طراحی پنت هاوس غربی ساختمان مسکونی پارامیس گاردن ، استودیو معماری سِدروس

طراحی پنت هاوس پارامیس گاردن

طراحی پنت هاوس پارامیس گاردن

معماری: استودیو معماری سِدروس

سرپرست طراحی: محمدمهدی سعیدی

معمار مسئول: دنیا فرقانی

تیم طراحی: مهسا معصوم زاده، میلاد یزدآبادی

گرافیک: محمد چروی، مهشاد حیدر

طراحی منظر: استودیو معماری سِدروس

موقعیت: ایران، تهران

تاریخ شروع و اتمام طراحی: ۱۴۰۱

تاریخ شروع و اتمام اجرا: ۱۴۰۲

مساحت کل ساخته شده: ۹۰۰ مترمربع

نورپردازي: استودیو معماری سِدروس

مدیر اجرایی پروژه: هادی رضاییان

مهندس ناظر: محمدمهدی سعیدی

عکاس: محمدحسین حمزه‌ لویی

شرح پروژه از زبان معمار

در طراحی پنت هاوس پارامیس گاردن طراح مسئولیت طراحی داخلی پنت‌ هاوس غربی، باغ‌ بام و طراحی منظر ساختمان را به عهده داشته است. پارامیس‌ گاردن یک ساختمان مسکونی در دسته‌ بندی برج‌ باغ‌ های لوکس محله نخجوان نیاوران است. در طراحی داخلی پنت‌ هاوس غربی مجموعه و باغ بام اختصاصی آن، کارفرما تقاضای معماری مدرن و در عین حال لوکس را از طراح داشت.

با توجه به گروه هدف مجتمع‌ های مسکونی چنین، ایده مولد طراحی عناصر لوکس و رویکردهای معاصر و مینیمال را به نحوی با هم پیوند داد تا به ترکیبی یکپارچه و هماهنگ دست یابد. به عنوان مثال، کاربست سنگ‌ مشکی، استیل برنزی، چوب، چرم و تاچ‌های ظریفی از تزیینات لوکس، فضاسازی را زیباتر جلوه داده است. در عین حال برخلاف مد رایج در خانه‌های مجلل، از تزییناتی چون سقف‌ های کاذب و گچ‌ کاری‌های پر نقش و نگار اجتناب شده است. ویژگی‌ های بنا و محل استقرار آن توسعه محیطی برخوردار از  نور طبیعی مناسب همراه با گستره‌ های دید جذاب را ممکن می‌ سازد. نمای کرتن وال پروژه که از کف تا سقف امتداد یافته است، در طول پروژه امتداد دارد. شاخصه طراحی داخلی این پروژه طراحی جزییات بسیار در عناصر تشکیل‌ دهنده آن است که شخصیت زیباشناختی منحصر به خود را می‌ آفریند. فضای خلق شده در نهایت توانایی ایجاد احساسات متفاوت در کاربرانش را دارد. این ساختمان یک سبک زندگی مدرن و لوکس در کنار فرصت فراغت یافتن ارائه می‌ دهد. پنت هاوس برای یک خانواده ساخته شده است که در جستجوی مکانی برای ترکیب حریم خصوصی با فضای معاشرت هستند.

در پروژه ی طراحی پنت هاوس پارامیس گاردن پیشنهاد طراحی مبتنی بر دو حوزه کلی است. اولی فضاهای نیمه خصوصی خانه مانند نشیمن، ناهارخوری، تراس و آشپزخانه که ویژگی اصلی این فضاها برخورداری از جزییات زیاد در عناصر، پنجره‌ های بزرگ و سقف‌ های بهم‌ پیوسته بلندی است که در اتاق نشیمن حس فراخ بودن را در مخاطبانش بر می‌ انگیزد. به دلیل توزیع کافی عناصر در این فضاها، ترکیب‌ بندی بصری به وجود آمده از زوایای مختلف قابل درک است و در عین حال یکدستی و تعادل در مصالح و مبلمان حفظ شده‌ است و با رنگ‌ های گرم و تیره شناخته می‌ شود. از دیگر سو، بخش خصوصی خانه با غلبه رنگ‌ های خنثی از طیف سفید و خاکستری در کنار سادگی، محیطی راحت خلق کرده‌ است. هال ورودی مفصل رابط این دو بخش است. مکعبی تیره مرکب از آینه و چوب که انتقال تدریجی میان فضای خصوصی و نیمه خصوصی را بر عهده دارد.

پنت‌ هاوس دربرگیرنده حیاط‌ های خصوصی چون تراس، باغ‌ بام و استخر  است. در این طراحی داخلی دوبلکس، یک سوییت اداری در طبقه دوم واقع شده که به حیاط اختصاصی خانه اشراف دارد. ایده سیالیت و پویایی جریان اصلی شکل دهنده پروژه در تمامی سطوح و فضاهای آن مانند فضای اصلی نشیمن، اتاق خواب اصلی، اتاق کار، سوییت اداری و فضاهای بیرونی است که امکان حرکت و سیر پیوسته در کل بنا را فراهم می‌ سازد. راه‌ پله اصلی از فضای نشیمن به سوییت اداری نقطه کانونی و مونومنتال نشیمن محسوب می‌ شود. حمام سوییت اداری با ایده‌ای طبیعت‌ محور در برگیرنده باغچه‌ هایی با گیاهان عمودی است که فضایی راحت و آرامش بخش می‌‌ آفریند. فضای سوییت اداری امتدادی میان حمام، محل‌ کار و خواب است.

حیاط خانه فضایی باز با مساحت تقریبی ۴۸۰ مترمربع است که به خانواده و دوستاناشان امکان لذت‌بردن از آفتاب، هوای تازه، منظر گسترده به شهر و طبیعت پیرامون را می‌ دهد. برنامه فیزیکی بام بر اساس نیازهای کارفرما و امکانات موجود ترکیبی از سه فضای اصلیِ استخر اختصاصی، فضای گردهمایی خانوادگی و فضایی نسبتا وسیع جهت برگزاری مهمانی، را در بر گرفت. این حیاط از امکاناتی چون، فضای باربیکیو، تراس آفتاب و ناهارخوری برخوردار است که با الگوی کاشتی ظریف محاط شده است.

در گام نخست محصورترین موقعیت که دسترسی مناسبی از فضای داخلی نیز داشت، جهت جانمایی استخر انتخاب شد. این زون در فضایی میان حجم بنا و آسانسور شیشه‌ ای داخل واحد در جنوب شرقی بام است. زون ۱ از سوییت اداری مشرف به بام دید مطلوبی دارد. همچنین جهت کم‌ رنگ‌ کردن دید به استخر و تراس آفتاب مجاور آن از دو جبهه غرب و جنوب حصارهای مجوف آهنی با جعبه های گل و گیاهان رونده استفاده شده است. در شمال استخر در امتداد آسانسور و در نزدیکترین نقطه به ورودی فضاهای خدماتی چون دوش، رختکن و سرویس بهداشتی جانمایی شدند.

در زون ۲ آلاچیقی جهت گردهمایی خانواده طراحی شده‌ است. این بخش کاربردی‌ترین فضای بام است. سقف آلاچیق به منظور سهولت استفاده با شیشه پوشانده‌ شد تا امکان بهره وری از این فضا به هنگام بارش فراهم گردد. باربیکو بام سبز هم در مجاورت این فضا قرار دارد. در مرکز فضای نشستن نیز آتشدانی تعبیه شده که امکان گردهمایی در ایام سرد سال را فراهم می‌ آورد.

زون ۳ که بیشترین سهم را در لکه‌ گذاری پلان بام به خود اختصاص داده، دربرگیرنده فضای برگزاری میهمانی‌ ها است. این فضا در ضلع غربی به صورت شمالی-جنوبی گسترده شده، در قسمت شمالی یک میز نهارخوری چهارده نفره جهت سرو غذا جانمایی شده که با سازه چادری در برابر تابش و بارش محافظت می‌ گردد. جانمایی این سازه چادری به گونه‌ ای است که دید شمالی به کوه‌ های اطراف را مخدوش نسازد. به منظور تلطیف فضای مهمانی، مبلمان ثابتی که با جعبه‌ های گل آمیخته اند طراحی شده است. همچنین آبنمای خطی که نورپردازی خاصی جهت روشنایی شب دارد در ضلع جنوبی آن قرار گرفته است.

در طراحی منظر بام دو نکته اصلی به عنوان ضوابط اصلی طراحی مورد توجه قرار گرفت: (۱) استفاده حداکثری از پوشش نرم قابل نگهداری در بام، (۲) پرهیز از استفاده از عناصر الحاقی اضافی. در راستای تحقق مورد اول، تلاش شد تمامی پوشش گیاهی در مجاورت دیوار‌ها و حصارها تعبیه شوند تا در نیم سایه قرار گیرند. همچنین از گونه‌ های سازگار با میزان تابش و سرعت باد در بام استفاده شده است. در رابطه با نکته دوم برای تامین روشنایی و نورپردازی، عناصر نوری تا جای ممکن بصورت مخفی در مبلمان ثابت دیده شدند و جهت تامین روشنایی مسیرها نیز نورهای دفنی به کار رفت.

در طراحی پنت هاوس پارامیس گاردن انتخاب متریال بام نیز به گونه‌ ای بود که کاربر تجربه فضایی کاملا متفاوتی با داخل بنا داشته باشد، از این‌رو از آجر و سیمان سفید برای پوشاندن دیوارها استفاده شد. ترکیب رنگ سفید با الوارها و پروفیل‌های رنگ چوب و پوشش گیاهی در تحقق این امر نقش داشته است. انتخاب کف کاذب نیز از دیگر آیتم‌ های تاثیرگذار پروژه است که هم از شکستگی سطوح به لحاظ شیب بندی جلوگیری می کند و هم سهولت دسترسی به تاسیسات و امکان تعمیر و نگهداری را فراهم می‌ آورد.

در ادامه خط معمار شما را به دیدن سایر تصاویر طراحی پنت هاوس پارامیس گاردن دعوت می نماید.

پلان ها، دیاگرام، سکشن و غیره.

تحریریه خط معمار

منبع: استودیو معماری سِدروس

تعداد بازدید: 160

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *