معماری ویلا تهی وار ، استودیو معماری ازنو
معماران: استودیو معماری ازنو
معماران اصلی: سولماز تاتاری، احسان توسلی
مساحت: ۵۴۰ متر مربع
موقعیت: ایران، کوهسار
سال:۱۴۰۳
عکاس: محمد حسین حمزلویی
تیم طراحی: نیلا شاه محمدی، فرید رجبی
تیم طراحی جزئیات: معصومه شصتی
مدیران اجرایی: بهمن زارعی، سهیل سبیلی
گرافیک: ندا جهانتاب
کارفرمایان: مهندس حسینی، دکتر مهدی نژاد
مهندسی مکانیک: مهدی مهرآوران
مهندسی عمران: فرهاد بهرامی
شرح پروژه معماری ویلا تهی وار از زبان معمار
ازدیاد ویلاها در حومه تهران بیش از تمایل به فرار از هیاهو و تراکم شهر را منعکس می کند. این خانه ها مظهر تعقیب روحی برای اوقات فراغت و خوش گذرانی هستند. تعامل پویا از فضاهای داخلی و خارجی، همراه با کاوش بازیگوش در دوره های مختلف طراحی، فضایی از جذابیت و سرزندگی را ایجاد می کند. این ویلاها صحنه هایی برای جشن زندگی هستند، جایی که ساکنان و مهمانان می توانند در آن سرگردان شوند، کشف کنند و در دنیایی از جذابیت بی پایان غوطه ور شوند. فضاهایی که انگیزه بالایی برای برانگیختن ذائقه و کنجکاوی سوژههایشان ایجاد می کنند، جایی که غیرمنتظره ها کیفیت حسی خاصی را در ذهن بیننده باقی می گذارند. بازی با حجم های جامد و خالی، مسیرهای متنوع و راه پله ها، نه تنها نفوذپذیری فضاها را تقویت می کند، بلکه فرصت بالقوه ای را برای بینندگان فراهم می کند تا از ساختمان بالا بروند و با سیالیت فضاها با تکامل خاطراتشان یکی شوند.
فضاهای خالی، با چنین تمایلاتی برای ترکیب فضاهای خالی در یک جعبه نسبتاً منظم و ثابت، شروع به رشد کردند. طراحی ویلا به دلیل باز بودن در دو جبهه (شمال و غرب، رو به نماهای مطلوب و بدون همسایه) و بسته بودن از دو طرف دیگر (به دلیل موقعیت بالقوه همسایگان شرقی و جنوبی)، ترکیبی برون گرا – درونگرا را انتخاب کرد. گونه شناسی؛ ساختمانی برون گرا که انواع حیاط های داخلی و فضاهای میانی را در بر می گیرد. حداکثر حیاط شمالی که بیشترین فاصله را از ساختمان حفظ می کند، ساختمانی نسبتاً شفاف و برون گرا را در بدو ورود به نمایش می گذارد، در حالی که حیاط مینیمال جنوبی با محورهای نوری مختلف، فضاهای داخلی کوچکی را ایجاد می کند.
حیاط نیمه مرکزی که در قلب پروژه قرار دارد، در هر سه طبقه با حفره های سرپوشیده و باز درگیر است و درجه ای از تداوم را حفظ می کند. مانند یک تنه محکم، فضاها را در اطراف خود جمع می کند و نور را به اعماق زیرزمین هدایت می کند. در عمیق ترین حیاط داخلی، درختی نسبتاً قدیمی و با ارزش کاشته شده است که نشانگر گذر زمان برای ساکنین است. با افزایش قد، حضور پررنگی در فضاهای داخلی خواهد داشت. همزمان با تجربه نزدیک شدن به ساختمان و مشاهده آن از نماهای باز آن، قرار دادن پروژه در سایت تلاش می کند تا حجم را حداکثر از بافت آن معلق کند. حداقل ارتباط بصری ساختمان با حیاط شمالی، از طریق استفاده از پلکان مشبک و طویل و محل نشیمن، کیفیت حسی متفاوتی را به تجربه نشستن و تماشای زمین بازی ارائه می دهد.
علاوه بر این، فضایی دنج و منحصر به فرد را در گذرگاه زیرزمینی شمالی ایجاد می کند. به این ترتیب ساختمان به صورت بصری و ضمنی به دنبال حفظ ماهیت مکعبی و ارتقای کیفیت مجسمه سازی آن است. اگرچه برنامه طبقات از تقسیم بندی مرسوم به اوقات فراغت (زیرزمین)، نشیمن (طبقه همکف) و سکونت شبانه (طبقه اول) پیروی می کند، اما ارتباط مستمر فضاهای خالی با امکانات دسترسی متنوع که لزوماً به فضاهای داخلی نفوذ نمی کند، وجود دارد. به طور ضمنی امکان سرگردانی و حداکثر استفاده از ظرفیت فضاهای خالی محصور در سطوح مختلف را فراهم می کند (دسترسی های عمودی و افقی در داخل ساختمان و سایت امکان حضور و کاوش مداوم در اکثر فضاهای بیرونی را فراهم می کند). علاوه بر این وجود حفره ها اتاق ها را به صورت جزیره ای سامان می دهد و در نقش یک شخصیت موثر، رنگ آجری و متریال آنها در سکانس پس زمینه فعال می شود تا فضای داخلی را زنده کند.
بنابراین، فضاهای جامد با رنگ سفید روشنتر مشخص میشوند و فضاهای خالی دارای غلظت سنگینتری از آجر هستند و دوگانگی فضاهای پر نور و فضای خالی سنگین را تشکیل میدهند. به این ترتیب وجود تراس ها و حیاط های مختلف در کنار فضاهای عمومی و خصوصی به دنبال پاسخگویی به نیاز طبیعی انسان به بهره مندی از طبیعت است که هوای بیرون از شهر پرهیاهو تهران چهره ای پذیراتر از ساکنانش را نشان می دهد.
در ادامه خط معمار شما را به دیدن سایر تصاویر معماری ویلا تهی وار دعوت می نماید.
پلانها، دیاگرام، سکشن و غیره.
تحریریه خط معمار
منبع: Archdaily
تعداد بازدید: 384