معماری ساختمان مسکونی فیروزه ، فرهاد میرزایی

معماری ساختمان مسکونی فیروزه

معماری ساختمان مسکونی فیروزه

معمارمسئول: فرهاد میرزایی

عکاس:محمد حسن اتفاق

سایر همکاران: حمیدرضا غلامی، سجاد سعیدی، مهزیار تقوی، فاطمه میرزابیگی، نگین اکبری

مساحت زمین: ۲۱۰ متر مربع

مساحت کل زیربنا: ۸۱۵ متر مربع

مساحت واحدهای مسکونی: ۱۴۳ متر مربع

مشاور: مهندسین مشاور آریان پژوهان پارس

کارفرما و مجری پروژه: عرفان نوازنی، احسان نوازنی

شرح پروژه از زبان معمار

بیش از ۵۰۰۰ سال تاریخ معماری ایران گواه آن است که آجر مهم‌ترین مصالح مورد استفاده ایرانیان بوده است. به جرأت می‌ توان گفت که تمدن ایران با توجه به شرایط طبیعی و اقلیمی خود، بدون آجر نمی‌ توانست دوام یابد. با وجود فراوانی معادن سنگ، مردم به اهمیت آجر در تحقق شرایط پایدار در معماری و شهرسازی پی برده بودند. اما متأسفانه در دهه‌ های اخیر، رشد تکنولوژی و دستگاههای پیشرفته سنگ‌ بری و انرژی ارزان‌ قیمت موجب رشد قارچ‌ گونهٔ بناهای سنگی بی هویت در شهرهای ایران شده است. نابودی معادن سنگ، افزایش آلودگی هوا و محیط زیست، افزایش مصرف سوخت و…. از عوارض مهم تولید و استفاده از سنگ به صورت کلان در ایران امروز است.

طراحان معتقدند استفاده از آجر در معماری، علاوه بر تأمین اهداف معماری پایدار، به باز زنده‌ سازی تاریخ و هویت معماری و فرهنگ ایران نیز می‌ انجامد. لذا با وجود اینکه اغلب، کارفرمایان تأکید زیادی روی «سنگ» دارند، تلاش می‌ کنند آنها را به استفاده از «آجر» در پروژه‌ هایشان ترغیب کنند.

پروژه ی معماری ساختمان مسکونی فیروزه که قبلا توسط یک گروه دیگر طراحی شده و سازهٔ آن نیز اجرا شده بود، برای بازنگری کلی و طراحی پوستهٔ بیرونی و طراحی داخلی به دفتر طراحان سپرده شد.

در این پروژه برخلاف سایر پروژه‌ هایشان، کارفرما از ابتدا با آن ها همدل و هم‌ نظر بود و یکی از شروطش استفاده از آجر به عنوان مصالح اصلی نما بود. در واقع این پروژه حاصل تلاش و مشارکت معمار و کارفرمای آن برای داشتن یک‌ معماری «با هویت ایرانی» و در عین حال «مدرن و امروزی» است. طراحان در این پروژه علاوه بر آجر به عنوان مصالح اصلی، از سنگ فیروزه باریت و چوب نیز استفاده کردند تا یادآور معماری ایرانی باشد. (در معماری ایران از آجر به رنگ خاک به عنوان نماد زمین، و از آجر لعابدار (کاشی) و یا سنگ فیروزه‌ ای به عنوان نماد آسمان استفاده می‌ شد. از چوب نیز در ساخت در و پنجره و یا برخی تزئینات دیگر استفاده می‌ شد).

طبقه همکف این پروژه طبق ضوابط شهرسازی به عنوان پارکینگ و انباری، و طبقات فوقانی ۴ واحد مسکونی، و فضای بام نیز به عنوان «روف گاردن» طراحی و اجرا شده است.

در ادامه خط معمار شما را به دیدن سایر تصاویر پروژه معماری ساختمان مسکونی فیروزه دعوت می نماید.

پلان ها، دیاگرام، سکشن و غیره.

تحریریه خط معمار

منبع: دفتر معماری فرهاد میرزایی

تعداد بازدید: 534

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *