طراحی معماری عمارت نجات ، نیما شیوا
معماری: دفتر معماری نیما شیوا و همکاران
معمار مسئول: نیما شیوا
تیم طراحی: مهدیس مطیعی
موقعیت: ایران، مازندران
مساحت: ۲۵۵ مترمربع
عکاس: علی اریمی، ملیسا اشتری
سال: ۱۳۹۸
شرح پروژه
در این بخش از خط معمار با معرفی طراحی معماری عمارت نجات همراه شما کاربران گرامی هستیم. این پروژه با متراژ ۲۵۵ مترمربع در مازندران واقع شده و توسط نیما شیوا طراحی شده است. اکنون در ادامه به شرح پروژه می پردازیم.
پروژه ی طراحی معماری عمارت نجات در جاده ی فرح آباد مازندران قرار گرفته است. زمین مورد نظر در وضعیت شمالی-جنوبی قرار داشت. از این رو طراحان جهت بهره مندی و استفاده ی بهینه از نور جنوبی، بنای اصلی را در نیمه ی شمالی زمین بنا نهادند تا بدین صورت پروژه بتواند حیاطی مفید با ماحتی قابل توجه داشته باشد. با توجه به این موضوع، آن ها فضاهای اصلی و مهم همچون سالن پذیرایی خصوصی، آشپزخانه، مطبخ و ناهار خوری را که کاربران از آن ها بیش تر استفاده می نمایند، در نیمه ی جنوبی قرار دادند. علاوه براین جهت استفاده ی بهینه از سطح زمین، طراح تصمیم گرفت تا بنا را به صورت نیم طبقه طراحی کند تا بدین صورت بتواند با توجه به بالا بودن سطح آب،کف پارکینگ را پایین تر آورده و فضایی مناسب برای قرار گرفتن دو اتومبیل و همچنین انباری و موتورخانه ایجاد کند.
طراح با توجه به خواسته ها و علایق کارفرما به سادگی، سعی کردند تا از عناصر معماری مینیمال استفاده نمایند و بتوانند با استفاده از کمترین میزان تزئینات همراه با استفاده از حجم های ساده و هندسی، کانسپتی متعادل ایجاد نمایند. به طوری که یک حجم سفید بر روی یک حجم آجری قرار گرفته و به واسطه ی چند شکاف در دل حجم سفید، نورگیری، کوران مناسب هوا، دید مناسب به بیرون و همچنین مانع شدن دید مزاحم بیرون، تامین شود.
در مجموع باید بگوییم در طراحی نمای این بنا به مواردی چون تناسب سطوح، برجستگی و فرورفتگی حجم ها و به علاوه تأثیر سایه روی پوسته ی نما توجه شده است. علاوه بر این تراسی که در بالا قرار داده شده، برای ایجاد دید مناسب به باغ اطراف بوده است. شکل گیری حجم سفید نیز به گونه ای است که بتوان دید مزاحم بیرون را به واسطه ی افزودن بافت گیاهی پوشش داد.
شکافی که در سمت نمای جنوبی ساختمان تعبیه شده به دلیل قرارگیری درخت نارنج است تا شاخ و برگ آن علاوه بر پر کردن حفره، دید مزاحم را کور کرده و به علاوه رایحهی مطبوع گل بهار نارنج در فصل بهار سراسر این بنا را عطر آگین کند. از دیگر نکات قابل توجه در طراحی و معماری عمارت نجات چیدمان سایبان های تراس در طبقه ی اول بوده تا بتوان بازی با سایه ای که روی پوسته ی نمای ساختمان بود را به فضای تراس و روی دیوارههای داخلی و همچنین کف آن نیز منتقل کرد.
اکنون در ادامه خط معمار شما را به دیدن سایر تصاویر دعوت می نماید.
پلان ها، دیاگرام، سکشن و غیره.
تحریریه خط معمار
نگارنده: مینا مقدم
منبع: Aoapedia.ir
اقتباسی از دانشنامه هنرمعماری
تعداد بازدید: 1,166