معماری و طراحی داخلی مجتمع مسکونی استقلال ، نریمان کریم زاده
معماری: مرکز طراحی اصفهان
معمار مسئول: نریمان کریم زاده
موقعیت: ایران، اصفهان
تیم طراحی: الهه بهشت نژاد
مساحت زمین: ۳۶۵ مترمربع
مساحت زیربنا: ۷۸۰ مترمربع
عکاس: فرشید نصرآبادی
سال آغاز پروژه: ۱۳۹۶
سال اتمام پروژه: ۱۳۹۸
شرح پروژه
در این بخش خط معمار برای کاربران عزیز و گرامی پروژه ی معماری و طراحی داخلی مجتمع مسکونی استقلال را آماده ساخته و ارائه خواهد داد. این پروژه بر سطح زمینی با متراژ ۳۶۵ مترمربع بنا شده است. زمین این پروژه از ضلع جنوبی رو به خیابان قرار دارد و از ضلع غرب، شرق و شمالی رو به پلاک های مسکونی قرار دارد. به طور عمده زمین های موجود در این منطقه دارای ابعاد مشابه و کاربری ویلایی مسکونی و آپارتمانی بنا شده و یا در حال ساخت بودند.
برنامه ریزی طرح، نوعی برنامه ریزی است برای نحوه زیست در این ساختمان مسکونی. همانطور که طراحان اشاره می کنند، اندیشه امروز آن ها، نحوه رفتار و تعاملات آینده انسان هایی که در این واحدها ساکن هستند را شکل خواهد داد. از این رو برنامه ریزی به طوری می بایست باشد که بخش های مختلف بتوانند ضمن برقراری ارتباط صحیح، بیش ترین سهم را از کیفیت های محیطی در اختیار داشته باشند. با توجه به این موضوع قسمت جنوبی فضای عمومی و یک اتاق مستر که به طور کامل دسترسی به نور جنوب دارد، در طبقه دوبلکس وید در قسمت جنوب قرار دارد که موجب شد دو طبقه بالایی دید با ارتفاع بیشتری دیده شود و به علاوه نور جنوب در ارتفاع ۶ متری به طور مستقیم به دو طبقه احاطه داشته باشد.
طراحان بخش شمالی را به فضای خصوصی، آشپزخانه و اتاق ها اختصاص دادند که با توجه به تأمین نور داکتی در بخش شمال در نظر گرفته شد. این امر منجر به دریافت نور کافی از ضلع شمالی و جنوبی شد. لازم به ذکر است که یکی از دلایل اصلی و عمده ی این پروژه اهمیت به دید و نور ساختمان می باشد.
_ طراحی پلان ها در طبقات مختلف در تیپ های مختلفی انجام شده است.
_ به این ترتیب طبق اول و دوم ( تیپ است ۳ خوابه )
_ طبقه ۳ و ۴ به صورت دوبلکس (چهار اتاق خواب طراحی شده است)
طراحان با توجه به این که پلان ها متنوع بود، سعی کردند تا این تفاوت را با توجه به نیازها ایجاد کنند. جهت ایجاد عمق پنجره ها را به سمت داخل اجرا کردند. عقب نشینی موجود در پنجره ها در نقاطی به بالکن منتهی می شدند که با عملکرد فضای داخلی متناسب بود. از طرفی نیز کاربرد شیشه های فریم لس موجب شده تا نور و دید کافی در ساختمان فراهم آید. به علاوه شیب اجرا شده در نمای ساختمان موجب شد تا دید گسترده شده و بدین ترتیب سقف طبقه آخر به صورت شیب کار شده که بهترین دید را داشته باشد.
پروژه ی حاضر به صورت شخصی ساخته شده است. از این رو ساختمان از سطح خیابان حدود ۸۰/۱ پایین تر بنا شد. با توجه به نحوه قرارگیری و اختلاف ارتفاع سطح ازطبقه اول و دوم یکی شده است. این پروژه فرصتی جهت ایجاد تغییر شیوه های نامناسب ساخت و ساز به حساب می آمد تا با همنشینی مناسب تر توده بنا به حیاط و پوشش گیاهی الگوی بهتری ار تامین تراکم انسانی و ساختمانی در بافت اصفهان معرفی شود.
از عناصر مهم در سکونت گاه های اصفهان فضای سبز می باشد. از این حضور فضای سبز در حیاط یکی از مهم ترین چالش های پروژه به حساب می آمد.
وجود این باغچه ها و پوشش گیاهی که به صورت طبقاتی و چرخشی و تعریف مسیر منتهی به لابی قرار دارد موجب شد تا زمان ورود به ساختمان طبقه همکف دید به طور مستقیم نداشته باشد. دکوراسیون داخلی این طبقه با توجه به نوع استفاده از فضا به صورت کاملا باز و کاربردی و با در نظر گرفتن تنوع عملکرد در یک فضا طراحی شده است. در این ساختمان طراحی فرم های ساده و سطوح شیشه ای در تمام فضا به کار گرفته شده تا احساس سبکی، روشنایی و سادگی را در فضا حفظ کند.
اکنون در ادامه خط معمار شما را به دیدن سایر تصاویر پروژه معماری و طراحی داخلی مجتمع مسکونی استقلال دعوت می نماید.
پلان ها، دیاگرام، سکشن و غیره.
تحریریه خط معمار
نگارنده: مینا مقدم
منبع: Aoapedia.ir
اقتباسی از دانشنامه هنرمعماری
تعداد بازدید: 1,543