طراحی و دیزاین کافه رستوران ژیوار، استودیوی طراحی معماری ژیوار

طراحی دیزاین کافه رستوران

طراحی کافه رستوران ژیوار

معماری: استودیوی طراحی معماری ژیوار

معماران مسئول: فروغ رضوی، کیمیا والیانی

موقعیت: ایران، اصفهان

تیم اجرا: محمد رضوی، مسیح مشگ فروش

دکوراسیون داخلی: فروغ رضوی، کیمیا والیانی

مساحت: ۷۰ مترمربع

سال: ۱۳۹۷

عکاس: محمود گلستان نژاد

شرح پروژه 

پروژه ی حاضر بر روی سایتی در محوطه ی یک باغ قدیمی در اصفهان قرار گرفته است. این باغ قدیمی به هوانیروز تعلق داشته و مدتی است که کاربری اش به مجموعه ی تفریحی-غذایی اختصاص یافته است. قرار گرفتن مجموعه رستورانی در میان فضای سبز و به علاوه امکان انتخاب رستوران و کافه های مختلف برای کاربران این مکان را به فضایی دلنشین و آرامش بخشی برای افراد و خانواده ها تبدیل کرده است.

به طور کلی می توان گفت که بستر طراحی این رستوران در میان باغی است که اطراف آن را انبوهی از درختان فرا گرفته است. نظام سازماندهی این باغ، یک مسیر اصلی می باشد که در آن مجموعه ای از کافی شاپ ها و رستوران ها به طور منظم در این فضای سرسبز قرار گرفته اند. برای دو حاشیه ی اطراف سایت فضاهای خدماتی را در نظر گرفته اند. این فضاها با توجه به اندازه و مساحت زمین تقسیم بندی شده است. هر بخش از این محوطه به یک کافه و رستوران اختصاص داده شده است و درختان نیز به طور تصادفی در این فضاهای تقسیم بندی شده قرار گرفته اند. بر روی سایتی که به این رستوران اختصاص داده شده، ما تنها شاهد یک درخت در مرکز هستیم. حضور این رستوران در دل طبیعت امکان برقراری ارتباط بی واسطه با آسمان، درخت و زمین را فراهم می آورد.

به طوری که می توان زیر سایه درختان آرمید، به دوردست نگریست و همچنین با طلوع و غروب خورشید تغییر زمان را حس کرد. یکی از نکات حائز اهمیت در طراحی این رستوران ایجاد فضایی محصور، دنج و خلوت بود. فضایی که امکان گفتگو، یادآوری خاطرات، خوردن و آشامیدن را برای کاربران فراهم می آورد. از این رو می توان گفت که ایده ی اصلی در طراحی این پروژه، توجه به طبیعت به خصوص فضای سبز و درختان می باشد. کافه ای که متفاوت بوده و با طبیعت در ارتباط مستقیم است، سقف آن از جنس آسمان بوده، دیوارهایش فضای سبز و کفپوش آن از چمن است. اکنون ممکن است برای شما این سوال پیش آید که ارتباط با فضای سبز پارک و ایجاد فضای خصوصی برای این کافه با وجود قرارگرفتن در جوار سایر کافه ها و رستوران ها چگونه میسر خواهد بود.

در پاسخ به این سوال باید گفت که طراحی این کافه از درون شکل گرفته است. قرارگیری این تک درخت در میانه ی فضای کافه، توجه، دید، و منظر را به درون پروژه متمایل ساخته و درخت به عنوان نقطه ی عطف امکان ارتباط آسمان با زمین را میسر می سازد. فضاهای نشستن در دو طرف درخت، رو به درون دارند، حال این که ارتباط بصری به اطراف آن به گونه ای است که خلوت و محصوریت کافه را تحت تاثیر قرار می دهد. از این رو حجمی شفاف و نیمه شفاف همانند یک پرده متخلخل نیاز است که از درون، می‌توان به اطراف نگریست بدون آن که از بیرون و سایر کافه و رستوران ها، فضای داخل کافه به وضوح دیده شود.

در ادامه با دیدن تصاویر طراحی و دیزاین کافه رستوران ژیوار خط معمار را همراهی کنید.

طراحی دیزاین کافه رستوران

طراحی کافه رستوران ژیوار

طراحی دیزاین کافه رستوران

طراحی کافه رستوران ژیوار

طراحی دیزاین کافه رستوران

طراحی کافه رستوران ژیوار

طراحی دیزاین کافه رستوران

طراحی کافه رستوران ژیوار

طراحی دیزاین کافه رستوران

طراحی کافه رستوران ژیوار

طراحی دیزاین کافه رستوران

طراحی کافه رستوران ژیوار

طراحی دیزاین کافه رستوران

طراحی کافه رستوران ژیوار

طراحی دیزاین کافه رستوران

طراحی کافه رستوران ژیوار

طراحی دیزاین کافه رستوران

طراحی کافه رستوران ژیوار

پلان ها، دیاگرام، سکشن و غیره.

در این بخش به طراحی و دیزاین کافه رستوران ژیوار پرداختیم.

تحریریه خط معمار

نگارنده: مینا مقدم

منبع: Aoapedia.ir

اقتباسی از دانشنامه هنرمعماری

تعداد بازدید: 282

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *