اجرای نمای ساختمان

اجرای نمای ساختمان

نمونه نماهای طراحی شده توسط دفتر معماری آوگون

نمای ساختمان چیست و چه اهمیتی دارد

آیا تا کنون به نمای ساختمانی که ساکن آن هستید و یا نمای ساختمان محیط کار خود توجه کرده اید؟ به نظر شما تا چه اندازه زیبا و با ابهت بوده؟ آیا توجه شما را به خود جلب کرده است؟ باید بدانید این که نمای یک ساختمان به سرعت توجه افراد را به خود جلب می کند اتفاقی نیست، به طور حتم یک طراحی خلاقانه و هوشمندانه در پس این طرح وجود داشته که موجب جلب نگاه مخاطبان می شود. در این بخش خط معمار می خواهد نکاتی جالب و ضروری را در طراحی و اجرای نمای ساختمان برای همراهان گرامی اش به اشتراک بگذارد.  اگر شما نیز قصد طراحی نمای ساختمان خود هستید توصیه می کنیم این مطلب را از دست ندهید.

ابتدا بهتر است قبل از هر چیزی به تعریفی مختصر از نمای ساختمان و دلایل اهمیت آن بپردازیم. به پوسته بیرونی ساختمان ها، نمای ساختمان گفته می شود. اولین ارتباط افراد با هر ساختمان از طریق پوسته ی خارجی (نمای) آن شکل می گیرد. بنابراین نما می تواند تأثیر بسزایی در ذهن عابرین داشته باشد. نمای هر ساختمان به عنوان بخشی از پوسته ی خارجی آن، نه تنها ساختمان شما را از تأثیرات و عوامل خارجی محافظت می کند، بلکه باعث می شود تا ظاهر بنای شما از لحاظ بصری جذاب و چشمگیر به نظر برسد و ساختمان شما در میان سایر ساختمان های شهری برجسته تر به نظر برسد. نما هویت و شخصیت ساختمان را تعریف می کند. علاوه بر این، نمای هر ساختمان استعداد و توانمندی طراح را نشان می دهد. به زبانی دیگر می توان گفت که نمای هر ساختمان به عنوان جزء جدانشدنی ساختمان می باشد.

بهتر است این نکته را بدانید که طراحی و اجرای نمای ساختمان به دو دلیل (عملکرد و زیبایی شناسی) صورت می گیرد: طراحی نما از لحاظ عملکردی مهم است زیرا نمای ساختمان موجب دوام و بالا رفتن عمر ساختمان می شود و از ساختمان در مقابل عواملی چون برف، باران، گرما و خشکی محافظت می کند. همچنین نمای هر ساختمان در نقش عایق عمل می کند و موجب کاهش مصرف انرژی می شود. از طرف دیگر  باید گفت که طراحی نما از لحاظ زیبایی شناسی اهمیت دارد، زیرا معرف و نمایانگر شخصیت و هویت ساختمان می باشد. باید در نظر داشته باشید که نمای ساختمان آن بخشی از ساختمان است که در معرض دید عموم افراد قرار می گیرد. از این رو داشتن ظاهری زیبا و دلنشین جهت جذب کاربران اهمیت دارد. از طرفی نیز نمای هر ساختمان باید معرف فضای داخلی آن باشد، به طوری که افراد با دیدن نما نوع کاربری و سبک دکوراسیون آن پی ببرند. بنابراین می توانیم بگوییم که طراحی نما این فرصت را به معماران و طراحان می دهد تا هنر خود را به نمایش بگذارند.

شما می توانید جهت طراحی نمای پروژه های خود با مشاوران ما در دفتر معماری آوگون تماس حاصل نمایید.

شماره تماس:

۰۲۱-۸۸۷۲۸۱۲۴

عوامل موثر در طراحی نمای ساختمان

شما به عنوان طراح پیش از این که به طراحی نمای پروژه ی خود بپردازید، باید عواملی را در نظر داشته باشید که به شرح زیر می باشد:

ضوابط شهرداری

یکی از مهمترین ترین و اصلی ترین مسائلی که پیش از طراحی نما باید در نظر باشید ضوابط شهرداری می باشد. شما باید پیش از طراحی قوانین و ضوابط شهرداری منطقه ای که پروژه ی شما در آن قرار دارد را بدانید.

موقعیت جغرافیایی

هنگامی که شما می خواهید نمای ساختمان خود را طراحی کنید، یکی از مواردی که باید در نظر داشته باشید موقعیت جغرافیایی آن است. متریال به کار رفته در نمای ستاختمان باید با اقلیم منطقه سازگار باشد.

بافت شهری و نماهای همسایگی 

هنگامی که شما به طراحی نمای ساختمان می پردازید باید نماهای موجود در همسایگی را در نظر داشته باشید و نمایی را طراحی کنید که هماهنگ با بافت نماهای مجاور داشته باشد.

سبک طراحی نما

شما باید از همان ابتدای طراحی پلان ها نمای ساختمان و سبک طراحی آن را در نظر داشته باشید. امروزه نماها به دو سبک مدرن و کلاسیک طراحی می شوند که در ادامه به طور کامل با ارائه نمونه تصاویر شرح داده خواهد شد.

هماهنگی سبک نما سبک دکوراسیون داخلی

طراحی نمای هر ساختمان باید معرف فضای داخلی آن باشد. بنابراین سبک دکوراسیون داخلی باید با نمای آن هارمونی داشته باشد. بدین صورت که اگر سبک طراحی داخلی شما مدرن می باشد، نمای ساختمان نیز باید دارای طراحی مدرن باشد.

انواع نماها

در سال های اخیر نماها در ایران عمدتا در دو دسته ی کلاسیک و مدرن طراحی می شوند.

مدرن: 

همانطور که می دانید نمای های مدرن ساده هستند. امروزه عمدتا نما ها به صورت مدرن طراحی می شوند. یکی از دلایل انتخاب این نما ها این است که اجرای آن آسان تر از نماهای کلاسیک بوده می باشد و علاوه براین از لحاظ اقتصادی نیز برای کارفرمایان مقرون به صرفه تر می باشد. از این رو می توان گفت که نماهای مدرن امروزه طرفدران زیادی دارد.

اجرای نمای ساختمان

نمونه ای از طراحی نمای مدرن

کلاسیک

نماهای کلاسیک یکی از زیباترین و پرطرفدارترین نماها می باشند. از ویژگی های این سبک می توان به ستون های تزئینی و قوس ها اشاره کرد. متریال کاربردی در این سبک سنگ مرمر، گرانیت و تراورتن می باشد. از این رو می توان گفت که نماهای کلاسیک جزو نماهای گران قیمت به حساب می آیند و اجرای آن ها مدت زمان طولانی تری انجام می پذیرد.

اجرای نمای ساختمان

نمونه طراحی نما به سبک کلاسیک

قیمت نمای ساختمان و عوامل موثر بر میزان آن

با توجه به افزایش روز افزون مصالح ساختمانی و دستمزد اجرا، هزینه های طراحی و اجرای نمای ساختمان به یکی از دغدغه های اصلی کارفرمایان تبدیل شده است. عواملی چون ابعاد ساختمان، تعداد طبقات، سبک طراحی، کیفیت متریال انتخابی و دستمزد اجرای آن تأثیر مستقیمی بر میزان هزینه های نهایی دارد. شما می توانید با مراجعه به دفتر معماری و مشاوره با متخصصان و مدیریت بودجه، این هزینه ها را تا حدامکان کاهش دهید و در عین حال نمای ایده آل خود را طراحی کنید. گروه معماری آوگون آماده ارائه خدمات طراحی و اجرای نمای ساختمان با کاربری های مختلف می باشد. شما می توانید جهت مشاوره رایگان با طراحان ما در این مجموعه تماس بگیرید.

شماره تماس:

۰۲۱-۸۸۷۲۸۱۲۴

طراحی و اجرای نمای ساختمان توسط دفتر معماری آوگون

گروه معماری آوگون با دارا بودن کادری متخصص و مجرب سال هاست که سعی بر این داشته تا با ارائه ی طرح های نوین در معماری و طراحی داخلی رضایت کارفرمایان رابه خود جلب کند. طراحان و معماران در گروه معماری آوگون با توجه به نیازها و خواسته های کارفرما مدرن ترین، به روز ترین و با کیفیت ترین طرح نماها را با توجه به بودجه ی کارفرمایان ارائه می دهند. این مجموعه در طی سال های فعالیتش نمونه های بی نظری از طراحی نمای ساختمان با کاربری های مختلف را طراحی و اجرا ساخته که در ادامه تعدادی از این نمونه ها را برای شما به اشتراک خواهیم گذاشت:

نمونه نمای ساختمان اداری

اجرای نمای ساختمان

نمونه طراحی نمای اداری

نمونه نمای ساختمان مسکونی

اجرای نمای ساختمان

نمونه طراحی نمای ساختمان مسکونی

اجرای نمای ساختمان

نمونه طراحی نمای ساختمان مسکونی

نمونه نمای ویلای مسکونی

اجرای نمای ساختمان

نمونه طراحی نمای ویلای مسکونی

پروژه هایی که در بالا مشاهده نمودید، تنها نمونه های انگشت شماری از نماهای طراحی شده توسط این دفتر معماری می باشند. شما می توانید جهت مشاهده سایر نمونه ها به وبسایت شرکت معماری آوگون مراجعه کنید.

متریال مورد استفاده در نمای ساختمان

انتخاب بهترین متریال یکی از مهم ترین بخش ها در طراحی نما می باشد. عواملی چون نوع کاربری، بافت شهری، موقعیت جغرافیایی، بودجه و سلیقه ی کارفرما نقش مهمی در در انتخاب متریال دارد. در ادامه برخی از متریال کاربردی در طراحی نمای ساختمان ها را معرفی می کنیم.

آجر: آجر به عنوان قدیمی ترین، مقاوم ترین و در کل مقرون به صرفه ترین متریال برای نماهای انواع ساختمان ها می باشد. آجر دارای انواع گوناگونی هستند که با توجه به سلیقه کارفرما و نوع کاربری ساختمان انتخاب می شوند.

سنگ: سنگ یکی از مقاوم ترین و بهترین گزینه ها برای نماهای ساختمان ها به ویژه نماهای کلاسیک  هستند. سنگ ها انواع گوناگونی دارند و هریک از آن ها جذابیت متفاوت و منحصر به فردی را در ساختمان ایجاد می کند. در میان انواع سنگ ها،گرانیت و مرمر از نوع گران ترین نوع سنگ ها می باشند.

کامپوزیت: یکی از کاربردی ترین متریال در طراحی نما می باشد. همانطور که می دانید کامپوزیت ورقه های نازک آلومینیومی است که به صورت پنل در ابعادی که طراح مشخص می سازد، اجرا می شود.

معرفی انواع متریال کاربردی در طراحی نما وشرح کامل آن ها در این مطلب نمی گنجد. بنابراین اگر شما می خواهید اطلاعات کافی را راجع متریال، مزایا و معایب و همچنین هزینه های آن بدست آورید توصیه می کنیم که مقاله های پیشین ما را مطالعه نمایید. در ادامه لینک مقاله ها را در اختیار شما قرار خواهیم داد.

_ نگاهی به متریال کاربردی در نمای بیرونی ساختمان ارزان قیمت

_ نگاهی به طراحی نمای شیشه ای ساختمان های مدرن

تحریریه خط معمار

نگارنده: مینا مقدم

شرکت معماری آوگون

منبع: Archline

تعداد بازدید: 286

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *