طرح رستوران مدرن با حفظ ساختار قدیمی بنا
در این بخش از خط معمار با معرفی و شرح یک نمونه چیدمان و طرح رستوران مدرن همراه کاربران گرامی هستیم. این پروژه شامل تبدیل فضایی با متراژ ۷۵ مترمربع به یک رستوران محلی در شهر مریدای مکزیک می باشد. اکنون در ادامه به شرح پروژه خواهیم پرداخت.
هدف اصلی کارفرمایان (Al Modar) در این پروژه تبدیل ساختار موجود به یک فضای چند منظوره مناسب برای رستوران بود. در واقع باید گفت که هدف آن ها دستیابی به یک مکانی جهت ملاقات دوستان و اعضای خانواده در محیطی خنک و آرام بود که در آن کاربران بتوانند در کنار نوشیدن قهوه، صرف غذا همراه با لذت بردن از چشم انداز طبیعت پیرامون و همچنین داشتن تعامل اجتماعی، لحظاتی به یادماندنی را تجربه کنند. این ساختمان پیش از تبدیلش به رستوران دارای کاربری مسکونی بوده و دارای ساختاری قدیمی منطبق با معماری بومی منطقه بود.
طراحان تصمیم داشتند تا علاوه بر طراحی و دیزاین فضای داخلی، فضایی نیز در محیط باز (حیاط ساختمان) برای کسانی که تمایل دارند در فضای باز قرار گیرند و از طبیعت زیبای اطراف آن لذت ببرند، طراحی نمایند.
طراحان در همپوشانی صفحات، پنجره ای رو به شمال ایجاد کردند تا هوای گرم را کاهش داده و به خنک تر ماندن محیط داخلی کمک کند، علاوه بر این میزان نور در فضای داخلی افزایش داده و همچون یک قاب طبیعت زیبا و دلچسب بیرون را در بر می گیرد. هر دو طاق و نقاشی های دیواری موجود در نما، حاصل از تراشیدن لایه های رنگی است که در طول زمان بدست آمده و به طاق و نقاشی های دیواری مشخصه کلیسای قرن شانزدهم اشاره دارد و به عنوان یک بنای تاریخی ثبت شده است. فضای داخلی دارای تهویه طبیعی بوده و دارای بخش های از قبیل زیر می باشد:
یک سالن کوچک برای صرف غذا، کانتر سرویس غذا، سرویس بهداشتی و اتاقی برای ذخیره و پشتیبانی
استفاده از متریال بومی، گرمی، صمیمیت و سادگی موجود از مشخصه های معماری بومی منطقه می باشد. نقاشی های گچ بری موجود در دیوارهای اصلی حفظ و آن هایی که مخدوش گشته بودند، مرمت شدند. همانطور که در تصاویر مشاهده می شود، فضای داخلی تا حد امکان ساده، روشن مدرن و به دور از تزئینات اضافی می باشد.
کف سالن اصلی با بتن پوشیده شده است. استفاده از از این متریال منطبق با شرایط آب و هوایی منطقه انتخاب شده است. فضای بیرونی از شن ریز های بومی پوشیده شده اند.
در فضای داخلی و بیرونی صندلی هایی سفید در ترکیب با میزهای چوبی ظاهری چشم نواز ایجاد کرده است. محوطه سازی تفسیری است از زیبایی شناسی نقشه های مایاها که حس ها را تحریک می کند. وجود گیاهان طبیعی در فضای داخلی و تراس موجب ایجاد یکپارچگی و پیوستگی میان فضای این رستوران با طبیعت اطراف آن می شود. بدین ترتیب با استفاده از گلدان های بتونی، تولید شده در منطقه همراه با پوشش گیاهی بومی، نیمکت های بتونی متصل به دیوارهای کم سنگ و یک باغ آب با چشمه گردش مجدد، تلفیق می شود.
در ادامه خط معمار شما را به دیدن سایر تصاویر طرح رستوران مدرن دعوت می نماید.
پلان ها، دیاگرام، سکشن و غیره.
در این بخش از خط معمار به شرح طرح رستوران مدرن پرداختیم.
تحریریه خط معمار
نگارنده: مینا مقدم
شرکت معماری آوگون
منبع: Archdaily
تعداد بازدید: 364