طراحی ساختمان مسکونی ایوان خانه ، دفتر معماری دیدا
معماری: دفتر طراحی دیدا
معمار مسئول: مسعود حاتمی
شروع و پایان ساخت : ۱۳۹۹ – ۱۴۰۱
موقعیت: اصفهان، خوانسار
عکاس: استودیو دید
کارفرما: گروه نکسا
مجری: نکسالاین
جوایز : (۲۰۱۹) WAF ( ساختمان تقدیر شده در رد داخلی)
شرح پروژه از زبان معمار
سبک زندگی شهرنشینی تا حدودی ما را از هم نشینی مستمر با طبیعت محروم کرده است؛ «ایوانخانه» در دل طبیعت بی نظیرخوانسار(اصفهان)، تجربه ی زندگی مدرن در محیطی آرام را برای ساکنین به ارمغان می آورد. وجود مناظر طبیعی و مجاورت با باغهای زیبا، نزدیکی به کوهستان و پارک جنگلی، هوای دلپذیر، عبور نهر آب، در کنار معماری فاخر و با اصالت، از ویژگی های منحصر به فرد این بنا است.
«ایوانخانه» خانهای ییلاقی، شامل ۱۸ واحد مسکونی در ۴ طبقه است که هر دو واحد، امکان دسترسی به راهرو و فضای ارتباطی مجزا دارند؛ همچنین فاصلهی در نظر گرفته شده بین ورودی واحدهای یک طبقه، حس استقلال قابل توجهی برای ساکنین بوجود می آورد.
یکی از جذابیتهای «ایوانخانه»، طراحی آن است که با الهام گرفتن از معماری منطقه و با استفاده از ایوان های کشیده در دل آن طرح ریزی شده است. هر واحد این مجموعه دارای ایوان با منظره ی دید عالی به اطراف است و وجود همین ایوان هاست که منجر به نام گذاری “ایوانخانه” برای پروژه شده است؛ همچنین ساختمان مجتمع، از دو طرف به باغات مجاور و از یک طرف به حیاط مجموعه منتهی می شود که امکان استفاده ی به جا و صحیح از نور طبیعی را در همه ی واحدها فراهم آورده است.
وجود آبنما در محوطه، عبور نهرهای آب از داخل حیاط مجموعه، ارتباط مشاعات و راهروها با هوای آزاد، همچنین استخر سرپوشیده مدرن و بام سبز عمومی از دیگر ویژگیهای خاص «ایوانخانه» است. این مجموعه بینظیر از طریق مانیتورینگ ۲۴ ساعتِ، توسط سیستم های مدار بسته و نیروی مقیم، آسودگی خاطر ساکنان را فراهم کرده است.
وجود آجر سنتی در نمای مدرن این مجموعه و تلفیق آن با سیمان سفید، به گونه ای زینتبخش پروژه شده، که گویی المانی است جهت گره زدن اصالت نمای پروژه به اصالت شهر قدیمی و زیبای خوانسار. رویای زندگی به سبک مدرن در دل طبیعت و سهولت ارتباط بدون حد و مرز با آن، رویای تحقق یافته و دست یافتنی در پروژه ایوانخانه است.
در ادامه خط معمار شما را به دیدن سایر تصاویر طراحی ساختمان مسکونی ایوان خانه دعوت می نماید.
تحریریه خط معمار
منبع: nexagroup
تعداد بازدید: 246