معماری ساختمان اداری رهیافت ، محمدرضا مرعشی

معماری ساختمان اداری رهیافت

معماری: دفتر NOIR

معماران ارشد: محمدرضا مرعشی

مساحت: ۷۵۰۰ متر مربع

موقعیت: ایران، تهران

سال: ۲۰۲۴

عکاس: استودیو دید

تیم طراحی: حمیدرضا مجنونی، علی موسوی، صابر سعیدی، ناصر فرخی، علی زلفی، غزاله زینال‌پور، مرضیه حسین‌ وند، محسن سمیعی، غزل امینی، فرزام افشار، سیما ثابت‌ قدم، محمد صادق لطفعلیان، مژگان مسجدی

اجرا: امیر حسن‌ زاده، مرتضی غلامی، حامد صباغ

مهندسی و مشاوره > سازه: علی شمشیرگر

مهندسی و مشاوره > برق: حامد عزیز

مهندسی و مشاوره > مکانیک: هادی مصطفوی

شرح پروژه معماری ساختمان اداری رهیافت از زبان معمار

رویکرد دفتر مرکزی رهیافت، یک مفهوم معماری مبتنی بر دانش است که با هدف به چالش کشیدن مفاهیم مرسوم فضای اداری طراحی شده است. این رویکرد، محیطی پویا را تصور می‌کند که در آن فضاهای کاری با مناطق جمعی، مناطق مکث و مسیرهای گردش ادغام شده‌اند و ساختمانی پر جنب و جوش و تعاملی ایجاد می‌کنند که در آن فعالیت‌های روزانه صرفاً توسط برنامه سنتی اداری تعیین نمی‌شوند.

فرآیند طراحی با توده‌ای که ۵۰٪ از مساحت سایت را اشغال می‌کند و تا ارتفاع سه طبقه بالا می‌رود، آغاز می‌شود. این حجم اولیه به صورت سه بلوک مستطیلی روی هم چیده شده تصور می‌شود. از طریق لغزش استراتژیک و جابجایی این حجم‌ها در امتداد محور شمال-جنوب، مجموعه‌ای از تراس‌ها و فضاهای نیمه‌باز ایجاد می‌شود. این فضاها هم به عنوان شکاف‌های بصری و هم به عنوان مناطق جمعی مستقل در سطوح مختلف ساختمان عمل می‌کنند.

یک فضای خالی عمودی که از مرکز احجام روی هم چیده شده عبور می‌کند، نفوذپذیری فضایی و تداوم بصری را ایجاد می‌کند. این آتریوم مرکزی نه تنها توده را به مناطق اداری و عمومی متمایزتری تقسیم می‌کند، بلکه راه پله‌ها و پل‌های ارتباطی را نیز در خود جای داده است که سیالیت فضایی، تعامل و تعامل بصری را بین کاربران تقویت می‌کند.

در طبقه همکف، یک سکوی سرپوشیده به عنوان یک صحنه فعال عمل می‌کند که از طبقات بالا قابل دسترسی بصری است. در مجاورت آن، عملکردهای خدماتی و تفریحی مانند کافه تریا، منطقه بازی و مناطق ورزشی قرار دارند. این مناطق به یک آمفی تئاتر زیرزمینی متصل هستند و یک حلقه تجربی را تشکیل می‌دهند که در آن کاربران در مناطق سیرکولاسیون یا مکث می‌توانند به طور مداوم فعالیت‌های جاری را مشاهده و با آنها درگیر شوند.

تعامل حجم‌های کشویی، تراس‌های پلکانی، پل‌ های شفاف و مسیرهای سیرکولاسیون، ارتباط بصری را افزایش داده و تعاملات برنامه‌ ریزی نشده بین کاربران مختلف و عناصر برنامه ریزی شده را ارتقا می‌ دهد و ساختمان را به یک ارگانیسم زنده و مشارکتی به جای یک ساختار اداری ایستا تبدیل می‌ کند.

در ادامه خط معمار شما را به دیدن سایر تصاویر معماری ساختمان اداری رهیافت دعوت می نماید.

پلان ها، دیاگرام، سکشن و غیره.

تحریریه خط معمار

منبع: Archdaily

تعداد بازدید: 26

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *