طراحی منظر باغ بهشت ، شرکت مهندسان مشاور نارون
معماران اصلی: علیرضا شهلائی، سید محمدعلی موسوی، حسین شریفی، ولی شیشه بری
معماران و تیم طراحی: سپیده فرنیا، مسعود دهقانپور، وحیده پوراحمدی، سمانه ابراهیمی، امین سعیدی، فاطمه حسینی، نگار حسینی، فرانک اسماعیلی، مهدیه آذر، صدیقه خانجانی، عاطفه نیکوکار، پانته آ سلیمانیان
طراحی سازه: مرتضی شهلائی، شاهین دانشور
موقعیت: ایران، تهران
ارائه ی گرافیکی: مطهره پورجعفری ، نیلوفر منتظمی
عکاس: موسی ربانی، محمد حسن اتفاق، رامبد قرئی کرمانی
سال آغاز پروژه: ۱۳۹۳
سال اتمام پروژه: ۱۳۹۸
جوایز کسب شده: رتبه دوم بخش شهرسازی در دوسالانه معماری و شهرسازی ایران
شرح پروژه
در طراحی منظر باغ بهشت طراحان سعی کردند با ایجاد فضایی امن و دلپذیر، مفهوم آراستگی منظر مجتمع مسکونی را بازتعریف کنند. آن ها بر این باور بودند که طراحی منظر در چنین مجتمع هایی موضوعی فراتر از دسترسی وسایل نقلیه به ساختمان است. مجتمع مسکونی باغ بهشت یک مجتمع مسکونی لوکس در یکی از مناطق تهران است. این مجموعه در زمینی به مساحت ۸۵۰۰۰ متر مربع واقع شده است. جزئیات قابل انطباق، انعطاف پذیر و قابل توسعه به حداقل رساندن مسیرهای عبور و مرور و تبدیل کوچه های داخلی به پیاده روهای ایمن، ایجاد سطوح مختلف حریم خصوصی در فضاهای باز با تغییر فضای باز، مقیاس، پوشش گیاهی و میدان دید ایجاد فرصت برای انواع فعالیت ها مانند دوچرخه سواری، ورزش، بازی، فعالیت های گروهی و گردهمایی های خانوادگی، استفاده بیشتر از مواد محلی و خانگی به منظور صرفه جویی در منابع درگیر شدن در فرآیند طراحی و جزئیات با انتخاب متریال برای جلوگیری از معمول بودن استفاده از شیب سایت به فرصتی برای ایجاد دیدگاه های مختلف حفظ پوشش گیاهی موجود و درگیر کردن آن با مفهوم طراحی ایجاد یک تعامل سازنده با ساختمان های مجاور (در زمینه های فرم، هندسه و بافت) ایجاد یک سیستم گردش یکپارچه که استقبال می کند، راه را هدایت می کند و به مقصد می رساند.
ارائه یک مسیر قابل دسترسی پیوسته در سراسر پروژه برای اینکه همه به طور یکسان به هر نقطه دسترسی داشته باشند. علاوه بر این طراحان قصد داشتند تا یک توالی پرسپکتیو پیوسته ایجاد کنند که علاوه بر حس کنجکاوی، یکپارچگی و وحدت بصری را فراهم می کند. در این پروژه یک چشم انداز چهار فصل با کاشت انواع گیاهان همیشه سبز و برگ ریز با سایه های متنوع سبز ایجاد شد. عدم احتساب تیرهای نور بلند و غیر انسانی و روشن کردن منظره با چراغ های تزئینی و غیر مستقیم باغ در مقیاس انسانی. (تیرهای چراغ فقط برای روشن کردن مسیرها استفاده می شود).
در ادامه خط معمار شما را به دیدن سایر تصاویر دعوت می نماید.
تحریریه خط معمار
نگارنده: مینا مقدم
شرکت معماری آوگون
منبع: وبسایت narvandesign و 2A Magazine
تعداد بازدید: 456