باغ بی سر و ته ، اثری از استودیو معماری تجربه

باغ بی سر و ته

باغ بی سر و ته ، استودیو تجربه

باغ بی سر و ته ، اثری از استودیو معماری تجربه

معماری : استودیو معماری تجربه

موقعیت: ایران، اصفهان

معمار مسئول: حسین سوداوی

تیم طراحی: مریم سوداوی، ستاره سلیمانی، عارفه علی اکبری

متراژ زمین: ۱۲۰۰ مترمربع

متراژ زیربنا: ۱۸۰ مترمربع

سال: ۱۴۰۰

سازه: محمدرضا کریمیان

برق: حمیدرضا ایرج منش

مکانیک: علیرضا نادر تهرانی

نورپردازی: ستاره شمال

مدیر اجرا: علیرضا اخوان

جوایز: رتبه سوم جایزه معمار سال ۱۴۰۰ در بخش ساختمان مسکونی تک واحدی

توضیحات معمار:

هدف کارفرما از این پروژه، ساخت يک ويلای کوچک برای استفاده آخر هفته ها به همراه يک استخر با کارکرد ذخيره آب و آب‌ تنی بود. فضایی که زمستان بتوان از فضاي بسته آن استفاده نمود و تابستان فضای باز آن به عنوان سايبان مورد استفاده باشد و ديد باغ مهم‌ترين خواسته کارفرما به شمار می رفت.

بافت گياهی سايت و نوع درختان موجود طراح را به سمت حفظ هرچه بيشتر بافت و باغ ماندن پروژه در مقابل تبديل آن به ويلا سوق داد. از ميان خواسته‌هاي کارفرما، شکل زمين و همچنين پوشش درختان موجود در سايت ايده اوليه پروژه شکل گرفت. باکس به عنوان يک هندسه ساده با قابليت حذف دو عنصر (ته و سر) پروژه را در سمت شمال و جنوب کاملا شفاف می کند و ديد کامل را در همه فضاها به پروژه می بخشد. گويي يک جعبه را در باغ قرار داده و باغ از ميان جعبه عبور کرده است. ريزکاربری هایی که نياز به فضاهای بسته با حريم بسته‌ تر داشت با جعبه‌های صلب‌ تر در ميان جعبه شفاف اصلی قرار گرفت و فضاي ميانی ريزکاربری ها راهرو ورودی را شکل داد.

باکس بی ته و سر يک ساختار خود ايستا و بدون هيچ گونه ستون يا نگهدارنده است و لزوم پيوستگی  فرمی، فضايی و متريالی در آن غير قابل انکار است. دهانه ۱۱ متری، پيوستگي فضايی، صداقت متريالی و نوع شکل پروژه يک ساختار بتني نمايان (اکسپوز) را براي پروژه شکل داد.

پروژه از ابتداي ورود به باغ تا مسير ورودی و فضاهای داخلی تلاشی است در راستای ايجاد تجربه های فضایی گوناگون و دوگانه هاي در هم تنيده (درون و بيرون-باز و بسته-شفاف و مات) و مرزهاي باريک و ضخيم مشخص و نامشخص که همگی سعی می کند مخاطب را بصورت پيوسته در فضاهای تعريف شده خود قرار دهد. در حقيقت مخاطب قادر به تشخيص مرز ورود به فضاها و تجربه های متفاوت نخواهد بود. فضای اصلی پروژه فضایی است که بواسطه يک لايه شيشه با قابليت جابجايي کامل مي تواند از يک فضای بسته تبديل به يک فضاي باز در کنار ايوان نيمه باز مجاور گردد.

پلان، دیاگرام، سکشن و …:

تحریریه خط معمار

منبع: آرک دیلی ، معماری معاصر ایران

تعداد بازدید: 399

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *