طراحی داخلی گالری هنری سو ، استودیو معماری حس فضا

طراحی داخلی گالری هنری سو

تصاویر دیزاین داخلی گالری هنری سو

معماری: استودیو معماری حس فضا

معمار مسئول: حسین یزدانی

تیم طراحی: زهراحجازی

سرپرست اجرا: حسین یزدانی

تیم اجرایی: حسین کریمی، محمد ملکیان، صادق حسینی، فرهادشریفی، علی امیری

طراحی فازدو و جزییات اجرایی: عبدالسبحان راطبی

نورپردازی: علی نظری

گرافیست: محمدفرزادنیا، حسین شفیعی

هنرمند بصری: پارسا باقری

عکاس: فرشید نصرآبادی

ویدئو: سامان سلطانی

سال: ۱۳۹۹

جوایز کسب شده: رتبــه ی دوم استودیو معماری حس فضا در گروه ساختمان های عمومی/ مرمت و بازسازی درسیــزدهمین جایـــزه معماری و معماری داخلی ایران، نیمه نهایی گروه بازسازی مسابقه معمار ۹۹

شرح پروژه

در این بخش از خط معمار با معرفی پروژه ی طراحی داخلی گالری هنری سو همراه کاربران عزیز و گرامی هستیم. گالری سو یک گالری هنری به مساحت ۲۱۰ مترمربع است که قدمت آن به ۵۰ سال پیش برمی گردد و در محله ی چهارباغ خواجو در اصفهان واقع شده است. کالبد ساختمان به صورت دو طبقه ی دوبلکس است و طبقه ی همکف آن بازسازی شده است. کارفرمای روشن فکر و با ذوق، این پروژه را آغاز کرد و حمایت و پشتیبانی وی راه رسیدن به بیانی مشترک و مفاهمه میان خود و تیم طراحی را آسان کرد.

وجود پله ها در مرکز فضا و فرم آن و همچنین موقعیت پروژه که جوار پل خواجو است، منجر به ایجاد فرم های قوسی در سازه شد. در طراحی و تناسبات، اصول تقسیم فضایی به شرح زیر تعریف شده است:

_ از یک طرف، برای جدا کردن فضاهای مختلف ، از فرم قوس با حداقل تغییرات در دهانه آن استفاده شد به طوری که همه نسبت ها به همراه اندازه دهانه قبلی و نسبت ارتفاع و عرض حفظ شود.

_ از طرف دیگر، با توجه به هندسه بدست آمده، فرم قوس بین دو فاصله بعدی قرار می گیرد تا آن ها را به هم متصل كند.

در بازسازی این پروژه محدودیت های مختلفی وجود داشت: زمان و بودجه که به ناچار منجر به حداقل تغییرات در فضا شد. با استفاده از فرم های پایه و مینیمال و رنگ و بافت کم، مخاطب می تواند توجه بیشتری به آثار هنری نمایش داده شده در گالری داشته باشد. در حقیقت، خلوص فضا باعث می شود بازدیدکننده درک بهتری از آثار هنری داشته باشد. دلیل ایجاد کمترین تغییر استیجاری بودن ملک و همچنین بودجه محدود بوده است که خود منجر به چالش های زیادی در روند طراحی شده است.

راه حلی که در اینجا اندیشیده شد، طراحی بر اساس معماری پوسته ای بود. در این روش، شکل متفاوتی ایجاد شد که هزینه تولید را کاهش می داد. در بناهای تاریخی اصفهان هماهنگی وجود دارد که توسط برخی پارامترها مانند فرم ها، تناسبات، مقیاس، کنتراست و ترکیب رنگ ها که امضای این شهر می باشد، شکل گرفته است. با ایجاد یک فضای درون گرا، فضای درونی و بیرونی از هم جدا شدند که باعث ایجاد تضاد بین آنها و سطح کنجکاوی در بازدیدکننده شد. در واقع، این کنتراست از طریق ترکیب فضای قدیمی و طراحی شده ایجاد شده است.

با توجه به رویکردهای ذکر شد، هر دو محدودیت و ایده های طراحی مورد بحث قرار می گیرند:

محدودیت ها

۱. محدودیت زمانی در تحویل و ساخت طراحی

۲. اعمال کمترین تغییرات

۳. محدودیت بودجه در ساخت

ایده ها

– تغییرات عملکردی براساس نیاز کارفرما و تغییر کاربری ساختمان مسکونی به گالری

– انتخاب مواد ارزان قیمت با اجرای سریع (استفاده از پانل های کناف)

– خلاقیت در بازشوها، تنوع فرم ها و دیدگاه ها

– شفافیت و سیالیت مکانی و تعریف ورودی و انتهایی فضاها

– قابلیت تغییر پذیری و انعطاف پذیری در عملکردهای بازشوی پنجره

– گردش فضا با تعریف یک مسیر یک طرفه

– استفاده از طراحی مینیمال و حفظ عناصر اصلی در یک روش انتزاعی مطابق با عبارت “کمتر بیشتر است”

– طبقه همکف یکپارچه و از یک ماده ساخته شده است (بتن) برای نمایش خلوص فرم و گردش فضایی.

اکنون در ادامه خط معمار شما را به دیدن سایر تصاویر دعوت می نماید.

طراحی داخلی گالری هنری سو

تصاویر دیزاین داخلی گالری هنری سو

طراحی داخلی گالری هنری سو

تصاویر دیزاین داخلی گالری هنری سو

طراحی داخلی گالری هنری سو

تصاویر دیزاین داخلی گالری هنری سو

طراحی داخلی گالری هنری سو

تصاویر دیزاین داخلی گالری هنری سو

طراحی داخلی گالری هنری سو

تصاویر دیزاین داخلی گالری هنری سو

طراحی داخلی گالری هنری سو

تصاویر دیزاین داخلی گالری هنری سو

طراحی داخلی گالری هنری سو

تصاویر دیزاین داخلی گالری هنری سو

طراحی داخلی گالری هنری سو

تصاویر دیزاین داخلی گالری هنری سو

طراحی داخلی گالری هنری سو

تصاویر دیزاین داخلی گالری هنری سو

طراحی داخلی گالری هنری سو

تصاویر دیزاین داخلی گالری هنری سو

پلان ها، دیاگرام، سکشن و غیره.

تحریریه خط معمار

نگارنده: مینا مقدم

شرکت معماری آوگون

منبع: Architizer

تعداد بازدید: 111

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *