فرامرز شریفی معماری از نسل دیروز
فرامرز شریفی معماری از نسل دیروزکه طراوت معماری ایرانی را بازیرکی خاصی همچنان در اثارش می توان حس کرد.وی در سال۱۳۱۵درتهران متولد شد.
شریفی در سال ۱۳۳۴وارد دانشکده هنرهای زیبا تهران شد ودر سال۱۳۴۲ با درجه عالی ازاین دانشکده فارغ التحصیل شد.شریفی را میتوان یکی از بهترین شاگردان هوشنگ سیحون دانست.شهرت او در اسکیس ،مخصوصا کشیدن ماشین زبان زد خاص بود اما در حال حاضرمتاسفانه از صدها اسکیس خود در طول چند دهه کار حرفه ای تنها تعداد اندکیرا حفظ نموده است.
آثار شریفی متاثر از اندیشه های معماران بزرگی چون ماریا بوتا،رنزو پیانو،مایکل گریوز،کارلو اسکارپا،وهوشنگ سیحون است.۶سال تحصیل زیر نظر هوشنگ سیحون در دانشکده هنرهای زیبا تجربه پرباری را برای شریفی به همراه داشته است .وی اخلاق در معماری،استفاده به جا از مصالح وسادگی مینیمالیستی در طرح را ازسیحون آموخت.
در سبک اثار وی تنوع مصالح،حجم خالص، تاکید بر محورهای تقارن،سازماندهی مرکزی فضاهای محصور شده در فرم هندسی معین به معماری کلاسیک نزدیک است از این رو میتوان اثار وی را تلاشی برای تلفیق سلیقه کلاسیک در کالبدی مدرن دانست.استفاده ازاحجام خالص وقواعد هندسی،مشخصه نماها وفضاهای داخلی اثار شریفی است.
تعدادی اثار
خانه ای در سعد اباد 1356
مجموعه مسکونی گرامی 1365
ساختمان مسکونی کامرانیه ۱۳۶۹
مجموعه مسکونی ندا ۱۳۷۰
خانه دیباجی ۱۳۷۱
خانه امیری دزاشیب ۱۳۷۵
ساختمان مسکونی نیاوران ۱۳۷۶
ساختمان اداری کردستان ۱۳۸۲
دفتری برای یک همکار ۱۳۸۳
تحریریه خط معمار
منبع: https://archline.ir
تعداد بازدید: 3,398