترمربع
عکاس: استودیو دید
اجرا: ندا میرانی
سال: ۱۳۹۹
شرح پروژه
پروژه ی حاضر که شامل طراحی دکور کافی شاپ آیوی (Ivy) می باشد در شمال ایران در شهر تنکابن واقع شده است. هدف اصلی پروژه بازسازی مغازه و تغییر کاربری آن به کافی شاپ بود که در حاشیه ی خیابان قرار داشت. خواسته های اصلی کارفرما از طراحان مقرون به صرفه بودن، اجرا در طی مدت زمان کوتاه و همچنین نوآوری در طراحی جهت ایجاد فضایی متفاوت در شهر بود. فراهم ساختن تمامی این درخواست ها به چالشی مهم در طراحی پروژه تبدیل شد. جهت حل این چالش، سوالی که به ذهن طراحان خطور کرد این بود که در این فضا چه چیزهایی دارند؟
داشته هایی که هم می توانند نیازهای پروژه را تأمین کرده و هم جذابیت طراحی را افزایش دهد. بدین جهت نیاز داشتن متریالی وجود داشت که به تنهایی می توانست تمامی بدنه ی پروژه را شکل دهد و به علاوه نقش مهمی را در مبلمان و سایر جزئیات ایفا کند. این امر موجب حذف استفاده از متریال متعدد در پروژه شد و در عوض به واسطه ی ظهور یک متریال، تمرکز طراحان را به ایجاد عملکردهای متنوع معطوف کرد.
بنابراین چند فاکتور مهم در انتخاب متریال باید در نظر گرفته می شد مانند:
۱_ موجودی آن به میزان زیاد (به دلیل سطح بالای پوشش باید میزان آن زیاد باشد)
۲ _ قیمت پایین (زیرا می بایست متریال منتخب مقرون به صرفه می بود)
۳ _ ساختارمند بودن (برای این که به عنوان یک ماژول در طراحی عمل کند) و در تمامی این موارد نوع کاربرد باید متفاوت باشد.
کارگاه ها و کارخانه های زیادی در منطقه مازندران وجود دارد که بلوک های سیمانی را بیش از هر ماده مشابه برای پروژه های ساختمانی فراهم می کنند. این امر موجب شد تا طراح به دلیل موجودی بسیار، قیمت مناسب، مدولار بودن و داشتن بافت خاص، بلوک های سیمانی را در طراحی دکور کافی شاپ انتخاب کنند.
با انتخاب این متریال، امکان چیدمان متفاوت بلوک ها فراهم آمد که می توانست به ایجاد عملکرهای مختلف کمک زیادی کند. انتخاب متریالی چون بلوک سیمانی که دارای بافتی متفاوت و رنگی خنثی است، نیاز به یک مکمل معکوس را ایجاد می کند. انتخاب بافت گیاهی در کنار این متریال علاوه بر افزودن رنگ، فضایی با نشاط نیز ایجاد می کرد. بنابراین با توجه به شرایط فضاهای داخلی، گیاهی به نام پیچک مینیاتوری انتخاب شد که در اصل برای فضاهای داخلی مناسب است و در صورت شرایط مطلوب رشد زیادی می کند. این عنصر مکمل چنان نقش مهمی داشت که حتی نام کافه از آن برگرفته شد.
در روند اجرا حفظ و یا بهبود عناصر موجود در بسیاری از موارد کمک بسیاری به پروژه کرد. به عنوان مثال، حفظ پله های ارتباطی در طبقه ی دوم و اعمال تغییرات لازم جهت بهبود آن، تبدیل انباری به آشپزخانه، بازسازی سرویس بهداشتی، اتاق تأسیسات و غیره از مواردی هستند که می توان به آن ها اشاره کرد.
در ادامه خط معمار شما را به دیدن سایر تصاویر دعوت می نماید.
پلان ها، دیاگرام، سکشن و غیره.
تحریریه خط معمار
نگارنده: مینا مقدم
شرکت معماری آوگون
منبع: Archdaily
تعداد بازدید: 1,310