معماری ویلای موازی ، استودیو معماری ژاژ

معماری ویلای موازی

معماری ویلای موازی

معمار مسئول: قاسم نوایی

معماری: استودیو معماری ژاژ

تیم طراحی: محمد شالیکار، محسن فلاحی، صدف داودی، حدیث پورابراهیم

سال تکمیل: ۱۴۰۱

مساحت: ۲۹۵ متر مربع

موقعیت: نوا، لاریجان، آمل

عکاس: استودیو دید

شرح پروژه از زبان معمار

این ویلا به مساحت ۲۹۵ متر‌مربع در زمینی به مساحت ۸۴۵ متر‌مربع در روستای نوا، بخش لاریجان، آمل واقع شده است. یکی از ویژگی‌ های شاخص این پروژه، شیب زیاد سایت بود که منجر به ایجاد اختلاف ارتفاع در آن شد.
ایده‌ ی اصلی طراحی این پروژه از توپوگرافی سایت و خواسته‌ ی کارفرما مبنی بر استفاده‌ ی دو نسل از یک خانواده (پدر و پسر) شکل گرفت و به دلیل واقع‌ شدن سایت در مجاورت رودخانه، ملزم به رعایت حریم آن شدیم. در نهایت، بنا‌بر نیاز کارفرما در استفاده از سطح اشغال و تراکم مجاز، رعایت حریم رودخانه و سطح‌ بندی اعمال‌ شده در گذشته، عقب‌ نشینی پلکانی حجم حاصل شد.
با برش‌ خوردن حجم اولیه و جابجایی آنها در جهت عمودی، به دو حجم موازی در دو سطح متفاوت دست یافتیم. بدین ترتیب همانند درون خانه که با وجود تفاوت نسلی، دو خانواده در کنار هم اما با هم متمایزند، در نمای بیرونی نیز دو حجم موازی و ناهمگون شکل گرفت.
در طراحی فضاهای داخلی ویلا، سعی شد تا فضای مستقلی برای هر یک طراحی شود و در عین حال امکان دسترسی به هر دو بخش از داخل فضا فراهم گردد. به عبارت دیگر این دو حجم از بیرون مجزا و از درون به هم پیوسته‌‌ اند.
ویژگی‌ شاخص دیگر پروژه، چشم‌ انداز مطلوب آن به قله‌ی دماوند‌، کوه‌ های اطراف و جاده‌ ی کوهستانی است. از این‌ رو با ایجاد تراس، امکان بهره‌ مندی از این چشم‌ انداز زیبا فراهم شد و با پیش‌ آمدگی تراس‌ ها، سایه‌ بان مناسبی برای گرمای تابستان و دید بهتری به مناظر اطراف ایجاد شد.
با توجه به شرایط اقلیمی منطقه، ارتفاع ۲۳۰۰ متری از سطح دریا و زمستان‌ های برفی و بسیار سرد آن، در پوشش نهایی نما و سقف از ورق‌ های گالوانیزه‌ ی سیاه استفاده شد تا پوشش یکپارچه‌ ای در دیوارها و سقف به وجود آید و با جذب بیشتر تابش، دمای فضای داخل مطلوب‌ تر گردد. بدین‌ ترتیب دیوار‌های بیرونی از تماس با سرمای شدید محفوظ مانده و اتلاف حرارت نیز به مراتب کمتر خواهد بود.

در ادامه خط معمار شما را به دیدن سایر تصاویر معماری ویلای موازی دعوت می نماید.

پلان ها، دیاگرام، سکشن و غیره.

تحریریه خط معمار

منبع: Archilovers

تعداد بازدید: 329

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *