معماری ساختمان مسکونی مهرآباد، گروه معماری سرسایه، اصفهان
طراحی نما و معماری ساختمان مسکونی مهرآباد –
معماری: گروه معماری سرسایه
معمار مسئول: بهنام سفیدی
موقعیت: ایران، اصفهان
مساحت: ۱۳۵۰ مترمربع
سال: ۱۳۹۵
معمار: برای مردمانی که تجربه طولانی مدت زندگی در ملک شخصی با حیاط (خانه ی ویلایی) دارند، چالش بسیار بزرگی است که سبک زندگی خود را تغییر دهند و آن را به زندگی آپاتمانی و آپارتمان نشینی تغییر دهند. در این تغییر سبک زندگی از خانه ویلایی به آپارتمان بسیاری مزایا نظیر استقلال، همسایگی با طبیعت (باغچه ها در حیاط های ویلایی) و … از دست خواهد رفت.
در پروژه ی ساختمان مسکونی مهرآباد، کارفرما که همان مالک ساختمان بود، تصمیم گرفته بود خانه ی ویلایی خود را تخریب و آن را تبدیل به یک ساختمان آپارتمانی سه طبقه برای خودش و دو فرزندش نماید. برای تیم طراحی و معماری، پروژه ی ساختمان مهرآباد، پروژه ای برای کاهش اثرات منفی تغییر سبک زندگی از خانه ی ویلایی به سمت سبک زندگی آپارتمان نشینی بود.
بر این اساس، برخی تصمیمات قبل از طراحی گرفته شد:
– تصمیم بر این شد که خانه پدری در بالاترین طبقه استقرار یابد و بخشی از سقف طبقه ی پایین تر آن به همراه پشت بام، به عنوان حیاط یا تراس در نظر گرفته شود. بر این اساس برخی از وسایل حیاط خانه پدری نظیر تخت خواب و … به این قسمت انتقال یافت تا بدین وسیله اثرات این تغییر سبک زندگی کاهش یابد.
– برای داشتن بیشترین ارتباط مجاری این واحد (واحد پدری) و حیاطش که روی سقف قرار داشت، سقف بخش سالن در دو قسمت شکسته شد و تغییر ارتفاع بین دو قسمت بوجود آمد. بر این اساس، شرایط نوری بهتر و ارتباط تصویری مجازی بیشتری بین قسمت ها ایجاد شد.
– بخشی از شمال ساختمان به عنوان پاسیو (حیاط خلوت) در نظر گرفته شد که با ایجاد یک دیوار سبز در این فضا، سعی شده تازگی و حس سرزندگی طبیعت به دورن فضای واحدها منتقل شود.
– برای بخش طبقه ی پدری بخشی به نام ایوان در نظر گرفته شد. این ایوان در بخش شمالی ساختمان طراحی شد.
– تلاش برای ایجاد فضاهای مناسب در پاسخ به داشتن فضای شخصی فردی
– ایجاد بخش های فضای سبز کوچک در طبقات مختلف با گیاهان مختلف برای کاهش استرس های ناشی از زندگی آپارتمان نشینی و انتقال حس زندگی و طبیعت به هر کدام از فضاها.
– روی برخی از بخش های نمای ساختمان فضاهایی برای رشد گیاه تعبیه شد و به این منظور از متریال هایی نظیر چوب و آجر روی نما استفاده شد (که ما باور داریم این متریال ها همواره نفس می کشند)، و به این ترتیب نمای ساختمان به یک نمای زنده تبدیل شود.
در ادامه دعوت می کنیم، تصاویر این ساختمان شامل، نما، طراحی داخلی، پلان طبقات، برش ها، دیاگرام ها و … را مشاهده نمایید.
پلان ها، برش ها، دیاگرام ها و … (برای بزرگنمایی بر روی تصاویر کلیک کنید.)
تحریریه خط معمار
شرکت معماری آوگون
منبع: http://archline.ir – archdaily
تعداد بازدید: 9,463