معماری ساختمان اداری اشراقی ، مهندسان مشاور حرکت تکاملی (معاون و همکاران)

معماری ساختمان اداری اشراقی

تصاویر ساختمان اداری اشراقی

معماری: مهندسان مشاور حرکت تکاملی (معاون و همکاران)

معمار مسئول: مهبد معاون

موقعیت: ایران، تهران

تیم طراحی: امیرسعید علیمحمدی، علی بابایی، کمیل خرمی

دکوراسیون داخلی: مهبد معاون

مساحت زیربنا: ۳۰۰۰ مترمربع

عکاس: پرهام تقی اف

سال آغاز پروژه: ۱۳۹۴

سال اتمام پروژه: ۱۳۹۶

شرح پروژه

در این بخش خط معمار با معرفی پروژه ی معماری ساختمان اداری اشراقی همراه شما کاربران گرامی خواهد بود. این پروژه شامل یک ساختمان اداری هجده واحدی می باشد که در حد فاصل دو گذر اصلی شریعتی و سهروردی تهران واقع شده است. قرارگیری مدارس، سازمان های مختلف چون بهداشت، مالیات، ساختمان پزشکان و سایر شرکت های خصوصی این گذر را به یک مسیری پر تردد تبدیل ساخته است.

از اهداف اصلی و مهم در طراحی این بنای مسکونی، ایجاد ساختمانی متفاوتی بود که در میان هیاهوی موجود در این خیابان برجسته شده و معرف خود و کاربری اش باشد. پروژه ی حاضر تیپولوژی مرسوم میان بافتی در تهران که به طور عمده دلایل اقتصادی می باشد، نتیجه غلبه ی حداکثر متراژ بر فرم و نظام سازه ای است، با اختلاف این که با توجه به نقص زمین در ضلع شمال شرق پیشروی ساختمان، نسبت به بدنه ی شهری همجواری ها در ضلع شرق و غرب حدود سه متر تفاوت داشت. با در نظر گرفتن قانون سطح اشغال و فرم زمین، بدنه ی نما می بایست در قسمت شرقی با پخ و به حالت کاملا مورب اجرا می شد.

طراحان در ابتدا تصمیم گرفتند خط مورب بدنه ساختمان را به شکل باکس هایی پله پله طراحی کنند. این امر (پله پله و باکس کردن سطح نما) موجب شد تا بدنه ی ساختمان از روبرو کاملاً مسطح و موازی با گذر و همچنین در راستای ساختمان های همجوار در جهت شرق و غرب باشد.

سپس به جای پخ، شکافی در کناره ها ایجاد کردند که علاوه بر ایجاد فضای نیمه باز تراس ها، موجب خروج بهتر باکس ها از ساختمان شده و همچنین بر شاخص تر شدن این ساختمان نسبت به ساختمان های مجاورش تأکید می کند. به علاوه بالاترین ردیف را بر روی نهایت پیشروی مجاز و هم راستا با حرکت گذر در نظر گرفتند و  از بالا به پایین رو به ورودی در راستای پذیرش و دعوت کنندگی بهتر، باکس‌ها را رو به داخل حرکت دادند.  وجود باکس های سفید در مقیاس بزرگ، علاوه بر سادگی به تفاوت و گویا شدن ساختمان نسبت به بافت منطقه کمک کرده و حرکت باکس ها نسبت به هم در جهت گذر و همچنین در جهت ورودی موجب ایجاد نماهای متنوعی از ساختمان با حرکت در گذر شد، که با توجه به کاربری اش حس حرکت و پویایی را بوجود می آورد. بخش های اصلی و خدماتی در دیاگرام فضا طوری در نظر گرقته شدند که در طراحی داخلی داشتن پلان آزاد در هر یک از واحدها و امکان تجمیع واحدهای مجاور با یکدیگر میسر شده و در نتیجه موجب حذف عناصر سازه ای در میانه ساختمان شد.

طراحان برای ایجاد کیفیتی متفاوت برای کاربران در بیش ترین ساعات روز برخلاف ساختمان های اداری و موقعیت اداری معمول، حداکثر سطح نورگیری را ایجاد نمودند. همچنین در جهت نفوذ کنترل شده نور طبیعی بدون تاثیر منفی بر فضای داخلی و ایجاد حریم خصوصی و همینطور در جهت خالص تر شدن احجام نما، پوسته ی متخلخلی را به همراه هریک از باکس ها در داخل دهانه ی آنها قرار دادند. در نهایت از نکات مشترک این ساختمان با پروژه ی آسمان استفاده از بتن اکسپوز، نشان دادن عناصر سازه ای در نمای تک رنگ، یکدست بودن سطح بنا و توجه به مسائل مدیریت می باشد.

اکنون در ادامه خط معمار شما را به دیدن سایر تصاویر معماری ساختمان اداری اشراقی دعوت می نماید.

معماری ساختمان اداری اشراقی

تصاویر ساختمان اداری اشراقی

معماری ساختمان اداری اشراقی

تصاویر ساختمان اداری اشراقی

معماری ساختمان اداری اشراقی

تصاویر ساختمان اداری اشراقی

معماری ساختمان اداری اشراقی

تصاویر ساختمان اداری اشراقی

معماری ساختمان اداری اشراقی

تصاویر ساختمان اداری اشراقی

معماری ساختمان اداری اشراقی

تصاویر ساختمان اداری اشراقی

معماری ساختمان اداری اشراقی

تصاویر ساختمان اداری اشراقی

معماری ساختمان اداری اشراقی

تصاویر ساختمان اداری اشراقی

معماری ساختمان اداری اشراقی

تصاویر ساختمان اداری اشراقی

معماری ساختمان اداری اشراقی

تصاویر ساختمان اداری اشراقی

معماری ساختمان اداری اشراقی

تصاویر ساختمان اداری اشراقی

پلان ها، دیاگرام، سکشن وغیره.

تحریریه خط معمار

نگارنده: مینا مقدم

منبع: Aoapedia.ir

اقتباسی ازدانشنامه هنرمعماری

تعداد بازدید: 210
استخدام معمار 99

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *