معماری ویلای دیدار ، دفتر معماری ایده همساز
معماری: دفتر معماری ایده همساز
معمار مسئول: رئوف قاسمی
موقعیت: ایران، البرز
مساحت زیربنا: ۳۱۰ مترمربع
سال: ۱۴۰۰
عکاس: دفتر معماری ایده همساز
شرح پروژه
در این بخش از خط معمار با معرفی معماری ویلای دیدار همراه شما کاربران عزیز و گرامی هستیم. ویلای دیدار در استان البرز در شهرک ویلایی فشند قرار گرفته است. این ویلا قرار بود برای چهار خانواده (پدربزرگ به همراه سه فرزند و خانواده هایشان) طراحی شود.
با توجه به این که اختصاص دادن فضای حیاط با حداکثر مساحت ممکن در ویلا و همزمان با بهره مندی برابر و حداکثری هر چهار واحد از نور و چشم انداز از درخواست های کارفرما بود، جهت گیری بنا در بهینه ترین حالت نسبت به نیازها و درخواست مشخص گشت. از چالش های اصلی پروژه که طراحان با آن روبرو بودند محدودیت در متراژ ۷۵ مترمربع برای هر خانواده بود و این در صورتی بود که خانواده ها تمایل داشتند تا فضای جمعی بزرگ تری داشته باشند. راه حلی که طراحان برای این موضوع ارائه دادند، پلان متقارن در هر طبقه و امکان اتصال دو به دوی فضای پذیرایی واحدها بوده است. این امکان اتصال دو پذیرایی دو واحد مجاور به یکدیگر باعث ایجاد انعطافپذیری در راستای رسیدن به فضای بزرگ تر می شود.
با وجود چهار واحد شبیه به هم جهت فاصله گرفتن بنا از آپارتمان و ساختمان های مسکونی _ بر خلاف برنامه ی داخلی پروژه مبنی بر چهار واحد با مساحت یکسان و بازشوهای مشابه و متقارن _ پوسته ای به عنوان عامل یکپارچه کننده تعریف شده تا این چهار واحد به وصورت یک واحد بهم پیوسته به نظر برسد. در طراحی این پوسته هیچ گونه قوس نیارشی و سازه ای در نظر گرفته نشده است. این پوسته همچون یک پوششی دکوراتیو برای عملکردهای داخلی مورد استفاده قرار گرفته و قوس های آن نشانه ها و یادمانی از قوس های معماری گذشته می باشد.
در ادامه خط معمار شما را به دیدن سایر تصاویر معماری ویلای دیدار دعوت می نماید.
پلان ها، دیاگرام، سکشن و غیره.
تحریریه خط معمار
نگارنده: مینا مقدم
منبع: Aoapedia.ir
اقتباسی از دانشنامه هنرمعماری
تعداد بازدید: 1,437
پشتش خیلی قشنگ تر از جلوش بود. واقعا قوسا خیلی زشت شده ان. نرده ی شیشه ای قوسای طبقه ی دوم هم خیلی ناهمخوانه. میشد با رنگ و بافت پوشش خارجی نما ، یه جانپناه بهش داد.
قسمتی که دوتا خونواده به هم میرسن _ “دیدار” میکنن_ میشد از در دیگه ای استفاده بشه.در چهار لنگه ی تاشو مثلا. یه مقدار این تیکه اگه بزرگ تر بود ،بیشتر رسیدن این دوتا فضا به هم رو نشون میداد.
پلان شسته رفته و تیپیه و به نظرم تنها مشکلش نماشه. اگه طاق ها سازه ای نیستن،دلیل کوتاه و بلندی و اینشکلی بودنشون چیه؟ میشد با همین پوسته یه سری خلاقیت ها به خرج داد که انقدر خونه عجیب غریب نشه. حداقل رد پایی از طاق ، تو باقی خونه میاوردن.پشتش یا توی محوطه.