معماری ویلای هفتخانه، دفتر معماری راار

معماری ویلای هفتخانه، دفتر معماری راار

معماری ویلای هفتخانه، دفتر معماری راار

دفتر معماری |راار|

طراحان: مجتبی مرادی، رامین کشاورز

نظارت: مجتبی مرادی-سید رضا زمانی

سازه: مهدی منتظری-امیر کشاورز

ترسیم دیاگرام: رامین کشاورز-فرشته نظری

عکاس: محمد حسن اتفاق

مساحت زمین: ۱۰۸۷ متر مربع

زیربنای پروژه: ۶۸۰ متر مربع

تاریخ شروع پروژه: ۱۳۹۹

تاریخ پایان پروژه: ۱۴۰۱

موقعیت: ایران، استان البرز، جاده هشتگر

پروژه مورد نظر برای معرفی در این بخش، معماری ویلایی است در هشتگرد کرج که توسط تیم طراحی راار طراحی و اجرا شده است. این ویلا سفارش پـدری جوان با دو فرزند بوده است که خودش و همسر علاقه­ مند به میهمانی و آش­پزی و در عین حال به دنبال محیطی برای راحتی و آسایش تمام و کمال فرزندان خود بوده اند. فاصله­ موقعیت ویلا تا تـهران هم موجب می شود میهمانان، شب را در ویلای پدر جوان سپری کنند. در ادامه به شرح این پروژه خواهیم پرداخت.

ایده اصلی طرح

آشپزخانه ای برای پدر، زمین چمن برای پسرش، فضاهای متنوع رنگی برای ویدئو های دخترش، اطاق خواب هایی برای شب­مانی میهمانان و محیط های باز و بسته بزرگ برای رقص و دورهم ­نشینی و مهمانی و عضو جدا ناشدنی ویلاهای خارج از شهر ، استخر از مفروضات اصلی پروژه بود.

طراحی پلان ویلا

تناسبات زمین و درختان کهنسال موجود در آن، تیم طراحی را به مستطیلی با نسبت ۲ به ۳ برای پلان رسانده است. تصمیم بر آن شد که استخر در مجاورت سالن نشیمن در طبقه­ همکف قرار گیرد تا همیشه بچه ها در استخر زیر نظر باشند. پلان در طبقه همکف برشی طولی خورد تا بیشترین طول برای استخر فراهم شود و بتوان یک ورودی مجزا هم از بیرون به آن داد. هم­چنین با ایجاد یک پیش­آمدگی برای تاکید بر ورودی اصلی بنا، از اشراف بر ورودی استخر کاسته شد و حریم بهتری برای استخر فراهم شد. ایده برش طولی در طبقه­ بالا هم کارآمد بود. اطاق ­خواب­ ها یا بخش هتل انحصاری این ویلا در طبقه­ دوم، جایی دور از هیاهوی باغ ولی مشرف بر در یک سو آن قرار گرفته است و سمت دیگر سالنی یکپارچه، در مجاورت یک تراس وسیع و سکوی دیدی برای اتفاقات طبقه ی پائین قرار دارد.

تامین نور کافی

قرار بود این بخش از هر چهار طرف نور دریافت کند، که رفته رفته، در طول طراحی و اجرای پروژه و تغییر شکل زمین های مجاور، این امکان به طور کامل از ضلع شمال از دست رفت، و از ضلع شرق هم, تنها روزن ورود نور یک پنجره­ کم عرض بود. اما هنوز همجواری تراس و نشیمن و از سویی وید باز به پائین، هم سبب ساز حس تفاخر بود و هم نور را تا حد امکان و دل­پذیر وارد نشیمن کمی خصوصی طبقه­­ بالا می­ کرد.

نوآوری و مزایای طرح

در این پروژه سعی شده است تا حد امکان فضایی مطبوع و همساز با اقلیم منطقه ایجاد شود. سعی شده در باغ موجود درختان میوه حفظ شود. استفاده از روش های نوین ساخت در بخش های سازه، سفتکاری و نازککاری به خوبی انجام شده است. پروژه از ابتداي ورود به باغ تا مسير ورودي و فضاهاي داخلی تلاشی است در راستای ايجاد تجربه های فضایی گوناگون و دوگانه هاي در هم تنيده (درون و بيرون-باز و بسته) و مرزهاي باريک و ضخيم مشخص و نامشخص که همگی سعی می کند مخاطب را بصورت پيوسته در فضاهای تعريف شده خود قرار دهد. استفاده از حداکثر دید به محیط اطراف بخصوص دربخش جنوبی سایت. مانند اکثر ویلاهای آن منطقه کارفرما اصرار به استفاده از نمای رومی و سنگ تراورتن داشته است که در نهایت روی آجر سفید و توسی  با تیم طراجی به اجماع رسیدند.

در ادامه خط معمار شما را به دیدن سایر تصاویر از پروژه معماری ویلای هفتخانه، دفتر معماری راار دعوت می نماید.

پلان ها، دیاگرام، سکشن و غیره.

تحریریه خط معمار

نگارنده: ماریه عطایی

شرکت معماری آوگون

منبع: دفتر معماری راار

تعداد بازدید: 1,378

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *