طراحی دفتر کار Ernst & Young) EY ) ، تهران
طراحی دفتر کار Ernst & Young) EY )، تهران
معماری : گروه persis consult
سرپرست طراحی : مسعود ارژنگ
مجری: تیم اجرایی پرسیس
کارفرما و بهره بردار: Ernst & Young
موقعیت: تهران
کاربری پروژه: اداری
سازه بنا: اسکلت فلزی با سقف عرشه فلزی
تأسیسات بنا: فن کوئل با چیلر و موتورخانه
زیربنا: ۵۰۰ مترمربع ( تجمیع ۴ واحد اداری )
سال شروع و خاتمه اجرا : آذر ۹۶- اسفند ۹۶
محدوده مداخلات : تخریب و تجمیع ۴ واحد اداری به یک واحد ، تغییرات اساسی در پلان و و کلیه قسمت ها اعم از معماری و تأسیسات با حفظ سازه اصلی و محدوده دیوار خارجی واحد ها ، اجرای کامل شبکه و تاسیسات
سازه اولیه بنا: اسکلت فلزی
تأسیسات اولیه بنا: فن کوئل با چیلر و موتورخانه
دفتر شرکت EY در تهران ، توسط شرکت ایرانی persis consult که در زمینه معماری و دکوراسیون داخلی فعالیت دارد طراحی و اجرا شده است .
ارنست و یانگ یک شرکت خدمات حرفه ای چند ملیتی است که توسط دفتر اصلی آن در لندن ، انگلستان اداره می شود . EY یکی از بزرگترین شرکت های خدمات حرفه ای در جهان است ( شرکت هایی که در یک گروه به نام "Big Four" هستند ) و به نوعی یکی از 4 شرکت بزرگ جهان در زمینه خدمات حسابداری و مشاوره به شمار می آیند . این شرکت 250000 کارمند در بیش از ۷۰۰ دفتر در ۱۵۰ کشور جهان دارد . خدماتی شامل حسابرسی مالی و مالیات ، مشاوره مدیریت ومشاوره حقوقی جزو سرویس های این شرکت بزرگ است .
طراحی دفتر کار EY در شهر تهران ، توسط شرکت ایرانی طراحی و معماری (Persis Consult) و با همکاری دنیته در تولید مبلمان ادرای به صورت کنونی درآمده است . نام این شرکت ایرانی در طراحی و اجرا دفاتر اغلب شرکت های خارجی که در ایران فعال هستند و دفاتر مدرن و زیبای شهر تهران به چشم میخورد و به نوعی این شرکت یکی از پیشروان در زمینهی طراحی مینیمال و مدرن و اجرا در سطح بین المللی در ایران به شمار میرود . موقعیت دفتر در یکی از ساختمان های واقع در خیابان جردن شهر تهران می باشد ، پلان دفتر به نوعی یک مستطیل کامل و کشیده است و ویژگی اصلی آن وجود پنجره هایی با نور فراوان در تمام طول این دفتر است .
بخش ورودی که با استفاده از سنگ مرمر سفید کلکته کف پوش شده و یک کانتر با سنگ مرمر سیاه و رگه های بزرگ ، شکوه خاصی را در لحظه ورود به چشم میاورد و به نوعی می توان گفت به نظر وزنی ، سنگین ترین بخش طراحی دکوراسیون این محیط است ( به دلیل اینکه بخش های دیگر دارای طراحی مدرن تر و آرام تری هستند ) .
بخش فضای کارگروهی دفتر EY که عمده محیط اصلی شرکت را به خود اختصاص داده ، قسمت کار پرسنل اداری است و شرکت طراح با الهام از رنگ هایی که جزو هویت برند EY هستند ، کار طراحی مبلمان اداری را انجام داده است ؛ میزهای گروهی که با ترکیب رنگ سازمانی ( زرد و طوسی ) در بخش جداکننده های میزها طراحی شده است . ویژگی اصلی این میزها جداکننده های پارچه ای ، آکوستیک بودن و جاذب صدا بودن است تا از پخش شدن و تشدید صدا ها در محیط باز و بزرگ این بخش جلوگیری کند . نور مستقیم این بخش برای مواقعی که نور روز پاسخ نیاز کارکنان را تامین نکند با استفاده از نورهای خطی و آویز تامین شده است و البته که این نورهای معلق به یکی از اجزاء و نمادهای این سبک از طراحی دکوراسیون تبدیل شده اند . در طراحی دفتر کار شرکت EY ، طراح تمام تلاش خود را به کار گرفته است تا با ساخت یک محیط باز OPEN OFFICE) ) ، محیط دفتر را برای کار گروهی ایدهآل سازد . مبلمان اداری پروژه EY نیز تماما توسط یک شرکت ایرانی به نام دنیته تولید شده است .
با توجه به ماهیت کار شرکت EY که ارائه خدمات مشاوره ای است ، وجود اتاق های جلسه مناسب وکاربردی برای برگزاری جلسات کاری کاملا جدی و اساسی بوده و به همین دلیل این محل در معماری کلی پروژه ، اولین بخش پس از ورود به دفتر است و دو اتاق جلسه بزرگ و کوچک در دو سمت ورودی قرار گرفته اند . اتاق های جلسه ای با دکوراسیون مدرن ، کاملا ساده و کاربردی به همراه تاکید بر رنگ سفید در تمام بخش ها با هدف ارائه نهایت شفافیت و وضوح طراحی شده اند .
یکی از بخش های جذاب و کابردی طراحی داخلی دفتر EY ، بخش استراحت و بازیابی است مکانی برای نوشیدن یک فنجان قهوه یا یک گپ غیر کاری با همکاران و حتی مشاهده شبکه های خبری ( به وسیله تلویزیون بزرگ این بخش ) که در بدنه اصلی فضا قرار دارد و با استفاده از ترکیب رنگهای آرام ، میزو صندلی های مدرن و مینیمال و کفپوش چوبی در کنار دیواری طوسی آبی که با لوگوی EY روشن شده است حس زنده و پویایی را برای کارمندان بوجود اورده است .
اجرای سقف اکسپوز در قسمت کافه ، و به نمایش گذاشتن تاسیسات اجرایی ، حسی منحصر بفرد و مدرنی را القا می نماید و همچنین باعث استفاده بهینه از فضا شده است که این امر دست طراح را برای استفاده از چراغ های دکوراتیو و اویز از سقف و قرار دادن تعداد بیشتری صندلی باز کرده است .
ایجاد اتاق های سکوت چهار نفره و اتاق های تلفن تمام آکوستیک ، راه حل هایی است برای انجام کارهایی که نیاز بیشتری به تمرکز دارند و بخشی از پیش فرض های دفاتر اداری با پلان باز هستند که البته طراح در فضایی کوچک و به شکلی بسیار هوشمندانه از انها بهره برده است . وجود این بخش از دفتر ( اتاق های سکوت ) جزو الزامات طراحی دکوراسیون مدرن در سایر کشورهاست و استفاده از آن در ایران هم رو به افزایش است .
در گوشه ای از پلان که تقریبا فضای مرده به حساب می اید طراح فضایی به نام ( منطقه پاف ) خلق کرده است که برای کارهای با میزان تمرکز کمتر و راحت تر است . و در انتهای شمالی پلان محلی برای جلسه های غیر خصوصی با دیزاین بسیار مدرن در نظر گرفته شده است .
در نهایت و با توجه به نیاز کارفرما ، لاکر باکس هایی در سه گوشه پلان وجود دارد که کارمندان از ان برای نگهداری وسایل شخصی استفاده میکنند و هریک با قفل های لمسی محفوظ شده اند . همچنین اتاق کپی ، ارشیو و بایگانی از فضا های دیگر این دفتر کار۵۰۰ متری است که از اتصال ۴ واحد مجزا بوجود آمده است .
تحریریه خط معمار
منبع: دنیته
تعداد بازدید: 843
با تشکر و قدردانی از تحریریه خط معمار که انقدر با جزئیات و عکس به عکس توضیحات مختص اون عکس داده شده و خیلی خوب میشه این شکل توضیحات رو برای مقالهء پروژه های جدیدی که داخل سایت قرار میدید هم انجام بدید