معماری و طراحی داخلی ویلای پورگان_ گروه زاو
معماری و طراحی داخلی ویلای پورگان
معمار: محمدرضا قدوسی ، حسین هجرتی
پورکان / ۱۳۹۳
کارفرما : مژده قدوسی، علی علوی کامران
بسط و توسعهی هدفمند هندسهی موجود در ویلای متروکهی پورکان به ایجاد یک رابطهی ملموس بین فضای بستهی ویلای پورکان با فضای باز کمک میکند به طوری که در برش طولی بنا دیده میشود، هندسهی سقفها در مرز مشترک بنا و فضای باز ارتفاع میگیرد تا امکان پیوستگی فضایی ویلا و باغ را به حداکثر برساند.بازشوهای موجود در نمای اصلی، به فضای باز امکان میدهد در بخش عمدهای از فضای بسته نفوذ کند و در فصول معتدل فضای داخلی بنا، به عنوان ایوان عمل کند. این ایوان به هنگام آب تنی کاربران در استخر باغ مثل چتری است که سایه مطلوبی در اختیار آنها قرار میدهد.با اختیار کردن ایدهی فضای یکپارچه، امکان توسعهی این کیفیت تا تراز دوم بنا هم وجود دارد – تراز دوم که فضای چند منظورهای است که مورد استفادهی استراحت، خواب، معاشرت، مطالعه و … قرار میگیرد.این فضا که کف غیر مسطح دارد، امکان تجربهی فضایی جدیدی را به کاربران میدهد: زندگی در سطوح پلهای داخل یک فضا.این فضا به عکس فضای تراز اول کم نور، شمالی و دنج است، بهطوری که صاحبان ویلا و مهمانانشان در صورت خستگی از فعالیتهای باغ و پایین ، به اینجا میآیند تا تجدید قوا کنند.
نور این فضا که منظرهی متوسطی دارد ، طیفی از سبز و قرمز است، نوری که از شیشههای رنگی بهکار گرفته شده در این بنا بهدست میآید. ایدهی شیشههای رنگی از عکسی که کارفرما روی صفحهی اینستاگرام خود گذاشته بود به کار اضافه شدهاست.
شیشههای رنگی، شیشههای سندبلاست و شیشههای ساده تجربیات متفاوتی از نور را بر هندسه حاصل از صفحات متقاطع بنا بهدست میدهند.این هندسه که در محدوده «محدودیتها»ی صورت مساله بازسازی ویلای پورکان میگنجد، سه فضای کلی به وجود آورده، فضای استراحت، آشپزخانه و آتریوم سه بعدی ای که دارای مکانهای سوال برانگیز و دست نیافتنی است، این فضاها با یک «سه دری» به فضای باز ارتباط دارند.
استودیو معماری سفید
تحریریه خط معمار
تعداد بازدید: 2,323